МВнР: София оценява бързите действия на Скопие срещу провокациите

Зоран Заев се обяви срещу езика на омразата
27 ное 2020 07:10, Петя Славова
7
МВнР: София оценява бързите действия на Скопие срещу провокациите
Снимка: БГНЕС

София оценява бързите действия на Скопие срещу провокациите. Тази позиция е заявена, след като в МВнР днес е бил поканен на разговор временно управляващият посолството на Република Северна Македония, предаде БГНЕС.

На срещата във външно министерство българската страна заяви, че оценява бързите действия на властите в Скопие по случая със запалването на българското знаме и проявите на език на омразата в социалните медии срещу членове на българското правителство.

Още по темата


Македонският премиер Зоран Заев се обяви срещу езика на омразата по отношение на България.

По време на среща е обърнато още внимание, че очакваме реакция и по отношение на разпространяваните във Facebook данни на хора с българско гражданство, живеещи на територията на Република Северна Македония, и призивите за саморазправа с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
До БугарашА, нашите професори,академици кога ще хвърлят сертификатите?
5
1
 
3
 
! Отговори
Бугараш преди 3 години
Към 1 Маки - за съжаление е много възможно да си прав. Няма разумен човек, който да не осъзнава риска. Много се уплете бг-дипломацията. Ако ги пуснем - грешка, ако не ги пуснем - грешка. Некадърни бг политици и дипломати! Трябва да знаеш какво искаш, да можеш да го обясниш и да си гониш целта с години - като Гърция. Сега остава да се надяваме, че все пак и в РСМ има достатъчно разумни хора. Но професорите в РСМ ще трябва да си хвърлят сертификатите.
4
1
 
10
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Бунгар: Много ти е слаба аргументацията, с която искаш да ни приравниш на тези, които от 1945 година водят анти-българска пропаганда в Македония. Ние не сме имали избор нито когато сме се присъединили към Германия, нито когато се присъединяваме към СССР. Но сега македонците имат избор - нека да го използват. Няма път назад към Титова Югославия.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Заев! Наби им го на сърбоманчетата и комунистчетата от ВМРО-ДПМЕ!
2
16
 
2
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Кога и в България ще спрем с езика на омразата? Те имат повече основания да ни мразят, а ние защо ги мразим? Нека разберем защо ни мразят и да си признаем историческите грешки на България. Започваме ВСВ като съюзник на Хитлер,а е завършваме като съюзник на Сталин.Ние сме били неканени гости, а още повече и освободители.Парижкия договор 1947 го доказва.
1
1
 
24
 
! Отговори
Маки преди 3 години
Това е целта им да ви ухажват временно дпкато ги пуснетеА след това новата песен на стария глас