Ръст на заразените с COVID-19 в Гърция, обмислят се нови мерки

50 души са с положителна проба в цех за храни в Халкидики
Обновена: 9 авг 2020 13:04 | 9 авг 2020 12:40, Анисия Иванова
28
Ръст на заразените с COVID-19 в Гърция, обмислят се нови мерки
Снимка: БГНЕС

Расте броят на заразените с COVID-19 в Гърция. Властите разширяват обхвата на ограничителните мерки. Отменен е Международният мострен панаир в Солун. Има риск от поставяне под карантина на райони с висок брой заболели.

Само от един цех за обработка на хранителни продукти в Халкидики 50 работници са заразени с коронавируса. Те са поставени под карантина заедно със семействата им. Заразата пламнала от двама албанци, работещи там. Не се съобщава дали сред заразените има и българи.

Очаква се утре гръцките власти да наложат извънредни ограничителни мерки в Северна Гърция, където са повечето случаи на заразени с вируса. В Солун под карантина е хотел, където са настанени мигранти. Полиция охранява мястото и не допуска мигрантите да напускат хотела, съобщава БНР.

Остров Порос е под пълна карантина, като всички туристи напуснаха острова.

Професор Мосиалос съобщи, че при регистрирани 152 случая за последното денонощие "реалният брой на заразените е поне 10 пъти по-голям".

Огнища на заразата са нощните заведения на брега на морето, където не се спазва дистанция, сватбени тържества и струпване на пътници във фериботите. Властите следят за стриктно спазване на мерките в обществения транспорт. Налагат глоби и затварят заведения, но въпреки това ситуацията е критична.

Очаква се утре премиерът Мицотакис да вземе решение за поставяне под карантина на райони с висок ръст на броя на заразените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
за награда Дарвин преди 3 години
"Рио де Жанейро отново отваря ключови туристически атракции"И Гърция отново отвори - сега отново ще затвори...
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И... кви са тез нови мерки?Да измислят пак вратички през закона и да пускат богати, за да събират пари, демек никакви нови мерки.Малаките са като турците, крадливи, лъжливи и алчни и никакъв ред не може да има там и да ги спаси.Зимата *** по границата ни с тракторите, а лятото искат да доят двойно от една крава, но лошо ще им приседне този път...
21
9
 
10
 
! Отговори
Гръковъд преди 3 години
Развъждам гърци всякакви - смесвам черни афразийци с крадени европейски деца, и след 4 поколения гърците са готови!
20
2
 
5
 
! Отговори
Б преди 3 години
До АИ като има кво?Можеш ли да го спреш?
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато даваш дупе за пари, няма как да се сърдиш на някой друг.За малаките - един навирен....няколко пъти.
18
8
 
4
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Гръболята харесват много българите най вече българките и мъжете също щото са много прости!
17
10
 
4
 
! Отговори
Махмуд преди 3 години
Е те пуснаха всичкото роми от бугаристан и романия пък не искат зараза!!Във Гърция на море ходят само най големите граждани
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19 хаxoСега туризъм се спасява с адекватни мерки за ограничаване на епидемията, които може и да изглеждат строги на някои. Липсата на мерки за ограничаване на епидемията, закопава туризма.
15
8
 
10
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
ГЪРКЪТ КРАДЕ ДОРИ ОТ СЕБЕ СИ, ТА НАС ЩЕ НИ ПОЖАЛИ (БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА)
14
4
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 3 години
Гръчавите са по прифатливи от Българите, а на нас се бяха нагледали преди 2 седмици!
13
9
 
9
 
! Отговори
А преди 3 години
Бай *** Тулупа тук твърди, че няма вирус...
12
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пускайте чумавите българи и ще се оправите.
11
14
 
10
 
! Отговори
до хахо преди 3 години
По-добре да се оригваш на гладно,отколкото червеите да те ядат и да се оригват на сито.
10
13
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Вместо да се чудят, как да спасят и без това проваления сезон, плашат с карантини и маски... Нещастници, ще оригват на гладно до следващия юни...
9
9
 
12
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 3 години
''Дървен философ. Ние българите сме тай-умни и знаещи. И ти си видин последовател на Андрешко, Бай *** и Баш Майстора.''Не е въпрос да си най-умен, а да си запазил критичното си и самостоятелно мислене, каквото такива телевизиоти като теб не са запазили, ако въобще някога са го имали, а след като от твърдите мерки явно няма полза, което ежедневно се доказва и то по цял свят, какъв тогава е смисълът им!? Смъсълът им е да те третират като ***, което явно за теб е голяма чест!?
8
9
 
12
 
! Отговори
до 7 от славянин преди 3 години
''Еми, като не щат да слушат Мангъров така е!Още 10 години ще ходим с намордници като питбули и ще ни карантинират.''Така е, но дали ще ходим с намордници и ще ни карантинират зависи от нас, не от тях, при масово гражданско неподчинение как точно ще ни санкционират всички!?
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: Славянин (номер 3)Еми, като не щат да слушат Мангъров така е!Още 10 години ще ходим с намордници като питбули и ще ни карантинират.
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинДървен философ. Ние българите сме тай-умни и знаещи. И ти си видин последовател на Андрешко, Бай *** и Баш Майстора.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Бяло море всичко е зле.На Черно море,всичко е добре.Слънцето пече,в морският простор и сърцата стават здрави като мотор.
4
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая Гърция вече.Гърция,таГърция.Ами да си му берат гаелето.Ние ли да ги мислим.Они опънаха 80 милиарда еврата от общия кюп на ЕС и сега елате и вижте как страдаме.Дайте ни още100 милиарда.