Локдаунът причинява огромни щети за бизнеса в Гърция

По €800 за спрелите принудително работа заради карантината
Обновена: 27 ное 2020 14:23 | 27 ное 2020 14:22, Елка Василева
23
Локдаунът причинява огромни щети за бизнеса в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Огромни са щетите за бизнеса в Гърция от въведения локдаун – за това алармират гръцки търговци пред медиите.

Поради строгите мерки са затворени вече почти месец всички магазини, ресторанти, кафенета.

Анулират се резервации за новогодишните празници след изявления на медицински лица, че до края на годината ще остане забраната за напускане на градовете.

Истинска катастрофа за бизнеса и търговията е удължаване на карантината с една седмица, заявиха пред медиите търговците, които очакват щети за около 2 милиарда евро само за тази седмица, предаде БНР.

Дори и да се позволи отваряне на малките търговски обекти през декември, не е възможно да се продадат стоките, които са в складовете. Облагодетелствани са само веригите от магазини, които работят онлайн.

Собствениците на ресторанти и кафенета също смятат, че са на прага на фалита, като очакват забраните да продължат и по време на новогодишните празници.

Още по темата

Обезщетение по 800 евро на месец се изплаща на работещите, прекъснали принудително работа поради карантината.

Гръцкият парламент гласува днес отпускане и по 400 евро на безработните. Между 500 и 1500 евро ще получат помощ търговците на откритите пазари, съобщиха от финансовото министерство в южната ни съседка.

Намаляват данъците на голяма част от фирмите, други се възползват и от разсрочване на плащанията след април следващата година.

Изплащат на пенсионерите обезщетения, които не са свързани с пандемията, а са незаконно удържани суми по време на икономическата криза.

В периода на карантината са се увеличи влоговете на гърците в банките – това е свързано както с ограничените възможности за пазаруване, така и с растящата несигурност, която кара хората да заделят средства „за черни дни“, смятат анализатори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
3
 
! Отговори
ОХИ! преди 3 години
Бизнес в гърция е лежакис на евракис.
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавите са съществували много преди да има икономика в тях... Значи може и без нея за известно време.Мамин сладък, икономика и търговия има от как свят светува, те са изграждали цивилизации. Настоящите мерки ще ликвидират средната класа. Каквато и да ти е професията, ако имаш такава, рано или късно свят ще ти се завие. Като скачени съдове сме. Не мамин сладък, не може без икономика!
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно! От ЕС ще им отпуснат още 100-150 млрд. евро. И ние ще помогнем.
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PoebloДържавите са съществували много преди да има икономика в тях... Значи може и без нея за известно време.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, но гърците не ги бърка! Като ревнат - Европа им отпуска.Ама при нас не е така. Европа отпуска, но в частните джобове на изпълнителите на личните й поръчки. И държавата ни нищо не вижда от това!
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами за това са го направили тоя вирус. Да причинява щети, че да може тези които го пуснаха да изкупят после всичко на безценица. Почнаха да влизат и законите вече за това, след няколко години се очаква и премахване на частната собственост, според техните планове. Надявам се, че дотогава всички ще сме вразумили и да ги изметем. Иначе те нас.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се прекратят всичко социални системи по целия свят. Не може да се раздават помощи на безделници за да безделничат. Трябва да се раздаде земята на хората, защото не е правилно да е собственост на правителствата, те не са я произвели.Ако се направи това, няма да има глад и кризи. Естествено, всичко знаем, че няма да стане.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Обучението не беше безплатно. Заплащало се е от данъците на родителите ми.
11
12
 
12
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
По - голяма глупост от това да затвориш икономиката на една държава е само да метнеш атомна бомба отгоре й !!!!!!
10
2
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Бизнес вече няма да има .
9
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял живот не съм взел нищо от държавата. Нито за мен нито за жена ми и децата. Очаквам и държавата да не иска нищо от мен.
8
16
 
8
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 3Гърците не ги е страх да взимат заеми, за това раздават пари. Тук вземе ли се заем се надава вой ...
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До-7 Абе то с това затваряне,че няма да го прогоним е ясно,ама поне белким го поокротим малко,прогонване може да има ако следваме Китайският модел,ама след като знаем,че това няма как да се случи изходът поне засега ще бъде"ела си,дойди"си"
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТО И ТУКА ЩЕ НАНЕСЕ, И В ЕВРОПА! И ГО ЗНАЯТ!СЪЩО ЗНАЯТ,Ч Е ЕФЕКТ ЗДРАВЕН НЯМА ДА ИМА, ЗАЩОТОМЕДИЦИНСКИ ПОГЛЕДНОТО ПИКЪТ НА ВИРУСИТЕ Е ЯНУАРИ- ФЕВРУАРИ,И ТОГАВА ЩЕ СЕ СОПОЛИВЯТ И СИПРЕДСТАВЯМ КАКВО ЩЕ НИ ОБЯСНЯВАМ- ЗАЩО НЕ СА ПРОГОНИЛИ ВИРУСА С "МЕРКИТЕ " СИ!
5
7
 
9
 
! Отговори
До4 преди 3 години
Дали е безсмислен,ще видим по Коледа!А нашето е някой игра на "затваряне" там глобата без маска е 150?,движение по улиците без пуснат SMS 300?,нерегламентирано частно парти 5000?
4
0
 
22
 
! Отговори
еее преди 3 години
кво ни дреме на нас, вдигнаха ни в държавния сектор заплатите на кого с 30%, на кого с 10%, на кого с 15% и си кибичим вкъщи, уж хоум офис...А че изнемогват стотици хиляди българи вече година без или с намалени доходи..ПОсле викат - солидарност!Айде солидарност де! Тия дето подкрепяте мерките- я да ви ударя 20 дни неплатен отпуск, да ви замраза и даже намаля заплатите, да ви видя дали ще ссте за локдауна?Спестените пари могат да се дадат именно на изнемогващите, чийто работа всъщнст ви и
3
5
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Тоест е абсолютно неефективен и безмислено точно каквото и нашето копие...
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак нещо не схващам,Фалирала Гърция подпомага своите поданици които са останали без работа заради затварянето с 1600 лева,в същият момент Просперираща България успява да им осигури едва 500 лева? Вожде,някакви отговори имаш ли случайно?
1
10
 
3
 
! Отговори
Мангъров герб преди 3 години
Да така е, също няма никакъв вирус , а и смъртта на хиляди не е важна изобщо.От редакцията на днесбг и герб