Ердоган доволен: Турция ще получи С-400 "много скоро"

Сделката обтегна отношенията между Анкара и Вашингтон
19 юни 2019 08:00, Красимир Ангелов
49
Ердоган доволен: Турция ще получи С-400 "много скоро"
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще получи руските зенитно-ракетни комплекси С-400 "много скоро". Той обяви, че е казал на руския си колега Владимир Путин, че "няма връщане назад" в сделката, която обтегна отношенията между Анкара и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Съединените щати неколкократно заявиха, че С-400 не са съвместими със системите на НАТО и предупредиха за санкции и други последици, ако комплексите бъдат доставени на Турция, отбелязва агенцията.

На 16 юни Ердоган обяви, че очаква първите зенитно-ракетни комплекси С-400 да пристигнат в Турция в първата половина на юли, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
САЩ се заканва да въведе наказателни санкции срещу Турция заради закупуване на ПРС С-400. От ЕС пъ кпредупреждават агите, че ще има санкции при установяване на незаконни действия по време на изборите за кмет на Истанбул. Интересно как ще се осъществят тези санкции при положение, че 50% от войските на НАТО са турци, 40% - американци и само 10% - евроджендъри...
33
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"тва стелта да не е неква маскировъчна мрежа бе? Мяташ я отгоре му и отдалече никой го не види :)"Ами на възможно най-*** език може и така да се кажеСТЕЛТ при самолетите е система от мерки която намалява разстоянието на което самолета се открива от противникаСъщото нещо е когато една наземна военна машина я покриеш с маскировъчна мрежа и артистично я покриеш с разни зелени клонки за маскировка. Противника може дори да я подмине или да е много изненадан когато стрелят по него
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиВ близък бой под 40-20км зависи от височината няма такова нещо като СТЕЛТтва стелта да не е неква маскировъчна мрежа бе? Мяташ я отгоре му и отдалече никой го не види :)
31
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Забелязал ли си ,че всички кюрдски терористи са с руски оръжия ?!"А вие ЕКСПЕРТИ ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ЧЕ АР-15(или М-16) е произведен в около 5 милиона бройки. Автоматите от семейство Калашников практически не се знае колко бройки са произведени ориентировъчно в момента в света има 300 000 000 стрелящи Калашници и техни копия и директни братовчедиБих се изненадал ако кой да е терорист не е въоръжен с КалашниковПочти същото важи и за РПГ, Гранати и прочие оръжия
30
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"в момента имат варианти с по-добри характеристики от F-35"Малко ФактиСлед обединяване на Германия МиГ-29А се изправя срещу Ф-16С - Ф-16 над 900км/ч има някакво преимущество но в маневрен бой за да достигнеш 900км/ч трябва постоянно да си на форсаж - идеална цел за ИЧ ракетиСлед излизане на Ф-35А се срещат в небето с Ф-16СФ-16 размазва новия самолет в близък бой с изключение на един пътпп В близък бой под 40-20км зависи от височината няма такова нещо като СТЕЛТ
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Забелязал ли си ,че всички кюрдски терористи са с руски оръжия ?!"_____________________________________Вижте му аргументите!Имаше ли гръмко разследване на българска журналистка, как руски модели оръжия, произведени в България са намерини в складове на терористи на сирийска територия?Историята беше ли официално разследвана? Или се потули и забрави?
28
13
 
2
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
До КромМи щом видя човек с името да е турено Хаджи....побеснявам и го нарочвам за народен враг :) А пък за русофилите дето си турят разни рушнашки имена и фамилии хем побеснявам като бик на червено. Всичко руско трябва да се премахне от БГ,да се направят претърсвания по домовете и да се конфискуват ВЕФ-овете и руските прахосмукачки Ракета и Уралец и да бъдат изгорени на клада защото са проводник на русофилщината в БГ
27
15
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
До ТурчинаНапротив ! Терористите от ПКК са подкрепяни от русия , дори по времето на комунизма в България имаше бази ,в които руски инструктори обучаваха кюрдски терористи ! САЩ подкрепят само нормалните кюрди , които нямат нищо общо с тероризма ! Забелязал ли си ,че всички кюрдски терористи са с руски оръжия ?!
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кое е по-добро от f 35, ми е интересно. Може би нещо руско което е 10 пъти по-ефтино и никой не иска да го купува.
25
3
 
5
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Слабоумния грузинец не му пука за стадото, на умиране иска да се прави на мъж на гърба на овцете, понеже цял живот е прекарал в дупене бай гюлен и на разни дърти оджи.!.
24
17
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Колелото на историята се обърна ! България от съюзник на руснаците стана съюзник на САЩ , а Турция от съюзник на САЩ стана съюзник на руснаците ! Кой ще спечели , България или Турция ?! От опит знаете ,че който е с руснаците бял ден не вижда !
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците плашат гаргите. Ако продължават да упорстват и да разправят как нямало да доставят F-35 на Турция, нищо чудно турците да си купят руски самолети - в момента имат варианти с по-добри характеристики от F-35. Тогава какъв вой ще настане...
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браео на Ердоган. Сороскитегжендари в софия умират от злоба
21
4
 
14
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Вярно, че в Турция има американска база. Именно там бяха обработвани турските генерали, които извършиха опита за преврат срещу Ердоган и им обещаваха закрила в случай на неуспех на преврата - обещания, които разбира се не изпълниха.
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се противопоставиш на Щатите, трябва да имаш топки. Отвъд океана могат да дойдат опасни удари - на Ердоган вече му спретнаха преврат, организираха му атака срещу лирата, но очевидно Турция разполага с икономика, която не може лесно да бъде бутната в пропастта. Очевидно е след подобни действия в Турция да поставят под въпрос дали САЩ са съюзник в истинския смисъл на думата.
19
16
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
В политиката е като във футбола ! При един футболен мач , когато един отбор печели играта ,а треньорът започне да прави смени като заменя основни изграчи , тогава този отбор от печелещ може да се превърне в губещ ! Ердоган прави точно тази грешка , започна да сменя основните си партньори от които страната му печели ! Всеки човек може да сметне Турция от русия ли печели повече или от САЩ ?!
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, Турция на своя територия има голяма американска военновъздушна база. Така е и това е заварено положение.Сега Реджеп Тайип Ердоган ще инсталира новозакупените руски зенитно-ракетни комплекси С-400 точно край пиндостанската военновъздушна база, за да си върне контрола над територията на цяла Турция.
17
17
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Много интересен исторически момент !Турците влизат под руски ботуш без да са имали комунизъм в страната си !Ставаме свидетели да исторически феномен !
16
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо се мисли за мъжага.Но скоро ще разбере истината.:)
15
15
 
6
 
! Отговори
!!!! преди 4 години
после що Ф35 имал толкова дефекти..как няма да има..с кой акъл американците са вкарали в проекта ци'ганите от Турция, които и гайка не могат да произведат сами