Сърбия смята, че ще бъде принудена да признае Косово

Международната общност имала тази цел
21 юли 2019 17:48,
27
Сърбия смята, че ще бъде принудена да признае Косово
Снимка: Reuters

Директорът на канцеларията за Косово в сръбското правителство Марко Джурич оцени, че оставката на премиера на Косово Рамуш Харадинай е "сериозен политически сценарий", след който може да се очаква да бъде упражнен натиск върху Сърбия да признае Косово, съобщи Танюг, цитирана от БТА.

Още по темата

Вучич ядосан: Оставката на Харадинай е трик, ще има натиск за Косово

"След цялото това представление част от международната общност ще пристигне в Белград да оказва натиск и да настоява директно или индиректно Белград да признае независимостта на Косово", смята Джурич.

В интервю за телевизия Пинк, говорейки за съда, пред който трябва да се явят Харадинай и други членове на Армията за освобождение на Косово, Джурич посочи, че става дума за съд, който само временно е изместен от територията на Косово и в същността си това е "съд на Косово".

Джурич припомни, че на територията на "южната сръбска област" прищинското правосъдие е отнело 80 000 недвижими имоти на сърби.

След оставката на премиера Рамуш Харадинай в Прищина започна политически конфликт между представителите на албанците, там се води война на всички против всички, които се борят за позиция на лидер в новото правителство, каза Джурич.

По думите на сръбския представител след оставката Харадинай се е представил като герой, който се противопоставя на Сърбия и поради това е жертва. Джурич отбеляза, че в медиите в Прищина не се споменава нищо за ужаса, който са преживели сърбите и други неалбански народи от страна на "терористичната Армия за освобождение на Косово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така трябва......и *** на Бойко, да се научат на уважение!!!!
21
5
 
19
 
! Отговори
Сърбия-нагла преди 4 години
Започва обратното броене за Сърбия! Нагъл народ, крепящ се на руската политика на Балканите. Разпалил Първата световна война. Винаги играещ срещу нас. Винаги жаден за наша земя. Когато са получили Македония след Лондонския мир, са я кръстили Стара Сърбия, а след това Южна Бановина. След Берлинския конгрес са получили по настояване на Русия бившия Нишки санджак и поречието на река Българска Морава. Като по чудо, заради бъдещия генерал Христо Луков, тогава майор, не са взели и Кюстендил! Факт е , че от векове Сърбия е враждебни на нас държава.
20
3
 
21
 
! Отговори
Ниш е България преди 4 години
Сърбия да връща на България изконно българските земи и население:1. Западните покрайнини.2. Нишко3. Поморавието
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се спасяват, не ми пука за сърбете, един беше Шабан, за него тъжа още!
18
6
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Дъщерята на Костов абортира и повече не може да има деца а той се разболя от рак. Не е сл1чайно всичко това а е много тежко проклятие когато даже не един а два народа го мразят и го кълнат!
17
8
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 4 години
Браво на Костов, този негов ход вкара България в ЕС и НАТО.Костов, след този негов ход изгуби следващите избори от НДСВ и оттогава насам НИКОГА вече не е управлявало СДС/ДСБ/ОДС и т.н. сега едва-едва вкараха с клизмa Пъpдан Кънев в ЕП на последните избори, а Иван Костов официално е най-мpaзеният политик в новата българска история, народът ще го мрази и ще го кълне следващите 1000 години, както кръволока Александър Цанков. Не случайно дъщеря му на Костов абортира и не може да има деца а той се
16
1
 
16
 
! Отговори
до 17 преди 4 години
Всичко, което изреждаш не може да оправдае антибългарската им политика през последните 100 години. Особено през последните 75 години. Когато им промиваха мозъците, измисляха им фалшива история, наричаха българите фашисти и горяха български знамена. Когато изтриваха българските надписи по църкви и манастири в Македония. Това няма оправдание. Мисля, че сега на практика ще видят какво значи да ти откъснат родна земя от сърцето.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хак им е на сърбите. Това с Косово е божие наказание заради това което сърбите правеха в Македония. Има възмездие на тоя свят.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка трета новина е за Сърбия. Таковава внимание към сърбите, които са известни с нехарсването на българите на битово ниво.
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе никой не ги мисли сърбите да се управят.Нема народ на балканите който да мрази българите повече от сърбите. Много българи от Македония и западните покрайнини са избивани и са правени безброй опити да бъдат превърнати в прави сърби. Тяхното разширяване винаги е било за сметка на България! Така че не жалете сърбите, а жалете българите пострадали от сърбите! Колкото по зле е Сърбия толкова по добре е България. Браво на Костов, този негов ход вкара България в ЕС и НАТО.
12
6
 
17
 
! Отговори
Вандал преди 4 години
Сърбия е на път да изчезне. И когато това стане, ще се възцари спокойствието на Балканите.
11
18
 
14
 
! Отговори
България преди 4 години
Косово е Сърбия.
10
19
 
17
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Дъблоко съчувствам на нашите братя православни славяни от Сърбия и за 1101 път проклинам мръcника безpoдник и предател Иван Костов, който предостави въздушното пространство на България за варварските бомбардировки на НАТО срещу Сърбия!Простете ни, братя!Това беше дело на предатели и безpoдници. Българският народ беше против!
9
14
 
13
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
Сърбите в манталитетно и икономическо отношение са значително преди нас Още от времето на социализма си бяха свободен народ работеха и се разхождаха свободно из цяла Европа Магистралите им бяха реалнност и мечта за нас Държавното им ръководство е образовано и компетентно Заплати и пенсии са значително по-големи от нашитеЗа разлика от нас дупедавците,сърбите са по големи шовинисти и патриоти.Там не създават партии на патриотична основа чиято главна цел е ограбване на нацията.Не ги мислете Сърбите
8
21
 
17
 
! Отговори
Московские новости преди 4 години
Република Косово е суверенна и независима държава! Въпросът е затворен.
7
2
 
19
 
! Отговори
Бобий преди 4 години
До СърбоманЕ как така хем са под опеката на Русия, хем са независима държава? Тези две неща са взаимно изключващи се.
6
21
 
11
 
! Отговори
Сърбоман преди 4 години
Сърбите са под опеката на Велика Россия и са независима държава, а не като България роби на ЕС.
5
10
 
15
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Ако Сърбия удържи още 10 години не само няма нужда да признава Косово,ами може и да си върне поне част от него.След 10 години светът ще е много различен.Обаче 10 години са много време...
4
12
 
12
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 4 години
Тези вражди за територия са загуба на време. Когато паднат границите, сърби да почнат да изкупуват имоти в Косово и така селце по селце, квартал по квартал ще си върнат територията. Ама за това трябва и деца да създават а те не могат - шипптерите в това ги разбиват и май точно те ще почнат да кълцат още повече от сръбската територия. Тва важи и за нас потомници на Аспарух :_)
3
28
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
Сърбия е на светлинни години по-напред от нас.Единственият препъникамък за приемането им в ЕС е Косово.И ако кандисат и го прежалят, ще ги приемат.Няма друг вариант.Ако държат на Косово - няма да имат шанс.