Транспортът в Гърция поевтинява след спад на ДДС до 13%

Билетът за градския транспорт от 1,40 евро става 1,20 евро
22 май 2020 17:30,
5
Транспортът в Гърция поевтинява след спад на ДДС до 13%
Снимка: БГНЕС

Гърция сваля цените в транспорта. Мярката  влиза в сила от 1-ви юни и е валидна за пет месеца. Не се предвижда покачване на пътните такси, съобщава БНР.

Още по темата

Намаляване на ДДС в транспорта сваля цените на билетите за всички транспортни услуги. Министър Костас Караманлис заяви пред медиите, че ДДС се намалява от 24% на 13%, което понижава цената на билетите за влакове, фериботи, въздушен транспорт, както и за градски и междуградски автобуси.

Например за самолетен билет Атина - Крит и обратно, който преди струваше 123 евро, новата цена е 112 евро. Фериботният билет за Крит от 54 евро пада на 48 евро.

По същата схема се намалява цената на билетите и в автобусния транспорт в зависимост от разстоянието. Билетът за градския транспорт от 1,40 евро става 1,20 евро.

Няма да се увеличават и тол таксите по магистралата, заяви транспортният министър в парламента.

Премиерът Мицотакис обяви удължаване на правителствената програма за съживяване на туризма,както и запазване на работните места в този сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук билетчето за градският транспорт трябва да стане 1,20?,за да се изравним с гръцкия стандарт.Обидно е,когато някой те превъзхожда в това и онова.Покрай извънредното положение забогатяхме и спестихме пари от кръчми,барове и дискотеки.Сега можем да си позволим много!
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поевтинява... на Мук.Чакай от византиец да поевтинее.
2
0
 
16
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Странно, а в България като ще се смъква ДДС-то с 11% цените в ресторантите нямало да мръднат изобщо...
1
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Билетът за градския транспорт от 1,40 евро става 1,20 евроВ София билета струва 0.80 евро. Кога ще ни стигнат византийците?