Стачка в Гърция обърква транспорта в Атина, спира корабите

Ще се изпълняват обаче всички полети от и към гръцките летища
26 ное 2020 07:44, Елка Василева
5
Стачка в Гърция обърква транспорта в Атина, спира корабите
Снимка: архив, БГНЕС

Транспортна стачка в Гърция спира метрото в Атина и корабите.

Безпроблемно ще се изпълняват всички полети от и към гръцките летища днес, след като ръководителите на въздушното движение в страната и други работещи в сектора отмениха планираната 24-часова стачка.

Това се наложи, след като съдът определи протестните действия за незаконни след жалба на гръцките министерства на икономиката, транспорта и вътрешните работи, предаде БНР.

В Атина обаче стачкуват работещите в метрото и електрическата железница. Трамваите ще изпълняват курсове от сутринта до 18 часа. След това ватманите ще прекратят работа до края на смяната им.

Нормално в гръцката столица ще се движат автобусите на градския транспорт и тролеите.

Също днес стачка е обявил и Общогръцкият съюз на механиците от търговския флот, поради което корабите в цялата страна няма да пътуват. Съюзът е взел решение, че 24-часовата общогръцка стачка ще важи за всички категории кораби.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 3 години
От гръцките войници пред парламента им по-големи смееешници и палячоовци няма. Мажоретки с помпони. И тия щели да бият Турция. Хахахаха.
2
2
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Тия не могат да си наредят приоритетите. Вместо срещу затварянето те протестират срещу морските вълни и студеното време. Антиумна нация.
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гладни кучета па се разлаяха