Протестите в Белград – без полиция и без насилие

Със седяща акция започнаха демонстрациите снощи
10 юли 2020 08:35, Елка Василева
11
Протестите в Белград – без полиция и без насилие
Снимка: БГНЕС

Трета поредна вечер продължиха протестите в сръбската столица Белград, избухнали заради намерението на властта да въведе отново вечерен час като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Снощи антиправителствените демонстрации започнаха със седяща акция пред сградата на парламента, в знак на отказ от насилие.

Още по темата

За разлика от предишните  две нощи полицейските сили не се намесиха и нямаше сблъсъци и ранени, предаде БНР.

Вчера сръбското правителство отмени плана си за въвеждане на вечерен час, премиерът Ана Бърнабич обяви, че вместо това ще има по-меки ограничения като забрана за събирания на повече от 10 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
прой-дохи преди 3 години
Аааааа значи можело и без полиция,да ги е.....
6
0
 
6
 
! Отговори
Да уточним преди 3 години
Да уточним: в потребителските мрежи протестиращите казват, че не протестират против ограничителните мерки, а против Вучич ...И там информацията която излиза по техните сайтове и телевизии е тази която е удобна на управляващите ги. Но пък какво да се учудвам точно както е и в тук, в проправителствените сайтове няма нищо за протестите тук
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво велико дело се борят точно? Да не носят маски 10 минути в автобуса, в магазина? И не знам младите за какво се борят, ама знам баба ти и дядо ти за какво са се борили. Не е било за едни келяви маски.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен>>> На снимката виждам млади хора. Тук също само младите недоволстват. А бе нямате ли майки, бащи, баби, дядовци, които да обичате? Да ви пука за някой друг, освен собственият ви ***? <<<Какви егоисти сте вие бе? Нали тези млади хора ще живеят в света утре. Нормално е да искат да живеят в нормален свят, а не във фaшистки затвор. Като техните "майки, бащи, баби, дядовци" са се свивали навремето и не са им наследили нормален свят, сега младите ще трябва да се борят за него.
3
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката виждам млади хора. Тук също само младите недоволстват. А бе нямате ли майки, бащи, баби, дядовци, които да обичате? Да ви пука за някой друг, освен собственият ви ***?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, още малко остана, докато Бил Гейтс ни чипира всичките и после ще има мир по земята.
1
2
 
12
 
! Отговори
158 преди 3 години
Как лъсват платените герберски сайтове и медии тази сутрин.. Нито дума за нашия протест!? Нова телевизия дори нямаха сутрешен блок, а по БТВ споменаха на последно място за няколко хиляди протестиращи..