Сърбия започва масовата ваксинация на населението

Белград разреши внасянето на 100 000 броя китайска ваксина
19 яну 2021 10:57, Елка Василева
30
Сърбия започва масовата ваксинация на населението
Снимка: архив, БГНЕС

В Сърбия започва ваксинирането срещу коронавирус на следващата приоритетна група - работещите в сферата на образованието, служителите в МВР, армията и представителите на медиите, съобщи премиерът Ана Бърнабич.

Представителите на медиите и особено тези, които постоянно са на терен, са включени в приоритетната група след призив на медийните сдружения и по молба на президента Александър Вучич, уточни тя.

Бърнабич заяви, че започва масовата ваксинация на населението и призова гражданите масово да се записват за ваксиниране.

Още по темата

Колкото по-бързо и ефикасно се извърши ваксинацията, толкова по-бързо ще се върнем към живота преди пандемията, каза премиерът и изрази очакване, че през 2021 г. в здравен смисъл животът ще се нормализира, предаде БТА.

Двайсет и осем процента от сръбските граждани са поискали да бъдат ваксинирани с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“, 40 на сто с руската „Спутник V“, а за една трета е все едно, съобщи държавният секретар в министерството на здравеопазването Мирсад Джерлек, цитиран от вестник „Новости“. Гражданите в Сърбия могат да изберат коя ваксина да им бъде приложена, каза той и отново призова хората масово да се ваксинират.

Сръбската агенция за лекарствата и медицинските средства разреши вчера внасянето на 100 000 броя китайска ваксина, която е преминала всички необходими тестове, съобщава вестник „Блиц“. Потвърдено е качеството на китайската ваксина и тя може да започне да се прилага, допълва вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червената колония на запад от нас става "зона за експерименти".Да се надяваме, че нашите ПВО няма да объркат някой летящ сърбин с някой летящ самолет.:)
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите имат ваксини и ще се ваксинират масово, България няма ваксини и ваксинацията спира, докато не дойдат. Ирония, а? ЕС, която наля толкова милиарди за разработки на ваксини, ни оставя без ваксини, Сърбия, която просто си ги купува на свободния пазар има достатъчно.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тц тц тц, голяма борба между двете велики сили в света. Дори вече не се крият, веднага си личи кой на кого плаща, за да пише и говори опорки навсякъде където може. Обикновените хора пак ще го отнесат, има приказка за атовете дето се ритат и магаретата.
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите имат избор какъв чип да им сложат. Кеф им американски, кеф им руски, кеф им китайски. А у нас всички ще слагаме американския чип. Демокрация, братче... Кво да правиш..
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданите на Сърбия могат да изберат коя ваксина да им бъде приложена. Те масово избират руската ваксина "Sputmik V". Българските граждани нямат право да избират. Това право им беше отнето от Зоната, на която са член и от премиера им, който е безгласна буква в Зоната.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Ми хубу де.Бъди добре. Кой ти пречи?
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19Мухаха.Твоята русофилска кратуна е много пълна.Селски *** - комунист.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21Кой създаде ковида бе русофилска гнус?За *** - огледай себе си.
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Американофили, кой създаде ковида бе? Тези, които дори не ви броят за хора. Толкова сте про сти, та не можете 2 и 2 да съберете.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли ме патката за Русия, САЩ, Турция, Китай и т.н. Аз съм българин и ме интересува в България да сме добре. Само че светът се управлява от зли сили, които са наднационални. Така че няма САЩ, няма Русия, тия хора искат да унищожат всичко. Гейтс ще пръска прах в атмосферата, за да скрие Слънцето... Светът се управлява от такива като Гейтс и затова отиваме към край на живота.
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По отношение на медицински ефект, наистина е без значение каква ваксина ще се приложи, защото КОВИД няма. Обаче по отношение на съвместимост на чиповете, единствената приложима ваксина у нас е Спутник V. Тя ще засили действието на старите чипове от българо-съветския щам на БЦЖ, а може и да налее малко акъл в празните краварски кратуни.
18
3
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До Анонимен 14Абе хашлак стига с това Русия или САЩ..Това разделение ни прави слаби, което си е точно целта на шефовете на света.САЩ престава да бъде автономен със създаването на федералния резерв, малко след него в Русия става октомврийската революция и рАшките падат от същия нож.Сега за домашно ти поставям да помислиш кой е автора и кой управлява света?русофили и американофили..бла бла.Заблудена паплаччч, живейте си в илюзиите и се делете. Още от римско време се знае "разделяй и владей"
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15Маска не съм слагал от седмица поне.
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнусни русофили, обаждат ли ви се децат бе?
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живот след пандемията няма да има. Оттук нататък вечно ще живеем с маски и затворени като животни в клетка. Не го ли разбрахте, че господарите на света постигнаха целта си. Коронавирусът е изкуствено създаден в лаборатория, за да унищожи нормалния живот на човечеството.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоТи си по-голям безродник и от тези дето са заминали за Тексас.Ти продаваш България на Русия, а собствените ти деца са на Запад.Гнусен Лицемер си.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо ВаньоАз ще ти намеря китайска ваксина.Обещаваш ли да се ваксинираш?
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бил съм в Сърбия и с нищо не са по-добре от България. Горе - долу същата мизерия като у нас, даже малко по-зле. Не си правете илюзии. На Балканите горе - долу всички сме на едно ниво - бедни сме. Иначе за отровите, ъъъ пардон ваксините. Това, че сърбите масово ще ги боцкат с ваксинки, означава, че тяхната власт е по-зле и от нашата. Страничните ефекти ще се проявят до 1 година, тогава ще видим. А и постоянно излизат нови щамове, ваксината трае няколко месеца. После пак ваксина и така до безкрай.
11
2
 
9
 
! Отговори
славянин преди 3 години
''Колкото по-бързо и ефикасно се извърши ваксинацията, толкова по-бързо ще се върнем към живота преди пандемията, каза премиерът и изрази очакване, че през 2021 г. в здравен смисъл животът ще се нормализира, предаде БТА.''А когато след ''бързото и ефикасно'' ваксиниране не се върнем към живота преди ''пандемията'', защото връщане на живота отпреди ''пандемията'' няма да има, тогава ще се разбере и от най-зомбираните цялата измама и за вируса, и за ваксините!
10
2
 
17
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До Вуйчо МитьоВиж кво мен, аз ако бях безродник още 2001ва щях да си бия камшика в Тексас, имам приятели там и дом и работа ми бяха намерили. Моя избор е България, и нито за миг не съжалявам. Ти обаче явно не ме разбра. Въпроса не е да дезертираме, а да пренесем добрия пример и в нашата родина, и да изискваме отговорност, морал и родолюбие от тия дето ни крадат вече 30г. Насочи гнева си към хунтата в парламента и тогава ще е по продуктивен герберастт ***. Айде лек ти ден и бъди здрав.