На протеста в Белград: Тате, това е за теб, ти умря, защото нямаше респиратор!

Връщат полицейския час в сръбската столица
8 юли 2020 10:40, Елка Василева
78

Протест против втвърдяването на мерките заради влошаването на ситуацията с коронавируса се състоя снощи пред сградата на парламента в Белград.

Телевизионна камера засне един от демонстрантите, който отправи силно послание. Оказа се, че това е Петър Джурич, син на известния сръбски художник Любиша Джурич, починал от коронавирус.

„Сълзотворен газ, бойни муниции, палки, всичко срещу младежите, които са с голи ръце. Тате, това е за теб. Ти почина, защото нямаше респиратор. Много те обичам, това е за теб и за моя син, който се роди скоро“, каза младият мъж.

Репортерката го пита от какво е починал баща му, на което демонстрантът отговаря: „Все още не съм получил потвърждение. Не съм получил тестовете, че е починал от коронавирус. В болницата в Земун нямаше респиратор, а с пълно гърло приказваха, че даряваме респиратори. Знам, че щеше да се гордее с мен“, каза Петър Джурич.

В Белград е въведена забрана за събиране на повече от 5 души, а от петък ще е в сила отново полицейски час.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
драже михайлович преди 3 години
за сметка на това имат китайски дронове
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БГ нямат носилки линейките, те се завайвали за сръбчетата!Лошото е че сме страна член на ЕС, копието и примера на Съюза ;0
57
6
 
13
 
! Отговори
do 55 преди 3 години
Пич, като те чета колко си надъхан и убеден как се случват нещата в света, ми се струва, че даже вярваш че Русия идва да ни "осовободи" поради любов към славянските братя?!? Изкуствено създадената криза вече се използва икономически. Като за Коледа стане златото 200 000 бг лева за килограм, и се заоглеждаш без работа и перспектива, пак обяснявай как се грижат за теб като те психират по телевизията.
56
0
 
15
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
До Анонимен 62Решава народът, а не милицията! Без него - няма държава, съответно и милиция, няма бюджетни заплати за търтеите и т.н.!
55
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простаците трябва да се мачкат, браво на сръбската полиция!
54
3
 
13
 
! Отговори
Ванка, преди 3 години
Логиката няма да я схванеш, защото у нас няма честна и качествена журналистика.Просеттите са против мерки, от които няма смисъл. А това, че се обръща внимание на някакъв човек, кжойто дали и какво точно е казал се не знае, е лошо изпълнение на политическа поръчка просто.
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо писачите тук обръщат внимание на някакъв лозунг, а не пишат истината - а тя е, че хората са против прекомерните мерки. Защото от тях смисъл няма. Но пък има сигурна и явна вреда!Кого лъжете?
52
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен Copocoиден протест.Този човек как направи анализ от какво е умрял баща му?И защо не е с маска за да предпази майка си? Да ходи в САЩ да му дадат чек от 1 млн долара за лечението и след това да се чуди какво да прави.
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспиративните теории са предположения. Не може да се определи напълно кое би могло да стане и кое не. Това за Бил Гейтс са вече простотии. Идеята за микрочипове обаче не е изключена. Другото е ясно и не го схванаха само балъците. Никоя държава няма да въвежда тези мерки съсипващи икономиката и да допуска такава истерия ако е единствено за да опази здравето на хората. Зад кулисите истината е съвсем друга.
50
6
 
9
 
! Отговори
GG преди 3 години
До 57Е не разбра ли бе, човек. Ще контролират с ваксината с нано технология. След като ти я бият, ще ти нареждат какво да правиш. Хахахахах !!!
49
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на сърбите, полицията не си поплюва с ***, които само говорят глупости. И у нас трябва да е така. Те от друго няма да разберат.
48
16
 
34
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Като говориш за логика.. Как по-точно ще се случи общата диктатура с помощта на корона-вируса? Чрез затваряне на граници? Отмяна на пътувания и полети? Чрез икономическа криза? Или взаимните обвинения между САЩ и Китай? ***, които протестират срещу мерките, са същите, които протестират срещу 5г, ваксините, вярват в рептили и че Земята е плоска... Радостното е, че те ще са от първите, разболели се. Лошото е, че лекарите ще рискуват животите си, за да ги спасяват.
47
15
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Егати смешната пропаганда... Сори за бащата, но както един колега по-долу писа, вероятно респиратор не му е трябвал...ПП1. Няма лошо, тези които не спазват мерките, освен глоба да подписват, че отказват лечение.ПП2. В някои демокрации съветват старите да си умират вкъщи, а не да ходят до болницата.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младежа на колко уиски е?
45
13
 
10
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Време е Бойко да излезе с нискочелестата си марионетка и да обявят вечерен час и тук.
44
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ВанкатаКаква логика търсиш от един напушен папагaл?
43
11
 
28
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Не му схващам логиката на тоз! Протестира срещу мерките, които са могли да спасят баща му.
42
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този като му гледам очите и му слушам изказа е поне на 4 ракии и един качак!
41
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истерията с коронавируса цели едно единствено в света да доведе до обща диктатура. Логично друго обяснение няма. Не е изключено да върлува обикновена пневмония, която понякога протича коварно и всяка година взима жертви, които сега записват жертви на "новия коронавирус". Хора, не бъдете малодушни и не вярвайте на всичко казано от купените медии и организации. Те са собственост на същите, които целят да въведат пълен контрол над населението
40
4
 
10
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Тоз малко мешан сърбин май.