Десетки полицаи и граждани ранени в Белград

Арестувани са 23 души, съобщи директорът на полицията
8 юли 2020 15:49, Елка Василева
18
Десетки полицаи и граждани ранени в Белград
Снимка: БГНЕС

Няколко десетки полицаи и граждани са ранени по време на протестите против въвеждането на полицейски час в Белград тази нощ, съобщи директорът на полицията Владимир Ребич за РТС. Ранени са най-малко 43 полицаи и 17 демонстранти, уточни той.

Досега са арестувани 23 души. Като организатори на нахлуването в парламента са посочени Дамнян Кнежевич и бившият депутат Сърджан Ного.

Запалени полицейски автомобили и контейнери, разпилян боклук по улиците, изпочупени пътни знаци, счупени витрини показва телевизията тази сутрин.

Още по темата

По-рано РТС съобщи за ранени 13 полицаи и седем граждани.

Пред сградата на РТС снощи също е имало инциденти, ранени са двама оператори от агенция Танюг.

Пред сградата на парламента и на държавната телевизия тази сутрин е разположен полицейски кордон. Полиция има и пред другите държавни институции в Белград и на основните кръстовища в града.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
10
 
! Отговори
УМЕРЕН преди 3 години
Не мога само да разбера, защо не убиват полицаите, а само ги раняват. Добре е на полицая да му се вкара чук (козе краче) в черепа, и да поседнеш, да си опъваш слатко цигарата, докато изтине...
14
3
 
4
 
! Отговори
ТРОЛ РУСОФИЛ преди 3 години
Мачкай, Вова!
13
3
 
9
 
! Отговори
до 9 -- много мили-- преди 3 години
--ционерско разбиране за демокрация.....и според тебе кога трябва да се вдигне народа когато никой не иска да му чуе думата--- напротив трябва така да ударят ,че на Вучич да му се отще да управлява ,а тези,и дето бият след това да бъдат разформировани и освен овчари нищо друго да нямат право да работят !
12
3
 
2
 
! Отговори
ЛоШо преди 3 години
Григор е виновен ! :)
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Сърбите отдавна се бунтуват с/у Вучич, но резултати няма и сега няма да има.Щом полицията си позволява така да трепе демонстранти, значи е в джоба на Вучич, който мисля че е на власт колкото ББ, но нашия го настъпиха и май полицията не е все още негова, но има наченки
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина е от снощи. Над 12 ч. Днес изчакват максимално, да не засегнат трите букви
9
6
 
12
 
! Отговори
А У НАС КОГА? преди 3 години
Ох, как ми е иска и у нас поне веднъж да стане така.. Не че има нещо хубаво в това, но да се види, че на тази територия има някакъв НАРОД, а не М*рША, както бе казам поета...
8
5
 
15
 
! Отговори
Демократ до 2 преди 3 години
Демокрация е да се спазват законите, дори да ги смяташ за глупост и да са в разрез с разбиранията ти. Например да не минаваш на спусната бариера, да не пресичаш на червено, дори да няма коли, да работиш с каска на строежа, да си с предпазен колан в колата, да не караш с превишена скорост, да си ваксинираш децата, да си плащаш данъците, да си хвърляш *** в кош.Всеки да прави каквото си иска, без да се съобразява с околните и със законите, не е демокрация, а анархия.Това в Белград е такова
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 2За сръбския премиер не е много ясно дали е жена.
6
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На фона наБелград, София е едно село.
5
5
 
15
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Загубилите избори губят и нерви
4
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В крайна сметка ще наложат ред, защото имат истински премиер (жена) а не лъжлив лигльо като нашия приятел на кръчмарите.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината световни политици са болни от политически тоталитатен вирус и от корумпиран вирус време е за нощен час в парламентите и ако не спазват мерките пълна карантина в спешното отделение за болни от полит тоталитар вирус в Белене.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 точно.Ама от новата му мутация политтоталитар вирус съкратено ПТВ-19
1
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам гражданите водят срещу полицията това е добро начало.А измислените мерки и нощни часове вече е ясно че не са за никакъв коронавирус а за чиста световна диктатура и като във всяка диктатура като не си съгласен с мнението на диктатора ти пращат ченгета.Ето демокрация.Народа не ще мерки и нощен час а политиците искат и нали е много демократично, става каквото каже политика, това е лъжедемокрация браво на сърбите че се опълчиха на наглия техноелит и тоталитарните му прислужници.