Обещано: Заплатите в Сърбия по-високи от България още тази година

Премиерът Бърнабич очаква средна заплата 900 евро през 2025 г.
8 мар 2021 12:27, Елка Василева
183
Обещано: Заплатите в Сърбия по-високи от България още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Сръбската премиерка Ана Бърнабич заяви, че до края на годината заплатите в Сърбия ще надвишат тези в България, която е член на ЕС, съобщи Танюг.

Очаквам от 2025 г. да имаме средна заплата 900 евро, заяви още Бърнабич.

Тя посочи, че е нормално да има разногласия в Кризисния щаб за борба с разпространението на коронавируса и подчерта, че най-важното е хората да бъдат убедени, че трябва да се ваксинират.

„Както обикновеният гражданин има все по-малка толерантност, така е и в Кризисния щаб. Мисля, че добре балансираме. Помолих членовете на щаба повече да говорим за ваксинацията. Ваксината е на първо място в борбата с короната. Вместо да призоваваме за затваряне, да посветим това време за призоваване за ваксиниране. Ваксини има“, каза Бърнабич.

Към края на миналата седмица в Сърбия са били поставени над 1 618 000 дози ваксина, като над 593 000 души са получили и втората доза.

Членовете на щаба ще заседават отново утре, за да преценят резултатите от мерките, взети през уикенда - затваряне на кафенетата, ресторантите и търговските центрове.

Лекарите в щаба предупреждават, че може да е пропуснат точният момент за затварянето и настояват да бъдат взети още по-строги мерки, например затваряне за най-малко 14 дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 3 години
На Балканите всеки обещава, ама малко изпълнява и все по "обективни причини".
153
4
 
8
 
! Отговори
Удай Хюсеин преди 3 години
Южна България може и да е малко по-добре от Сърбия, Северна е пълен леш и тотал щета. Сърбите преди 20+ години преживяха война, а после им се наложи да си възстановяват инфраструктурата и градовете без еврофондове. Там сега не личи че е имало война, като изключим 2-3 сгради умишлено оставени така и няколко моста. Селата им също са с повече хора и занемарените къщи са по-малко. А по времето на Югославия взимаха най-доброто и от двете системи.
152
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дано ,ама на дали.
151
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросПроблемът всъщност е до голяма степен в ЕС. Хърватите бяха къде къде по-добре от нас през 2007, когато ни приеха в Съюза. Но не бяха, а и сега не са много послушни пред еврокитките. Ние, за сметка на това, сме. Каквото им кажат отгоре на нашите предатели, те това правят, стига да не им се спират кражбите и схемите. Иначе нас ни приеха в ЕС по една причина - ДДС. 80% от приходите в бюджета на ЕС се формират от ДДС - най-кожодерския данък, който тежи върху крайния потребител.
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоТва е щото те са си руска губерния и същите тарикатлъци се използват и там.
149
0
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Те още 2018г. щяха да ни изпреварват :)))))))))))))) Същата работа като руското ЩЕ :)))))))))))))))))))))))))))
148
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Голяма фитка е премиерката на Сърбия. Защо не се сравнявате с Гърция и Словения ами с България.
147
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До българинМи отивай да се ваксинираш в Ниш тогава.
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е гендера на премиера на Сърбия че нещо не мога да го определя?
145
1
 
14
 
! Отговори
моля, моля преди 3 години
Има разлика между обещаното и даденото. Освен това, когато държавата започне да печата пари, както по времето на /чума да го тръшне/ Жан Виденов, валутата се обезценява и после някой трябва да плаща.Има и друго нещо, което се казва ценово равнище . . .В Афганистан запатите са 3000 долара, но аз нямам намерение да ходя там.Така че, без социалистически заиграфки моля!
144
5
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: 162 (Газдов)Момченце малко, невръстно, какво знаеш ти?В бивша Югославия, със столица Београд, минималната им заплата беше 1000 дойче марки (Западногермански!!!), докато нашите пролетарски заплати бяха средно по 200 лева!!!На практика войните на Милошевич ги разориха.А ние какви войни сме водили?!
143
8
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Е да, ама в Сърбия не ти казват като в България "Най-добрата ваксина е тази, която я има"!В Сърбия организираха различни ваксинационни центрове.И ти казват: "В тоя център ще ваксинират със "Пфайзер". В оня център ще ваксинират със "Астра". И така нататък!И ако си се ваксинирал със "Астра", втората ти доза ще бъде пак със "Астра", а не с каквото дойде!Така обясниха по нишката телевизия!
142
2
 
19
 
! Отговори
Газдов преди 3 години
Те да обещават, всички политици го правят. Ама фактите са, че Българите се скъсват да ходят да ядът и пият в Сърбия, защото е евтина и на една крачка. Хората и там на 20 км. от Белград още живеят в 19 век. За жалост и те са като нас, лъгани и мамени.
141
1
 
13
 
! Отговори
Совата преди 3 години
Сърбите и те големи *** излязоха. Тук на Балканите всеки гледа у канчето на съседа и ако може да го прецака. Те, това го могат най-добре. Вижте таксите на магистралата как постепенно ги вдигат.
140
1
 
14
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
Тая работа тъй не става. Какво значи да наложи? Със закон? Само ще се увеличи инфлацията. Срещу икономическите закони не може да се върви. Резултатът го видяхме по тошово време. Два фалита и огромен дълг и празни магазини.
139
0
 
22
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Тия защо не се сравняват с Хърватия и Словения. Хем бяха в една държава допреди 20 г. С нас взели да се сравняват. И руските *** цвилят от възторг. И Словения и Хърватско са в ЕС и са в пъти по-добре от Сърбия. Значи проблемът не е в ЕС.
138
0
 
13
 
! Отговори
ХаХа преди 3 години
Това би означавало и, че ще са по-високи от руските. Ама това не се споменава. Защо ли?
137
1
 
9
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 3 години
Моля при изпреварване спазвайте правилата на движение и най-важното подавайте мигачи. И не на последно място като изпреварите не намалвайте скороста като набивате спирачки да не ви се качим на гърба, че току виж ни харесало.
136
0
 
14
 
! Отговори
Стига лъжи преди 3 години
Пълна популиска лъжа на *** министъра им. Може лесно да се види в евростат, че са много по зле дори въпреки мафиотската ни вихрушка грабители. А по PPP дори още повече, което е по важно, каква е реално е покупателната способност на тази средна заплата.
135
2
 
19
 
! Отговори
Югославски комунист преди 3 години
В Сърбия времето е спряло в средата на 90-те.годиниИначе декларират от 2018, че ще ни задминат.