Плагиатство: Отнеха дипломата на министър на Сърбия

Синиша Мали преписал части от докторската си теза
22 ное 2019 14:53, Петя Славова
7
Плагиатство: Отнеха дипломата на министър на Сърбия
Снимка: БТА

Министърът на финансите на Сърбия Синиша Мали е преписал части от докторската си теза, съобщиха от Белградския университет, след като неговата работа бе оспорена от учени, които се включиха към опозицията в отдавнашните й искания за неговата оставка, предаде Агенция "Фокус", позовавайки се на Reuters.

В съобщение, най-големият и престижен университет в страната заявява, че Мали, доверен съюзник на президента Александър Вучич, "е преписал текстове или цели параграфи от работите на други автори, без да споменава техните имена, като по този начин е нарушил етични кодекс на университета".

Ректорът, Иванка Попович, казва, че етичният съвет единодушно е решил да отнеме дипломата, получена от Мали през 2013 година за неговата теза по реструктуриране и приватизация.

"Бордът за професионална етика ще изпрати окончателното си решение за нулиране на дипломата (на Мали) до Сената на Университета", заяви тя.

Мали, който многократно е отричал обвинения за дипломата си, заяви, че ще продължи да работи. "Аз съм по-фокусиран върху бюджета на Сърбия, което е работата, за която ми плащат сръбските граждани", цитира думите му държавната агенция Танюг.

Скандалът около тезата на Мали предизвика призиви за оставката му от раздробената опозиция на Сърбия и студенти, които от почти година организират ежеседмични протести срещу управлението на Вучич, когото смятат за корумпиран и авторитарен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Сърбиясиниша мали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казвате, че Синиша Мали е преписал текстове или цели параграфи от работите на други автори, а от къде знаете, че тези другите са автори? Изследвайте те от кого са преписали! Вървейки по този път неминуемо ще стигнем до Адам.
6
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне си е направил труда да пише а при нас Калинките нямат и дипломи или ако имат са купени. И не дипломата прави човека а това което може на практика.
5
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този поне е преписал, а тук имахме такива които направо си бяха платили за дипломите.
4
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
3
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да отнемат и на нашите министри и депутати, зашото са с купени или подарени такива.
2
0
 
39
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Цацарофф да се...самосезира,защото Боко от Банкя също е...доктор и ако е преписал,може да се...издъни всеки момент и да се...изложим в Брюксел.Вероятноста да не е,е 1 на 1000.
1
0
 
44
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Те за това нашите министри немат дипломи - да не вземе некой да им ги оспори...