Българка на 60 г. прибрала ?150 000 от ало измами в Гърция

Тя била "касиерка" на престъпна група
6 дек 2019 14:03, Елка Василева
12
Българка на 60 г. прибрала ?150 000 от ало измами в Гърция
Снимка: архив, Reuters

Българска гражданка е арестувана в Гърция за участие в телефонни измами. Тя е била "касиерка" на престъпна група и събирала парите от измамените възрастни хора, предаде БНР.

С разрешение на прокуратурата в град Янина гръцките медии публикуваха снимката и личните данни на арестуваната българка. Това е Русанка Христова Ангелова, на 60 години.

Тя е участвала в група на "ало измамници", като е събирала парите от жертвите. Досега са доказани измами за 146 500 евро, извършени само за три месеца от 9 души.

Установени са още 30 опита за телефонна измама по познатата схема с подвеждане на жертвите с лъжлива информация за близък човек, пострадал при катастрофа.

Арестът на Ангелова е извършен в момент на получаване на пари от възрастна жена, която предварително е информирала полицията за случая. Полицията призовава за съдействие, ако има още измамени лица от арестуваната.

На Ангелова е наложена мярка „задържане под стража“. Срещу нея е повдигнато обвинение за участие в престъпна група за телефонни измами.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
kon преди 4 години
BRAVO
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-рано беше възможно полицията да им направи засада, ако реагира веднага на сигналите на граждани, но не го правеше. Явно са спазвали някакви техни правила, което иде да докаже, че не се реагира бързо и адекватно на реалните ситуации - щом като са зачестили опитите за телефонни измами още преди повече 20 години, значи трябваше още тогава да променят начина си на действие. Това не зависи от редовия низов полицай, а от големите шефове, които формулират правилата.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1) Тази българска гражданка не е българка.2) Тукашната полиция да вземе пример от гръцката. Не един и двама, на които са се обаждали телефонни ментърджии, са звънели след това в РПУ. Оттам им казват, елате да подадете жалба. Измамниците обаче не се хващат на уговорки да звъннат утре или след няколко дена. Напротив, изхитриха се да блокират телефона на жертвата, та ако се опита да звъни в полицията, да попадне пак на техен човек. Но това правят в последните години.По-рано беше възможно полицията
4
0
 
16
 
! Отговори
??? преди 4 години
"Българка"? ИндоНЕбългарка!!!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито за работа идват нито за нещо полезно.недеи излизате От граничата
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами сега ще се пенсионира жената и ще живее в дом за възрастни хора..... с решетки на прозорците.
1
1
 
26
 
! Отговори
А.М.Салакис преди 4 години
Братята гърци не си поплюват - сега ще има да търка наровате докат е жива .