Гърция подкрепя Северна Македония и Албания за ЕС

Южната ни съседка ще разубеждава Франция
15 ное 2019 08:00,
5
Гърция подкрепя Северна Македония и Албания за ЕС
Снимка: Pixabay

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис подкрепи усилията на Република Северна Македония и Албания за присъединяване към ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

На Четвъртата среща на високо равнище в Солун Мицотакис каза, че "въпреки резервите", вратите на ЕС остават отворени за двете страни.

Миналия месец ЕС не спази обещанието си да започне преговори по присъединяване с Тирана и Скопие, заради резервите на няколко страни, начело с Франция, предава БТА.

Кириакос Мицотакис каза, че Гърция иска и двете й съседки да влязат в ЕС и изрази увереност, че техните усилия ще донесат резултат в определен момент.

Гръцкият премиер говори на форум в Солун, на който присъства и премиерът на Северна Македония Зоран Заев. България е представена на срещата от премиера Бойко Борисов.

Зоран Заев каза пред журналисти, че Мицотакис е обещал да говори с други европейски лидери, включително с президента на Франция Еманюел Макрон, за кандидатурата на Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Никакъв ЕС за мръсните албански парапитеци.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От предатели политици друго не очаквах.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите политици не уважават интересите на нацията,затова макетата се гъбаркат с Нас!Десетилетия елините си държаха за своето, и го постигнаха,сега северняците преименуват булеварди,летища,забранено им е да се отъждествяват с античните и да търсят свой хора в гръцката част на Македония!Боко за 10години властване не успя ,да прокара поне ,да не пише в учебниците им ,че сме наследници на татаро-монголи занимаващи се с грабежи!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гърците си постигнаха целите, ама нашите нищо не направиха с един хвърчащ договор с добри пожелания в него.... и естествено онези вардарски тарикати ни разиграват по балкански...