Българските туристи с COVID-19 се прибрали от Тасос у нас

Има и заразени 4 сръбски туристи на гръцкия остров
9 юли 2020 09:52, Елка Василева
22
Българските туристи с COVID-19 се прибрали от Тасос у нас
Снимка: архив, БГНЕС

Има двама български туристи, отседнали на остров Тасос, чиито резултати от PCR тестовете са положителни за COVID-19, съобщи БНТ.

Те са предпочели да се върнат в родината, вместо да карат 14-дневната карантина в Гърция и са се прибрали у нас, предаде телевизията, като се позова на кореспондента на "Труд" Бойка Атанасова от Атина.

Още по темата

Има и 4 заразени сръбски граждани, които са настанени в хотел за карантина. Според изискванията на гръцкото правителство е задължително туристите с положителен тест да бъдат настанени в карантинен хотел, като разходите се поемат от гръцката държава.

Вчера Гърция съобщи за 33 заразени, 24 от които са регистрирани на входовете на страната, т.е. пристигащи туристи от чужбина. Това е и причината държавата да налага допълнителни изисквания със строг контрол по границите, включително мярката за PCR тестове на ГКПП "Кулата - Промахон".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля, че основните проблеми у нас се коренят в страха на бате Боко от протести, от недоволство и тн. Поради това той прави постоянни, бих ги нарекъл д ебилски отстъпки - приема всички бъглари от всички точки на света, дори праща самолети да ги прибират само с мисълта да си направи реклама - видите ли коло мисли за българите по света и у нас. А с тези си необмислени действия, Ковида тръгна у нас като на парад, донесен от ей такива безотговорни гастарбайтери и курортисти.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе, толкова ли няма как един заразен да кихне у тоя парламент, че ни направиха вече на маймуни Лойковистите?!?
15
2
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Четете внимателно, дошли са с вируса и са хванати с теста.Вече два пъти бях в Гърция тази година и пак ще ходя - там не се бутат г. до г на плажовете.13500км крайбрежна ивица срещу 370 в Бг.Сами си правете сметката.Хайде приятна почивка в Бетономорието.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въобще не е безопасно в Гърция. И нито тестовете по границата, нито медийната кампания за това как някакви други внасят вируса, не променя факта, че всред Гърците също има вирус.Кампанията е насочена към успокояване на туристите, но заболели летуващи ще са факт, а в последствие и тежки такива. Въпрос на време е.
13
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ааааа, браво, мноо убаво! И сеа са наръсили навсякъде вируси.
12
0
 
10
 
! Отговори
22 преди 3 години
Познати летят от Великобритания до трета страна в Европа и влизат така без карантина без нищо. Какви ми ги говорите вие?!?! Никой не ги пита къде и какво. НАПИШЕТЕ, че пристигащите трябва задължително да си направят тест и ако са били във високорискова държава последните 14 дни да имат карантина (независимо от коя държава влизат в БГ)и да се следи!!!!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние също трябва да правим тестове на тези , които идват в България, защото вносът отвън също е факт!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде направо в златните сега да спасяваме спасения сезон.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасно!След като никой не спря Мюмюн и Айше от заразената кланица в Германия, които подпалиха град Белица, а скоро и Югозапада, сега и тия ги пуснете да се разхождат необезпокоявани!
8
0
 
4
 
! Отговори
дано преди 3 години
някой от тия пукне
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като е задължителна карантината в гръцки хотел,тези защо са напуснали самоволно?Нещо не разбирам.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз на тяхно място щях да си остана в гръцки хотел под изолация, а не вкъщи, да ме следи полицията дали не напускам пределите на родния си дом..баламурници
5
2
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Идвайте в градчето на морето.Но не хитрувайте с паркиране на самия бряг.Паяка ще ви "ухапе" или с глоба ще ви "ужилят" !!
4
1
 
25
 
! Отговори
Ферщееензи? преди 3 години
Гърция. Влизат 1000 туристи. 2-*** с ковид се връщат вкъщи под карантина.Черноморието. Влизат 1000 туристи. Болни няма (няма и тествани).Кое ви се вижда по-логично и безопасно за околните?
3
4
 
26
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Довечера двамцата ще ръсят корони по чалгатеките. По някаква странна причина, Гърция е любима дестинация на любителите н чалгата.
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре дошли са си хората тука. Вирус няма, маски долу, БСП победа!
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що? За чий висяха по опашки цял ден? Нали нямало вирус. Да си топят чумавите копита във водата около Тасос. Ама шубето е голям страх, га на пангара е твоя гъъз.