Македонците: Сърбия ни дари, а къде са обещаните от "брата Бойко" ваксини?

Не бройката била важна, а да си държиш на думата
15 фев 2021 10:28, Елка Василева
621
Македонците: Сърбия ни дари, а къде са обещаните от "брата Бойко" ваксини?
Снимка: архив, БГНЕС

Такъв или онакъв, но Вучич се появи на Свети Трифон на „Табановце“ и донесе първите ваксини за македонците, пише в коментар в. "Слободен печат".

Нито ЕС, нито българите, нито гърците, никой друг. Някои казват, че се вдигнал голям шум за една кутия. Ако някому пречат, че са „сръбски“, да не ги приема. Но да има все пак предвид, че са американски, пише в материала.

Припомняме, че вчера Сърбия дари 4 680 ваксини на Северна Македония. На церемонията на ГКПП „Табановце“ присъстваха сръбският президент Александър Вучич и македонският премиер Зорад Заев. В знак на благодарност Заев подари на Вучич икона на Св. Пантелеймон.

Още по темата

А къде са ваксините, които обеща "братът" Бойко за братята македонци, пита авторът на статията. Онези, за които здравният министър Венко Филипче специално пътува до София и за които премиерът Зоран Заев предварително благодари "за братската помощ", посочва авторът.

Няма и следа, нито за 100, нито за 300 или повече броя. В края на краищата броят не е важен, а да си държиш на думата, чрез което щеше да се види желанието за помощ на най-близките приятели и съседи, с които между другото има подписан договор за добросъседство, пише в материала.

Отбелязва се, че за добросъседство не са нужни договори, а готовност да се помогне с обикновени неща в момент, когато те са най-нужни на приятеля, на "брата".

Добре бил казал Вучич friend in need, is a friend in deed, а българите точно тогава ги нямало. От цялата тази българска „помощ“ засега получаваме само обиди, унижения и изнудване, оценява авторът.  

Затова нека не се чуди Екатерина Захариева, след като в правилния момент „се притече“ не друг, а сръбският президент Александър Вучич. Вождът от Белград индиректно даде урок на „славната тройка“ от България, че трябва още много да работи върху дипломацията и геостратегията, за да заменят връзките между двата народа с други, „по-силни“ връзки. Не че през изминалия период не прехвърчаха искри в геополитически и икономически план между сръбското и македонското правителство.

Точно поради това Вучич все повече се налага като балкански лидер, от когото мнозина в региона могат да учат как се води политика. Не трябва да го обичаш, но не можеш да не го уважаваш. Винаги е на точното място в точното време, заключава авторът.

От своя страна в. "Вечер" съобщава, че до 14 февруари над 43 000 граждани са се регистрирали за имунизация срещу коронавирус чрез мобилното приложение "Ваксинация", което беше активирано в сряда, а други над 13 500 - чрез личните си лекари. Министерството на здравеопазването потвърди, че първо ще бъдат ваксинирани здравните работници и хората над 70 години. Вчера първите 4680 от предвидените 8000 ваксини на "Пфайзер " бяха предадени на премиера Зоран Заев от сръбския президент Александър Вучич. Към средата на месеца се очакват и 200 хиляди дози китайска ваксина Синофарм. Очакват се и допълнителни дози "Пфайзер", договорени директно с компанията, както и ваксини от системата КОВАКС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


621
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
2
 
9
 
! Отговори
До Маке преди 3 години
Омраза е да гориш чуждо знаме, да рушиш чужди паметници, да наричаш някого фашист, без да е такъв, да наричаш съседния ти народ ''грабливо племе''... ето това е омраза !
449
0
 
5
 
! Отговори
Баща ви преди 3 години
След кото нямат ваксини , да направят това което умеят най-добре - да си ги откраднат 😁
448
14
 
2
 
! Отговори
Маке преди 3 години
Колку само омраза од страна на Блгарите кон Македонците. И после велите ние сме ве мразе ле. Апсурдно.
447
1
 
14
 
! Отговори
Бългалка преди 3 години
Не е ли нагло да палят българското знаме, а после да искат дарения?!?
446
1
 
17
 
! Отговори
До 495 преди 3 години
Не знам защо си мислиш, че сме се разплакали за Македония ! Ние ви признахме независимостта и държавицата първи в света, и изобщо не ни интересуваше личния ви живот, докато не започнахме да разбираме по какъв път на анти-българизъм и фалшиво величие сте тръгнали да се развивате, а това от своя страна ни принуди да се замислим за защитата на нашата история и националната ни идентичност от вашите нагли посегателства и обиди ! А обещанията, нека първо вашите политици да почнат да ги изпълняват !
445
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Истината,че България няма ваксини!
444
2
 
19
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Най-добре е да забравим че съществуват тези озлобени и неуки шкупяни. Да си живеят със сърбите по-живо, по-здраво...
443
0
 
0
 
! Отговори
Добре преди 3 години
До ИнжекторНо гледай да не е изтървала спринцовката, че ще имаш ядове! :)
442
2
 
15
 
! Отговори
Доктор Бойко преди 3 години
Щом не бройката е важна , моля явете се в Българското посолство в Скопие да си получите ваксината , една на брой . Подарък от "брата Бойко". И дано спрете с тия просешки истории и мрънкане .
441
2
 
14
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Какъв брат ви е Бойко , вардарски просяци ?
440
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
501 Не, за няколко месеца, омразата към България и обидите към българите никога не са престанали в държавицата край Вардар, появила се на картата, през 1992 година. Доста дълго ви чакахме, да престанете с антибългарската истерия, диктувана от Белград и Москва, но вие я засилихте, не спазихте договора от 2017. Дори не успяхте, да научите сръбското лицемерие, от менторите си в Белград, а поехте стария поход срещу България. Затова от нас, вето. За Сърбия, може и да преразгледаме подкрепата си.
439
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо все някой им е длъжен на северомакедонците, които до вчера, бяха потомци на гръка Александър Македонски. Да си купят сами, малко ли, пари и помощ сме им дали, при това, бързо забравена. Каква държава е това, ако непрекъснато ще проси и чака наготово?
438
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
503 Ветото срещу РСМ ще продължи дотогава, докато античките не изпълнят договора, докато не променят учебниците, където стои омраза към България, кражба на българска история, език, идентичност. Докато не престанат с претенции за "македонско малцинство, палежи на българския флаг.
437
2
 
17
 
! Отговори
? преди 3 години
Вие първо се научете да спазвате обещанията си, на малко обноски и тогава си търсете ваксините от ''българските фашисти''. Нахални смешници!
436
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
505 Задръж мнението за себе си. България получава от ЕС 29 милиарда, вече са одобрени. Що се отнася до ваксините , ще дойдат, вярно, с малко закъснение, но ще дойдат. Заминавам за Китай, или Русия, ако си толкова за техните ваксини. Те не са одобрени от Брюксел.На ултраса Вучич му е лесно, да търгува Пфайзер, в замяна на политически дивиденти, след като ваксинира сърбите с китайски и руски ваксини.
435
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рамзан КадировЩе плачем за китайски ваксини. Бяхме последните в ЕС. Ние сме страна на престъпниците и най-голямата корупция. ЕС не иска да ни вижда
434
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като разруши историческата възможност да станете покровители на македонския евроинтеграционен път с невероятни детайли и енергия, от сега до вечността; в продължение на месеци, в огнена дипломатическо-политическа гвардия, те изсипваха всички репресирани разочарования от миналия век върху главите на изумената македонска публика от този век (която, духайки върху историческото балканско масло, никога не е имала навика да търси съседите му от изток с голямо приятелство); след като, без да мигне окото, те похарчиха търпението и идейно-политическата гъвкавост на човека-гума-другаря Заев (койт
433
8
 
2
 
! Отговори
Vasil Iljoski преди 3 години
Защото не се отнасят към нас като към граждани от втора класа. И за да кажем колко сме силни, наложихме вето на Македония. Каква трагедия сме и колко късогледи са пазарджишките политици.
432
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е плачете уште 100 години по Македониа. вашата кусогледост и кусогледоста на Вашите корумпирани политичати толку Ве оддалечи од Македониа што за неколку месеци станавтенаомразен народ во Македониа. Следна шанса да се зближиме после 100 години кога ке се роди нов Заев. Заев се ви даде, ама ви беше малку. Ка нас викаат преку леб сакавте погача. А адио, и ко зна где и ко зна кад,,,,
431
4
 
16
 
! Отговори
Бай Ване преди 3 години
Тези наши " братя", са като едно от малцинствата у нас, а бе все нещо искат, все нещо мрънкат, все жертви се изкарват.... А те от своя страна , просто ни даряват със своето изключително полезно съществуване... Ай стига вече