Балканите се люлеят, нови трусове в Крит и Турция

Регистрирани са и множество вторични трусове
Обновена: 11 дек 2019 08:42 | 11 дек 2019 07:50, Анисия Иванова
22
Балканите се люлеят, нови трусове в Крит и Турция
Снимка: БТА, архив

Нови земетресения разтърсиха Турция и Гърция. Трус с магнитуд 5,4 бе регистрирано край бреговете на гръцкия остров Крит, предаде ТАСС. По данни на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център епицентърът е бил в морската акватория на 28 км източно от селището Палеокастро, което е с население 1100 души. Няма данни за пострадали и разрушения.

Гърция е сред европейските страни с най-голяма сеизмична активност. В нея се регистрират почти половината от всички земни трусове в Европа.

Земетресение разтърси и Истанбул около 23:14 часа местно време снощи. Трусът е бил кратък, но се усетил осезаемо най-вече в азиатската част на мегаполиса.

От правителствената служба за бедствия и кризи съобщиха, че трусът е бил с магнитуд 4,6. Регистрирани са и множество вторични трусове с магнитуд под 3 по Рихтер.

Хиляди жители на Бурса, Маниса, Измир, Баликесир и Истанбул обаче са излезли панически по улиците.

Епицентърът е в селището Алтъейлюл, окръг Балъкесир. Освен в Истанбул трусът е усетен в Измир, Маниса и Бурса.
Няма данни за пострадали и разрушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
кюр-дю преди 4 години
Да дава господ в Турция повече,имат нужда
16
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Пострадалите да потърсят съдействие от новоизбрания Цариградски Патриарх епископ Сахак Машалян.
15
3
 
1
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Дънов каза, че Средиземно море ще дойде до България. Но ако не сменим властта, Боко и Со. ще дадат на турция Тракия с Родопите до Пловдив включително. Границата ще минава през Ихтиман, за да не е близко до толкоз голям турски град. Ще се направят опити и Разград да се включи в Нова турция, като султана се мотивира с Големия турски отбор. Боко и Цецо ще се противопоставят като един! Тогава султан Ердоган ще се принуди да вземе Шумен.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вулканите ако се активират,ТЕЦ-овете ще фалират,а и потокът на ДДС към хазната и частните джобове ще секне драстично.Само се опасявам да не наложат Такса-Вулкан.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко, според Просото, сигурно е Бойко Борисов. Не го познавам, но хората говорят за него, че е бивша мутра от СИК.
12
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хм..."Пепел ми на езика,но ако е вярна народната поговорка:-"Играе ли мечката у съседа ти,чакай я и в твоя двор",май и на нас нещо ни подготвя Природата.....То само това ни липсва...Но пък един тежък катаклизъм на наша територия може да ни СТРЕСНЕ и да се събудим ...."А дали е така,кой ще ти каже?боко лети по светаи ухилва се даже.."
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно нещо става с мантията и литосферата на Земята.Тектоничните плочи се "поразмърдаха" , пък и вулканичната активност в Средиземноморието нарастна - Етна???Дано това да е само сваляне на напрежението при "триенето" на тектоничните пластове в противен случай ще последва доста силен трус като онзи през 1999г..
10
0
 
22
 
! Отговори
- АМИН преди 4 години
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
9
5
 
4
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Показани кадри от София тази сутрин дават информация за трайно увреждане вкл деструкция на биосферата над града.Тежко увредения обем се пълни с остро токсични газове вкл от автомобили.Основен виновник за деструкцията са скенери инсталирани на автомобили/лед ,ксенонови,халогенни и лазерни/ и дигитално холограмни оръжия има и остър електромагнитен смог. Нов тип оръжие инсталирано наскоро уврежда тежко био гео сферата.Уврежданията в България са подобни на тези снимани в Великобритания.
8
4
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov geolog преди 4 години
Сеизмичната активност от последните седмици подава ,че се извършва подготовка за трайно повреждане на условията на живот вкл с изместване на полюсите..Една от целите на тестовете е бърза ликвидация на опасни вредители вкл автомобили с включени бели скенери и дигитално холограмни оръжия..Интересното е че вулканите засега се пазят за краен случай.Нямали лимит за лава..При тестове над Европа с полет от Лондон до София бе засечен опит на природата да лекува големи региони от електромагнитен смог
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се забранят кючеците за Коледните и Новогодишни празници, защото синхронното друсане може счупи някоя от земните плочи и да предизвика силно земетресение.!
6
3
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
До 2 Засега.....
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е балканите удрят мазни кючеци. Ко друго да правят. Няма станат нормални я.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
супервулкана санторини се надига отново след 2000 години покой
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов добре ли е? Ако трябва да се настани в някоя по-сигурна квартира, един декар рзп, с десетина декара дворче, за по-сигурно, без наем разбира се.
2
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Не пиши щуротии. Когато става такова нещо, трябва да съчувстваме и да помогнем, ако се наложи. Пред природата всички сме равни.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заобикаля ни засега...