В Гърция скочиха срещу BG схема, нашенци отдават жилища под наем

Съгражданите ни подбиват пазара и не плащат данъци
Обновена: 18 юни 2019 12:55 | 18 юни 2019 12:45,
134
В Гърция скочиха срещу BG схема, нашенци отдават жилища под наем
Снимка: Pixabay

Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под наем своите жилища на Халкидики, без да плащат данъци. Очаква се икономическа полиция да прати полицаи под прикритие за разбиване на схемата, предава БНР.

Още по темата

Голям пожар гори на втория ръкав на Халкидики - Ситония

"Българи и сърби отново отдават апартаменти под наем на Халкидики, без да плащат данъци", информира днес в обширен материал вестник "Етнос".

Схемата е позната от години,
но вече обхваща всички райони на Халкидики, заяви пред медията Димитрис Хадалис - председател на собствениците на стаи под наем и малки хотели.

Гърците настояват за масови проверки на чужденците
. От икономическа полиция обещават да пуснат полицаи под прикритие, за да прекъснат нелегалните действия на българите.

Системата е добре организирана, оплакват се гърците. Сърби и българи закупиха съвсем законно малки апартаменти на Халкидики, които отдават на туристи за 30 евро на вечер на стая, като при гърците - собственици цената е много по-висока, защото плащат данъци.

Има и посредници, които намират клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики. Дори и на плажа предлагат стаи под наем.

Гърците споделят, че се страхуват да информират официално полицията, защото вече има няколко случая на запалени хотели на информатори.

Случаят се коментира както в печатните медии, така и в телевизии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Август 2018 бях в Атина !-Колко градуса беше температурата в Атина през август, та да си струва това упражнение? Имаше ли много умрели от слънчев удар и задушени от пожарите наоколо?
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХЕЙ ТИЯ КОМУНИСТИ ИЗКУПИХА ГЪРЦИЯ,ХОТЕЛИ АПАРТАМЕНТИ ,РЕСТОРАНТИ И ПРОЯВЯВАТ СМЕЛОСТ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ.БАНДИТИ!!!!!БГ-СХЕМИ, НАРИЦАТЕЛНО ЗА БАНДИТСКА БЪЛГАРИЯ!!!!!КОМУНИСТ,МУТРА,КОМУНИСТ,МУТРА......
111
0
 
7
 
! Отговори
Преминаващ преди 4 години
Август 2018 бях в Атина ! Хотел в центъра, 4 звезди (ИСТИСКИ, не като нашите надути от 1 на 5 звезди) , стая за трима, климатик, телевизор, баня (НЕ ОБЩА), хладилник, охраняем безплатен паркинг, ОБИЛНА ЗАКУСКА (всички повтаряха, не само българите, а и немци и поляци и французи) , толкова обилна, че не се сещаш за обяд, тераса ! Всичко за 61? на нощ за тримата ! Касова бележка в момента на наемане на стаята ! На 30 мн с електричката от БЕЗПЛАТЕН плаж ! Скоро няма да се сетя за нашето чИрномУрие
110
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално за Гръците. Като няма далавера, някой друг им е виновен.Имат си закони, да си правят проверки. Не е там обаче проблема. По политически причини ги хрантутеха дълго, и на реална конкуренция няма да устискат. А византийските им номера няма да вървят вечно.
109
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То да беше само там, българите, навсякъде са със тези схеми... в Германия е същата българска простотия, тук е трудно да си намериш жилище и българските *** се възползват от това, цървулите, които вече имат наети апартаменти, за по 400-евро,запознати са със отдаването под-наен и се възползват, точно от сънародниците си, които са новодошли и търсят къде да се настанят..... ето, където и отидем си оставаме михлюзи. Пожежелавам на всички ***, добър живот, защото аз не можах да видя такъв
108
0
 
11
 
! Отговори
Fox81 преди 4 години
До преди 5г. Варна беше единствения морски град, който се разминаваше на косъм със селяците от другите ни черноморски селца и градчета. За ужас на всички варненци, това вече не е така. Варна е пълна с добуджански и бургаски ***. Те са нагли, прости, смърдящи и арогантни. Продали са няколко декара и са решили да се правят на мастити бизнесмени. Няма как да го постигнат, просто са прости и никой вече не им се връзва.
107
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те пък гърците щото са се скъсали да плащат данъци...
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До \m/Нищо лично, ама тея с храната в багажнка са много рядко от хората, които оценят "добрата храна".НЕ, че имаме такава по чернУморИЙТУ, но все пак.
105
4
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Понякога се раздвам че са ни отнели излаза на бяло море. Щеше и то да е уcpaнo.
104
1
 
5
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 години
До 103 \m/--------------Навсякъде около морето мирише на чесън,ракия и селяния.
103
2
 
10
 
! Отговори
Опс преди 4 години
То и гърците са фалирали като нас ама се правят на велики.Добре че за сега ЕС отпуска свежи пари за Гърция и България.Разтурили се съюза всичко живо ще реве и даде фира.Стягайте коланите че мирише на банкрут.
102
0
 
5
 
! Отговори
Я па Аз преди 4 години
До Я па ти. Първо, не си разбрал, че Дид явно е жена (прочети по внимателно)! Второ, бележката не й трябва на нея, а на данъчните в Гърция, за да си плати данъка съответния хотелиер. Не искам да кажа, че ти кръшкаш и не си обявяваш доходите пред държавата. Но кой знай...
101
3
 
6
 
! Отговори
\m/ преди 4 години
До Хубава работа амаЕ, хубави наблюдения имаш, точни, *** не става ясно, какво лошо правят хората, които си носят храна в багажника .. ?!? И това, че като си седнат на масата се чувстват като в 5 звезден хотел в Дубай не е ли чудесно?
100
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те гърчолята защото са много големи плащачи,за това са на този хал.Грък данък не плаща,той само може да ,,смуче'' от системата.Съвсем до скоро половината население беше на социални помощи,и на допълнителна инвалидна пенсия.Сега че нашенците не били плащали,им се струвало като кражба от държавата,е те като мамеха десетки години ??? Дай сега българите със жълтите си стотинки да им оправят икономиката.Българите не плащат,защото никой там не плаща.А ония с големите хотели,те няма как да се скрият.
99
7
 
7
 
! Отговори
Хубава работа ама преди 4 години
Гледам аз нашите българи у гръцко идат с пълни багажници.Домати,чесън,домашна ракия,лимонада и хляб.На обяд вадят всичко на масата и почвам да консумират тъй сладко че все едно са в петзвезден хотел в Дубай.
98
1
 
2
 
! Отговори
\m/ преди 4 години
It ain't a crime if you don't get caught!
97
4
 
28
 
! Отговори
питам преди 4 години
Нашите били ***, а гърците които откриват цехове тук и хората им работят, а те не плащат заплати, как да ги наричаме?
96
4
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Дид 95 Ти като почиваш семейно в Гърция нали си с жена си. За какво ти е касова бележка или фактура. На кого ще се отчиташ ?
95
6
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Ние за това мразим Борисов , че въведе ред в държавата.Ама при нас е лесно.Комшията веднага донася. А в Гърция полят информаторите.
94
6
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Гърците са разпасана команда. Членове на ЕС , но не спазват никакви дерективи и наредби. А ние ако искат от нас да пръд.нем , ще се нас.ерем да им угодим.