Хотели в Турция плащат престоя на туристи с коронавирус

Това става със закупуване на здравна застраховка
8 юли 2020 09:56, Петя Славова
7
Хотели в Турция плащат престоя на туристи с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Турски хотели предлагат необичайна оферта на своите гости – да платят оставащите дни от почивката им, ако бъдат диагностицирани с COVID-19, предаде thesun.co.uk. Мярката ще позволи на туристите да си закупят "застраховка" за престоя си в определени хотели в страната.

Цените на здравната застраховка COVID-19 ще започват от 14 евро за едноседмичен престой. Резултатите от тестовете излизат в рамките на два часа, а всеки, който се окаже заразен, ще бъде отведен в болница или хотела си и поставен под карантина.

Дори карантинният период да се удължи след резервираните дни за почивка няма да бъдете таксувани за допълнителния престой, допълва британският вестник "Telegraph", цитиран от "Монитор". Въпреки това туристите могат да очакват съвсем различна почивка в Турция тази година. Мерките, въведени вследствие на коронавирусната пандемия, включват глоба за гражданите, и туристите в размер на 900 лири (117 евро), ако не носят предпазни маски на публични места.

Плажовете в Турция също обявиха нови правила за туристите, желаещи да ги посетят – забраната за пушене, зоните за слънчеви бани и ограниченият достъп са само част от нововъденията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, какво му е на Росенец с главна буква. Камъни ли има за броене. А за Свети Влас и Слънчев бряг д.*** имате ли.
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа, ама...
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
минавам само да се изтропам върху списвачите в това долнопробно сайтче. Втори ден нито дума за росенец, запушили са им устите здраво с фекалии и знам, че им харвсва. Да си журналист, значи и да си смел човек мишки страхливи. На коментиращите пожелавам да бъдат здрави в тия смутни времена.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли смели туристи по плажоветв там, напишете. Къде, колко...
2
3
 
19
 
! Отговори
Да преди 3 години
Турция в момента е свалила цените много, условията са отлични,страната е отворена от 01.07.за Българи без никакви справки, кодове, тестове. НО за съжеление всеки който се върне от там попада под карантина и това спира много хора да тръгнат на там. Гърция слага вето на всички опити ЕС да премахне карантината и да извади Турция от червената зона...
1
3
 
40
 
! Отговори
Съборетемутроморието преди 3 години
Така правят големите, борят се за всеки турист да те избере.Докато на мутроморието безплатен обяд няма, плащаш за вход на плажа, за столче на плажа, за тоалетна.