Сръбски военен самолет се разби, пилотът загина

Властите издирват втория пилот
25 сеп 2020 20:00, Нели Христова
34
Сръбски военен самолет се разби, пилотът загина
Снимка: БГНЕС

Сръбски военен самолет Миг-21 се разби в Западна Сърбия близо до границата на страната с Босна и Херцеговина, съобщи министерството на отбраната, цитирано БТА.

Местните медии съобщават, че самолетът е паднал в двора на една селска къща в село Брасина.

Сръбската телевизия РТС предаде, позовавайки се на неофициални източници, че пилотът е загинал, а вторият пилот е катапултирал и все още се издирва.

РТС съобщи още, че мъж от селото, върху чийто дом е паднал самолетът, е пострадал и е хоспитализиран в стабилно състояние, предаде ДПА.

ТАСС съобщава, че сръбският министър на отбраната Александър Вулин и началникът на генералния щаб Милан Мойсилович са пристигнали на мястото на катастрофата.

По данни на сръбските медии катастрофиралият самолет е бил приет на въоръжение във военновъздушните сили на бивша Югославия през 1986 г., а през 2016 г. е преминал през ремонт в Сърбия.

Срокът на експлоатация на самолетите от този тип, които са въоръжение в Сърбия, беше удължен до 2025 г.

Сръбските въоръжени сили притежават и по-модерните руски изтребители Миг-29, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите да купят Рафал, те са по-хубави от Ф-16
29
2
 
5
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
До АнонименСърбите какъвто и самолет да им дадат или продадат, все тая, никога не са се славили с боеспособна армия, иначе на приказки са големи :))) Сръбската армия назад не знае, "кръгом" и пак напред.
28
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Животът на тоя сръбски селянин в къщата му щял да свърши с един МиГ...
27
2
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
До До 14:...Има НАД 30 000 бойни полети. но те са с-у СТРУКТОРООПРЕДЕЛЯЩИ ОБЕКТИ...военни заводи ...рафинерията в Панчево....до Заичар....мостове....ГЕН. ЩАБ на армията ....а за НАЗИДАНИЕ УДАРИХА ТВ в Белтрад...на главната им улица ...СТУДИОТО на 5-тият етаж БЪЛВАЩО ПРОПАГАНДА . ИМА ОГРОМНА ДУПКА по средата на сградата ...тя си деиства и сега.а сърбите ПОКРИХА ДУПКАТА с огромет БИЛБОРД...( за да напомня за ИДИОТЦИНИТЕ на комунето Милошевич ) .....по САМОЛЕТИ НАТО са стреляли само за ОТБРАНА !!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Сърбите какъвто и самолет да им дадат или продадат, все тая, никога не са се славили с боеспособна армия, иначе на приказки са големи :)))
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28"Ех тези руски тенекиии.... Вучич беше на посещение в САЩ и покани Тръмп в Белград :) САЩ избутват Русия от Сърбия :))) Време е сърбите да видят какво е истински самолет американско производство :)))"Ще умра от смях, когато (не "ако") Сърбите си поръчат западни самолети (без значение чие производство). Тук ще има яко парти. :)))))
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости човека, но всички знаем, че сърбите не стават за военни, да им пратят руски пилоти белким се получи нещо.
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех тези руски тенекиии.... Вучич беше на посещение в САЩ и покани Тръмп в Белград :) САЩ избутват Русия от Сърбия :))) Време е сърбите да видят какво е истински самолет американско производство :)))
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Старички са вече ....Стават за авиошоута, но иначе ....
21
6
 
11
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Запомнете! Когато няма Ауакс, Ф 16 не влиза в бой с Миг 29!
20
3
 
8
 
! Отговори
Srbin преди 3 години
1999 Nato je imao preko 500 aviona u vazduhu iznad Srbije i normalno je da ce da obore srpskih 10 Mig29. F16 je bio modernizovan sa jakim radarima dok na pojedinim Mig29 nije bilo radara pa su vodjeni sa zemlje. Uprkos tome mi smo izdrzali i imali minimalne gubitke jer smo ih nadmudrili. Kako biste prosli vi koji se pravite pametni i radujete se pogibiji pilota?
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който му е сменял сегментите на мотора сега ша го отнесе.Тъй да знаете.
18
6
 
15
 
! Отговори
До 14: преди 3 години
Защо лъжеш?За какви четири американски самолета пишеш?В бомбардировките на НАТО срещу Югославия през 1999г НАТО ползваха точно 1000 (ХИЛЯДА) военни самолета излитащи постоянно от базите в Италия и Германия.Това е по официални данни на НАТО.А ти си жалък лъжец
17
8
 
11
 
! Отговори
бравос преди 3 години
До СмешнициДва холандски и два американски Ф 16 свалиха 12 самолета миг 29 на бивша Югославия.Биха ги като шкембе у дувар.4 срещу 12.Великата руска техника.Сега в Русия са със същите самолети от съветско време.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СмешнициВажни са и пилотите. Майстори от Уест Пойнт с опит в Ирак на F16 срещу колхозници на миг, нали...
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Влади Не е успял да го свали, доколкото се разбра. Само отнесъл части от оперението. Новите руски учения са така - или сваляш, или те свалят. Пилотът на 35-цата толкова се съпикясал от пропуска, че отначало онемял и не можел да говори, а после проговорил на албански.
14
6
 
13
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
МиГ 21: технологии от 1960...
13
14
 
10
 
! Отговори
Атакист преди 3 години
С нашите ф 16 ще се превърнем в най-голямата въздушна сила в региона и ще сме в състояние да разрушим турция за няколко часа.
12
16
 
22
 
! Отговори
Смешници преди 3 години
4 Ф16 попиляха цялата ескадрила от МиГ 29 на Сърбия по време на войната.Натръшкаха ги и повече сърбите не полетяха.Останаха им барутниците МиГ 21 и подаръците на Путин ..няколко МиГ 29.Могат да плашат само Косово..но без успех.
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тпите рувофили сърбите и от преди 100 гоеини ще използват ако е руски бклук