В Гърция няма да облекчават COVID ограниченията

Броят на ваксинираните в страната приближава 1 милион
26 фев 2021 12:58, Елка Василева
8
В Гърция няма да облекчават COVID ограниченията
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството в Гърция няма да облекчава ограниченията, наложени като мярка срещу коронавирусната пандемия. Властите са в готовност да мобилизират частни клиники за настаняване на болните с COVID-19. По последни данни в южната ни съседка носители на британския вариант на вируса са над хиляда души.

Епидемиологичната обстановка - броят на заразените и разпространението на новия вариант на вируса, не позволява отмяна на ограничителните мерки, заявиха днес пред медиите лекари от гръцкия щаб за контрол на разпространението на COVID-19, предаде БНР.

Още по темата

Очаква се днес правителството да обяви още поне две седмици удължаване на карантината в област Атика, където живеят над четири милиона души.

В още няколко области в Гърция има сериозно увеличение на хоспитализираните. Почти няма места в COVID отделенията на болниците в гръцката столица. "Мобилизирайте незабавно частните клиники", призоваха от опозицията в парламента.

Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи. Ресторанти и кафенета остават затворени.

Запазва се също вечерният час от 21:00 часа, а през почивните дни - от 18:00 часа.

По време на дебати в парламента опозицията атакува премиера Мицотакис с обвинения, че няма план за реакция срещу пандемията и с безкраен локдаун унищожава икономиката на страната.

Министерството на здравеопазването на Гърция информира, че броят на ваксинираните срещу COVID в страната наближава един милион.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Очакваше се от 1 март да отворят търговските обекти с предваритeлно запазен час за пазаруване, но и това няма да се случи."..."с предварително запазен час за пазаруване"...Майко мила....гърците съвсем се парализираха. И живота им, ама най-вече - мозъците им. От началото на октомври са в брутален локдаун с абсурдни и напълно безсмислени мерки. Половин година вече. А броят заразени им е все същия!! Разлика - никаква, ама те продължават да правят упорито от същото. И народа си трае като скопен
7
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ще стискат и ще плаши Пею гарги докато да почне туристическия сезон! И изведнаж ще се изчистят от КОВИД-а, ще им паднат драстично, страховито............. бройките на новозаразени, заболели, в болница...... и ще стане като миналото лято! Щото пропуснат ли и това лято са фалирали за пореден път!
6
1
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Ми да стискат , докато се н..кат.Миналата година им прескочихме морето, тая пак ще намерим къде да си дадем парите.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато оставяте на лекарите да взимат решение относно мерките, ще си стоим затворени вкъщи и ще пращаме смс-и за да излезем навън.Това трябва да приключи!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отидеш да гласуваш е все едно отиваш до хипермаркета на пазар или пътуваш в градския транспорт.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се облекчават значи, ще стискат.
2
4
 
10
 
! Отговори
Лалугеров преди 3 години
Кога най-накрая ще фалира тая скапана държава ?
1
7
 
6
 
! Отговори
В България преди 3 години
Обаче изобри в пика и кулминацията на епидемията ще правим.