Русия изпраща хуманитарна помощ и 87 медици в Сърбия

В страната има близо 1200 случая на COVID-19
111
Русия изпраща хуманитарна помощ и 87 медици в Сърбия
Снимка: БГНЕС

Русия изпраща 11 самолета медицинско оборудване и 87 медици за борба с епидемията от коронавирус в Сърбия, съобщава ТАСС, позовавайки се на източници от руското министерство на отбраната.

Планирано е да се извършат общо 11 полета от руското летище Чкаловский до сръбското Батайница. С тях самолети на руската военно-транспортна авиация ще превозят 87 военни медици, специалисти вирусолози, както и специално медицинско оборудване и средства за защита. Самолетите ще доставят и 16 броя военна техника.

Още по темата
Руски вирусолози ще идентифицират заразени обекти и ще извършват дезинфекция на транспортни средства и сгради, съобщава БТА.

Доставката на руската помощ започва от днес по нареждане на руския президент Владимир Путин, дадено след телефонен разговор със сръбския му колега Александър Вучич.

На 26 март сръбското правителство помоли Русия за помощ в борбата с новия коронавирус в рамките на споразумение между двете страни за сътрудничество в извънредни ситуации.

До 15 часа местно време вчера в Сърбия са регистрирани общо 1171 потвърдени случая на коронавирус и 31 смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Смях и другите подобни съществаВие, вероятно сте мишки, които живеят в руските военно-транспортни самолети, та знаете толкова подробности за товарите им.
73
2
 
6
 
! Отговори
нормален читател преди 4 години
Коментар от 91-смях съдържа обидни думи но не е цензуриран ! Защо ? Имаше коментар с остри думи от един антиджендар и вие го изтрихте а този писан с обидни думи но от явен джендар не го триете ! Да ви отправя ли горещи поздрави за майките или за коронавируса ?
72
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 91 СмяхОт рано нещо са смееш ама до довечера да ти не замръзне усмивката
71
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ви изпрати на вас любимия ви ,,Брюксел'' , НАТО и стратегическия ,,съюзник ''?
70
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 88Няма опасност "помощта" да намали възможностите на руснаците да се борят с вируса в самата Русия. Нищо от тази помощ не е специфично подходящо за борба с този вирус. :)))))
69
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките руснаци ще измрат от вируса без материали и лекарства ама по-важното е джуджето да си направи пиар.
68
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 861бр. модул за анализ на генотипаж на какво?1бр модул за обработка на информацията: руснаците наричат така всичко, в което е сложен компютър, каквито компютри учениците в българските гимназии носят всеки ден на училище :)"няколко медицински модули": няколко контейнера с легла и вишки за закачане на банки 13 бр. водоразливачни станции: водоноски за миене на улици :))))))3бр дезинфекционни комплекси: камиончета с мобилни пръскачки :)))1 бр .. за БИОЛОГИЧНО разузнаване
67
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудите се какво е "руски специалисти ще идентифицират заразени обекти и ще извършват дезинфекция" Виж ИталиРусия изпрати в Италия 15 бр Ил-76, натоварени с оборудване за диагностика и дезинфекция от химическа и биологическа опасност - 1 бр модул за анализ и генотипаж, 1 бр модул за обработка на информацията, няколко медицински модули, 13 бр авторазливачни станции АРС-14КМ, 3 бр. аеерозолни дезинфекционни комплекси КДА и 1 бр машина за биологическо разузнаване МБР с база данни 130 000 вещества.
66
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога в историята на човечеството рушлямците са помагали безкористно на някого?
65
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 83А, не, те просто си праят нормалния алъш-вериш със сърбетата. Друг е въпроса, че на рашките им трябват спешно денги, та гледат да изпълняват колкото се може по-бързо военните поръчки, щото те останаха единствените им приходи при тия цени на петрола и газа. От друга страна на все по авторитарното сръбско правителство ще му дойде дюшеш да се перчи с подкрепата на "суперсила", тъй че "колкото повече, толкова повече".
64
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Военна техника" пък за какво? Нов метод в борбата с вируса?
63
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Смях...Италия: негодна и със сгрешено предназначениеАмерика: изцяло поръчана и платена от американцитеСърбия: платена в по-голямата част от сърбите и всъщност военни доставки, а не хуманитарна и медицинска помощ.Все пак специално на италианците и още повече на сърбите не им завиждам за тая "помощ". Тия са безконтролни и кой знае какво ще направят докато си тръгнат. Не ми е жал за сръбските политици, които явно са на нивото на Милошевич. Жал ми е за обикновените сърби, които ще плащат.
62
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СмяхОоо, да, и аз това като го прочетох доста се посмях. Най-забавното е, че никой не ги спира рашките да доставят каквото си искат на сърбите,с други думи, цялото нещо нарочно се прави публично с такива фанфари, така че да изглежда че "помощта" е повече, когато сърбите са си платил за военните доставки. Т.е. имаме същия случай както с помощта на рашките за американците, която се оказа че е изцяло платена доставка. Дотук имаме руска "помощ" за ....
61
15
 
6
 
! Отговори
Мислител преди 4 години
Те хубаво пратиха 89 души в Италия,ама не знам как ще ги приберат обратно в Русия!
60
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Руски вирусолози ще индефицират заразени обекти"Демек ще броят ,заразени и починали!Това ли голямата безаналогова помощ на ушанките?Всичко е една безмислена реклама,,,пир по време на чума"!
59
20
 
12
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Някак между другото се споменава, че самолетите ще доставят и военна техника. А всъщност, това е основната доставка. В добавка с два кашона аспирин и десет походни легла. Кремълски дивотии...
58
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 69Май не си дочел какво ти е написал един човек който живее в Италия. Помощта на рашките е бутафорна, за шоу, ПиАр за такива като теб, на които и без това им потичат сълзи от умиление само като им чуят името.
57
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bad CompanyE. недей така. Руските мужици нямат пари да ходят в Рим на екскурзия, сега им се е паднало. При тях заплатите са толкова ниски, че трябва да събират буквало с години, за да дойдат до Италия. Те и без това там освен да понапръкат за друго не са подготвени, тъй че са си на екскурзия, докато развяват "От Русия с любов" байряците. Сигурно и гориво са зареждали безплатно на път, пък и за сметка на "домакините" хапват. Така де, ако са в Русия трябва Джуджи да ги храни.
56
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истината Червената армия пагребваше убити сърби у нас и ги отчиташе за жертви тука. Отровените в Бургас от мтилов алкохол съветски войници също бяха героите.
55
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за тестовете е вярно само че с по една нула още.Сърбия 4500 България 14000 теста на 1 000 000.