По двама под чадър в Гърция, без цигари на плажа в Турция

Какви ще са мерките в южните ни съседки за летния сезон?
28 май 2020 07:01, Александър Попов
44
По двама под чадър в Гърция, без цигари на плажа в Турция
Снимка: БГНЕС
Не повече от двама под чадър, стига да не са от едно и също семейство, уточняват от министерство на туризма на Гърция.
 
Предстоящото лято в Гърция ще подложи на изпитание властите туристите, които ще решат да изкарат почивката си там. След 15 юни отпадат извънредните мерки за пътуванията, тогава се очаква да падне и 14-дневната карантина за влизащите в страната.
 
Какви ще са мерките?
 
Туристите ще трябва да спазват дистанция от поне два метра помежду си и да не са повече от двама души под един същи чадър на плажа, освен в случаите, когато става въпрос за членове на едно и също семейство. Носенето на предпазни маски на пясъчните ивици няма да е задължително, съобшава Бойка Атанасова, кореспондент на "Труд" в Атина.
 
От 1 до 15 юни мерките за задължителна самоизолация при пътуване няма да се прилагат по отношение на бизнесмени и служители в компании, базирани в България и Гърция.
Още по темата
Още в понеделник, 25 май, отвориха кафенета, баровете и заведенията за обществено хранене. За всички важат строги санитарни мерки. Минималното разстояние между масите в зависимост от разположението на столовете трябва да бъде от 70 см до 1,70 метра. Към момента е разрешено да се ползват само масите в пространства на открито, като максималният капацитет на маса е 6 човека, ако са от едно и също семейство или компания.
 
На седем въпроса, свързани с COVID-19, ще трябва да отговарят писмено всички пътници, които желаят да се плават с кораб за повече от половин час. 
 
В Турция забраняват цигарите на плажа
 
В най-голямата курортна област на Турция вече са предвидили серия от мерки, за да защитят своите туристи. Ограниченията ще са в сила и на плажовете край брега, предава “Хюриет”. Няма да се допуска пушене на плажа, за да не се затруднява дишането на останалите летовници. Пушачите ще бъдат отделяни в специална зона.
 
Плажните кърпи ще бъдат поставяни на определени за целта места, като посетителите няма да могат свободно да избират къде да събират тен. Всеки от туристите ще може да разполага с площ от 9 квадратни метра. Чадърите и шезлонгите пък са оградени от мини дървена стена, която да показва докъде е площта, която ползва плажуващия.
 
След напускане на туриста чадърите и шезлонгите ще бъдат дезинфекцирани и ще останат незаети за поне 20 минути. 
 
Когато искат да си вземат питие от бара плажуващите ще трябва да носят маска и ръкавици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
албена цъфти преди 3 години
До БългарНо на житницата Добруджа реколтата гори! Яжте ми го.....
30
0
 
0
 
! Отговори
erikcho преди 3 години
От Теб зависи Успеха да ти е Приятел,uspeshen
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандмията може да е несъществуваща, но заплахите са съществуващи!
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой им стъпи докато настояват за безмислени "мерки" срещу несъществуваща пандемия, сам ще си е виновен. Нека да им падне потока до 25% от миналата година пък да видим още ли ще се правят на важни загрижени и строги .. ДГД с тия маски дистанции и темподобни измишльотини които се опитват да ни налагат като "новото нормално" .. ФО
27
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ааа!..."ааа..нално",тоже запретена дума?! А е МЕДИЦИНСКИ термин!!!Че вие забранихте половината думи в езика ни,бре майни!!!!
26
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
гуд!Да въведат и "Двама под чаршаф","Без цигари в креватя"..И "Само с презервативи!".."Орално-категорично НЕ!".."***..по плажовете на Туркие,може".."Харесвам Мерседес!..гоу гоу,гърл!"...
25
0
 
8
 
! Отговори
Българ преди 3 години
До МенАлбена е един от малкото курорти неопитнен ( поне преди 4 г. ) от безумието на мутрите за бързи пари.Чистота, природа, редовна западна клиентела именно заради това ( мутрите да четат ), не заради наркомани, пияндета от Запада, както и руските алкохолици.
24
6
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До говедаТи освен по клоакоморието някъде другаде ходил ли си? Албена е курорт замръзнал в миналия век. Да по добре е от останалите чермоморски курорти но до там. Цени на европейско ниво, но не предлагащ такова.
23
5
 
5
 
! Отговори
До мрънкачите преди 3 години
В Турция, ако искаш питие на плажа, да си го вземеш отиваш с маска и ръкавици, що не ревете и мърморите, а мрънкачи?
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-готина е почивката, когато си забият чадъра до теб и запалят накакъв качак, без да ги интересува на обществено място къде им отива дима от цигарите. И за капак започват да крещят по мобилния телфон, все едно не ползват телефона, а искат направо да ги чуят в Петрич, или Видин например. И, ако им направиш забележка ще разбереш, че си на обществено място и само те имат права. Изтупания пясък от плажните им кърпи върху главата ти се смята за екстра.
21
20
 
10
 
! Отговори
говеда преди 3 години
Албена перфектен курорт, не презастроено, чисто , свети, тревата подстригана, пясъка уникален..Златните също..светииии.. ама всички викат ама в Гърция какво е...какво е в Гърция бе папул,..къде ходи ти в Гърция в едно забутано селце със едно заведение със 5 старчока дето играят табла..я *** в някой истински курорт в Гърция да видиш евтино!!!!
20
4
 
13
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Тези мерки не са лоши като се замисля. Все пак отивам на почивка, правилно е да има повече пространство, тишина и да не ми пушат наоколо, все пак искам да дишам чист въздух!
19
2
 
12
 
! Отговори
Путко преди 3 години
До Анонимен Ти можеш ли да четеш. Освен ако не от семейството.Но Ти явно си Индианец.
18
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е по двама?! Те по принцип по колко седят под един чадър той си е за двама. Или са като индийци във влак
17
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом турците не дават да се пуши ще ходя в Гърция!Нема да се крия като ученик аз!!!!
16
1
 
24
 
! Отговори
бай Ламби преди 3 години
До Анонименабе тя задачката е за *** а не с повишена трудност.Казано е по двама освен ако не са от едно семейство,тъй че набутвайте се и тримата под чадъра спокойно.
15
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, ако сме аз, жена ми и бебе - кой ще седи сам на чадър? Задачка с повишена трудност.
14
1
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
И Всички да сме си по местата че увиа платя 10-30 лв за такса стол :)))))))))))
13
3
 
33
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Всеки ден ни се напомния колко е зле във Гърция и колко е добре във БГ.БГ:Отивам на плажа със двете деца и жената във жегата натоварен като магаре и само като си остава кърпата на шезлонга се чува на секундата 4 шезлонга по 10лв и два чадъра по 5Господине. а сме само за седмица на море. Много сме далече българите.....
12
41
 
8
 
! Отговори
Митьо хотелиер преди 3 години
Да подкрепим родното и бизнеса. Заповядайте в Созопол. Морето е чисто а цените символични. Имаме хубава храна отбрано меню и напитки. Ша ви обслужват квалифициран и мутивиран персонал. Като наши гости ще се чувствате като част от наще семейства. Заповядайте.