Проливни дъждове наводниха Западна Гърция

На Корфу, Кефалония пътища се превърнаха в реки
13 ное 2019 10:55, Елка Василева
4
Проливни дъждове наводниха Западна Гърция
Снимка: архив, Reuters

Продължаващите проливни дъждове предизвикват наводнения в Западна Гърция. Вълната от лошо време, придружена с валежи и силни ветрове, е наречена от синоптиците "Виктория", съобщава "Катимерини", като се позовава на АНА-МПА, гръцката метеорологична служба и местни медии.

На остров Корфу някои пътища се превърнаха в реки, а на много места са регистрирани свлачища. Противопожарната служба е реагирала на десетки сигнали за паднали дървета по пътищата и за наводнени домове и магазини.

Лошото време предизвика прекъсвания на електроснабдяването и водоснабдяването, а в района на Гарица е спряно автомобилното движение, защото вълните са залели крайбрежния път.

Местните власти на Корфу са решили в сряда средните училища да останат затворени.

На остров Кефалония бурята също наводни пътищата, като се съобщава и за щети по жилищни сгради. През селищата Нифи и Агия Ефтимия преминаха потоци от кал и наносни материали и предизвикаха паника сред жителите.

Четири къщи в Нифи са били затрупани от наноси, като се е наложило да се намеси противопожарната служба, за да бъде освободена една жена, блокирана в дома си.

Днес гръцката метеорологична служба очаква валежи и бури в континенталната част на страната, като лошото време постепенно ще се пренася и към островите в Егейско море, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Там е Южна България, объркали са се.
3
2
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Тия пък на Корфу да не видят нещо от Венеция...
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Островна държава винаги има проблем с кллимата. Преди няколко дни ги удари торнадо което отнесе покрива на фабрика за зехтин.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не дава Господ никому!