От 27 май Гърция отваря въздушната си граница с България

Планирани са полети от и за страната ни в три дни
25 май 2020 13:26, Елка Василева
1
От 27 май Гърция отваря въздушната си граница с България
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция обяви поетапно отваряне на въздушна граница от днес, 25 май. Планирани полети от и за България има на 27, 28 и 29 май.

На 27 май са планирани 108 полета, от които 15 чуждестранни и 93 вътрешни. Страните на произход са Катар, Германия, Египет, Белгия, Кипър, България, Албания, съобщи Нова тв.

На 28.05. са планирани 85 полета - 11 чуждестранни и 74 вътрешни. Страните на произход са Кипър, Белгия, Германия, България.

Още по темата

На 29.05. ще има 108 полета - 16 чуждестранни и 92 вътрешни. Страните са Катар, Швейцария, Кипър, Белгия, Германия, България.

Ще бъдат извършени общо 658 полета седмично, 86 от които - чуждестранни.

Според мерките на атинското летище „Елфтериос Венизелос”, основани на инструкциите на националните здравни власти, щателното спазване на правилата за хигиена на ръцете, използването на маска, спазването на разстояние, внимателното почистване и дезинфекция, особено там, където има „контакт”, са основното условие за защита на пътниците и служителите.

Що се отнася до използването на маска, то е задължително от момента, в който пътникът влиза в летището. Поддръжката ѝ по време на престоя в аеропорта също е необходима. Тя трябва да бъде на лицето, докато пътниците се качват на борда и по време на полет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците си играят с огъня. Полети от и до Катар, държавата, която е наскоро излезе на второ място в света по заразени на човек от населението след Сан Марино и продължава да увеличава заразените за ден. Европейските държави продължават да имат високи нива на новозаразени, въпреки, че имат голямо намаление.