Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Вицепремиерът в "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 фев 2021 18:28 | 26 фев 2021 18:20, Анисия Иванова
64

Който и да дойде на власт след изборите, позицията на България по въпроса за евроинтеграцията на РС Македония няма да се промени, заяви за предаването "Брюксел 1" с Милена Милотинова вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Думите му са по повод изчакването на Скопие парламентарните изборите у нас да минат и непрекъснато повтарящите се очаквания от страна на премиера Зоран Заев и други висши политици от РС Македония спорът със София да се реши след края на март.

"Каквато и да е политическата конфигурация в България след изборите, дали правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ или от БСП, дали ВМРО ще участва в управлението или не, убеден съм, че няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси.

И това е глупостта в Скопие. Те смятат, че може с хитринки, с външен натиск върху България, да продължават да водят тази антибългарска политика, която водят от десетилетия, вместо да седнат честно, почтено, нормално, да водят един нормален диалог, а не диалог на надлъгване и опити за надхитряване," коментира Каракачанов.

"Няма как да ни надхитрят по една проста причина - че те чукат на вратата на ЕС, а ние трябва да я отворим. Няма как да ни излъжат. Те могат да изберат да хитруват и да имитират дейност още 20 години, или може в рамките на половин година или на една -две години да седнем и решим тези спорни въпроси," заяви вицепремиерът.

Може ли при настоящото управление в Скопие нещо да се промени - цялото интервю на Милена Милотинова с вицепремиера Красимир Каракачанов - вижте утре - събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Леле преди 3 години
"Македонци"!Докъде я докарахте - да сте СРАМ за дедите си,дали живота си за да Ви има днес!Де ги ония горди и честни люде да станат от гроба,па да ви подкарат с една гьостерица,че се не трае тази истерия дето е край Вас!...И не се надявайте на изборите у нас в България - Те няма нищо да решат,защото ако се намери "политик" да клекне на смешните Ви претенции,то той просто вече няма да бъде политик НИКОГА!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
повордарието да слезе в ЕС само като част от Целукупна България
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каракачанов, много си пасивен и не защитаваш българите в РСМФашисткото правителство в Скопие вилнее и малтретира българите там а ти само мрънкаш като ученик.Как ти носиш името си на български политик.Защо не поставиш въпроса за връщането на Струмица на България несправедливо отнета след ПСВ.Само общи приказки говориш.
50
0
 
1
 
! Отговори
Да втасват преди 3 години
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МакедонцитеТи пък откъде знаеш, да не си излкопал някой древен грък да сравниш ДНК - то. То бива бива тъпизми които съм чела ама това минава всякакви граници. Днешните хора нямат абсолютно нищо общо с древните. Въобще. Дори самите гърци днес изобщо не са древни да не говорим пък за т. нар. северномакедонци. Те са си чисто и просто посърболячени не знам си какви. Това е. Просто като фасул.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Голяма частА ти защо пишеш ? Защото твоето мнение е от голямо значение така ли? Виждаш ли се колко си умен - колкото една тиква. хората винаги ще имат мнение, поне мислещите такива. Историческият прочит е едно а понякога истината съвсем друго. и в случая истината няма нищо общо с тази така наречена на псвдомакедонците. Тяхното е опит за кражба и абсолютни измишльотини факт.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви отстъпки за т. нар македонци по никакъв повод. Никога при никое правителство. Не знам защо още някой се мъчи да си оправя отношенията с тях. От какъв зор им се дават български паспорти след като на всеослушание крещят че не са българи и дори си позволяват да ги горят. Иначе нямат против да се възползват. Абсолютен игнор, аз с тая шепа кр...ни не искам изобщо да си имам работа. И ще приветствам всеки който държи на себе си и на българската история и наследство.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ganjo 47 Изписа една камара думи ама не по същество.Нещо да вметна за отношенията ни с РСМ...НЕ...по ти е кеф да плюеш по Каракачанов.Гледай идеята която защитава,а не чул махленски клюки и глупости.Ако не беше Каракачанов а Нинова например пак ли щеше да събираш пяната по устата ти...На моменти да ме е яд че имам такива сънародници...
45
6
 
4
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Разбира ти прасе от кладенчова вода.Жалки са тези които му се връзват и гласуват за ВМРО. Сегашното ВМРО няма нищо общо с историческото ВМРО.Друг е въпроса,че няма и македонци,македонци бежанци в българското сегашно ВМРО.Сбирщина от крадци,ченгета,доносници,псевдо патриори,лъжци ,манипулатори е ВМРО в България.Изкрадоха всичко което е собственост на Македонските дружества в България.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
28 Античките са открай време интересчии, само че, са все на топа на устата, окаяни сметкаджии.
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
44 Невероятно отвратителни кандидати да управляват. БСП себе си не може да управлява, камо ли, държавата. ДБ извади кметица, която краде с хиляди от парите за патронаж, за болни и възрастни, по време на криза?! Борисов е ефективен политик, за световните лидери.
42
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Невероятно отвратителен политик.
41
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надпис в книжарницата на Северна Македония: Поради изчерпване на "Историята на Северна Македония ",желаещите могат да я поръчат по телефона. Ще им бъде изпратена с кратък СМС !
40
2
 
4
 
! Отговори
Каракачанов преди 3 години
Каракачанов да се скара на Бойко за антибългарската политика със Сърбия. Днес той каза,че е важно да имаме добросъседска политика със Сърбия. Защо всички мълчат,когато Заев го каза, Каракачанов беше полудял,Джамбазов и другия кре.тен от Брюксел бяха писали във фейсбук всякакви дивото,Захариева беше се напишкала от омраза по БТВ. И сега никой да не каже нищо,много съм разочарован.
39
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонец бие сина си и му говори : "- 2-ка по математика, че е голема наука - разбирам , ама 2-ка по история на македония дето нема и една страница не разбирам."
38
6
 
11
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Истината е една. Няма Македонски въпрос-няма ВМРО. Подклаждането на вражда между двете държави е хранителната среда на тази сбирщина от ченгета ,псевдо историци и квази патриоти.Засега са само доказани крадци на всичко изградено и закупено от Македонските дружества в България.Прокурататурата да не спи...
37
5
 
11
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 3 години
Такива са те макетата - двуличници.Псуват ни,а през това време напират за българско граждансво и пращат децата си да учат тук и си търсят българки да се женят за тях.Изобщо не трябва да ги взимаме на сериозно каквото и да кажат. Пълен игнор.
36
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Аз не разбирам тази наша политика към Македония да се издават български паспорти на македонци само ако имат доказана роднинска връзка с България! Правилното би било да се отказват български паспорти на македонци с роднинска връзка със Сърбия! А сега дават паспорти на сърби без никаква роднинска връзка с България, но за македонците се изисква такава връзка. Дори ако в семейството единия има такава връзка, а другия - не, не може двамата да получат паспорт!Всички макета са българи без сърбите там..
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерен е мъртъв ( убит !?) македонец , свещенник от Благоевград , бил е и Игумен в Лешочкият манастир в Македония.
34
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембеланов е пълен срам, ама как му се услади властта и иска и още и още. Нищо не свърши, само ни заради.