В Северна Македония: Паниката по-заразна от коронавируса

Заразената жена е в болница, в добро състояние е
28 фев 2020 11:52, Елка Василева
4
В Северна Македония: Паниката по-заразна от коронавируса
Снимка: БГНЕС

Първият официален случай на коронавирус в Северна Македония предизвика навалица в магазините, където хранителни стоки като брашно и масло се купуваха на ангро, а от аптеките бързо изчезнаха защитните маски и дезинфекционните средства. Това пише slobodenpecat.mk.

В социалните мрежи ври и кипи от коментари и предложения как да се постъпва въпреки успокоителния тон на компетентните институции, че паниката може да бъде само контрапродуктивна и по-опасна от самия вирус, пише още изданието.

Още по темата

Правителството излезе с нова мярка – всички, пътували в район, където има регистриран коронавирус, след връщането си задължително да се обадят на телефоните на центровете за обществено здраве, да не ходят на работа или училище и да информират работодателя си за това. Те не бива да ходят при лекар, а медицински екип ще отиде при тях в домовете им да ги прегледа.

Първата пациентка от Северна Македония, при която е констатиран коронавирус, е на 50 години. Тя е пристигнала с микробус от Италия в Скопие, като е влязла през границата със Сърбия. Жената в момента е в болница и е в добро състояние.

„Искам да отправя апел към гражданите, че няма място за паника. И преди е имало епидемии, няма нужда от хранителни запаси и снабдяване“, каза здравният министър Венко Филипче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
FYROM
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
паниката я има в главите на журналистите, на повечето хора им е през оная за някаква хрема, червено вино, пръжки и ракия и проблеми нема