Гърция примамва бизнес, давайки 50% намаление на данъци

Целта на правителството е да се създадат работни места
27 ное 2020 10:48, Елка Василева
8
Гърция примамва бизнес, давайки 50% намаление на данъци
Снимка: архив, БГНЕС

Гърция освобождава от данъци в размер на 50% онези, които прехвърлят данъчното си седалище там.

Правителството подготвя значителни данъчни стимули за бизнеса, който ще се прехвърли от чужбина в Гърция.

Целта е да се създадат работни места и да се предотврати изтичането на капацитети, предаде кореспондентът на „Труд“.

„Гърция може да предоставя както данъчни стимули, така и слънце", заяви главния финансов съветник на премиера Алексис Пателис.

Според него Гърция иска да използва добрите си резултати в преодоляването на коронавирусната криза като начин за привличане на бизнес и обещава, че половината от доходите им ще бъдат необлагаеми.

Още по темата

В разговор с Bloomberg Алексис Пателис подчерта, че „технологията позволява да избираме къде да живеем и къде да работим“.

Гърция получи международно признание за начина, по който се справи с пандемията през пролетта. Сега страната наложи втори локдаун в стремежа си да спре последното разпространение на вируса.

Публикацията споменава още, че Microsoft и Volkswagen са обявили планове за инвестиции в Гърция, но страната се нуждае от много повече помощ, ако иска да се изправи срещу коронавирусната криза, която ще увеличи дълга. Moody's промени кредитоспособността на страната миналата седмица, позовавайки се на високи перспективи за растеж.

Bloomberg отбелязва, че Гърция е изправена пред допълнителен спад от 9% в БВП през 2020 г. поради пандемията според Европейската комисия. Очаква се безработицата да достигне около 18%, много под 30% в пика на кризата, но тя остава една от най-високите в Европа.

В същото време с новия план за стимулиране гръцкото правителство се фокусира и върху Обединеното кралство и работниците или самостоятелно заетите лица, които може да се наложи да напуснат по повод Brexit-а.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нашите данъци са ниски, най-ниските в Европа. Цената на работния ресурс е межава.Но чекмеджетата ни са много, и комисионните - тлъсти.
5
0
 
4
 
! Отговори
До 1 Мен преди 3 години
Ми да опразват бе и без това никаква полза от тех
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кво стана със Фолксваген? Турците май гризнахадървото, но сега ще ходи в Гърция:)))) Признание за българската импотентност
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
eми тъй ще е тя, като нямат гързите Тиквакис, ще привличат бизнеси...
2
5
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
колегата се е объркал, има предвид тикваристи
1
5
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
А нашите умници - комунисти в друга премяна искат да вдигат данъци. Нямат си на идея най-прозрачният сектор - ИТ с каква скорост ще опразни офисите тук и ще остави всичките дето чакат да приберат парите им с пръст в г...