Eди Рама: България държи РС Македония като заложник

Страната ни блокирала Македония в ЕС заради "свои интереси"
18 апр 2021 17:05, Нели Христова
110
Eди Рама: България държи РС Македония като заложник
Снимка: БГНЕС

Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония заради свои интереси, съобщават македонските сайтове "Слободен печат", Сител, Нетпрес, 24 инфо, МКД и др.

Рама направил тази оценка в телевизионно интервю за "Визион плюс", цитирано от медиите.

"Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейния народ не иска разширяване, и другите не искат", каза Рама.

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се казваше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо".

Рама каза вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ.

"Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", каза Рама.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
5
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Ето Ви и албанската "благодарност"! Честито на всички в този форум, които хвалеха братята албанци.
74
2
 
1
 
! Отговори
Скопски преди 3 години
..околу односът на Албанците към българите писали са Христо Татарчев, Никола Киров Майски и други дейци на ВМОРО както и за.прочистването на албанските територии од етнически българи..Но факт е че албанците в много периоди ,още од младотурците а покъсно сърбите,уважат българите като союзник в техната борба..В конкретня случай албанците, поне настоящата елита,имат интерес од унитарна и антибългарска Мак. без българският фактор полесен е пътя към реализация на техните интереси..
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До македонски българинУрод си ти,човек който е изостанал два века. Но аз съм сигурен,че си абсолютен ***,който ревве когато някой му се скара.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До македонски българинМоя дядо сигурно в ония свят все още трепе хора като теб. Агресивни и невъспитани и необразовани.
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еди Рама е абсолютно прав. А политиката ни към Македония ни е абсолютно неправилна. Ние трябва да сме основните хора които да се борим Македония да е в ЕС. Това е в Българския Национален Интерес. Не е Бъгарски Интерес Македония да не е в ЕС.
70
0
 
1
 
! Отговори
Флекс преди 3 години
Насила хубост не става .
69
1
 
4
 
! Отговори
Българина преди 3 години
До колкото знам дума Косово в албанския няма, окупаторите държат сърбите като заложници там.....
68
1
 
8
 
! Отговори
none преди 3 години
Естествено е че имаме интереси... и е естествено да ги защитаваме..
67
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
и заради позата ти на...страшен,аз по-възрастният от теб беден Българин...носещ ви зло те каня на бой в клетка...пред публика...аз и ти..злия,заади шоуто бре...ще стенеш герой...мъртав защото ще ти скъсам главата....хахаха...пишете ми
66
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
албанската мафия...опитва да сложи ръка върху безпомощната и зависима политическа в македония...ЕС е Съюз на ценности...не на артисти-мафиоти гледащи лошо...тоя филм сме го гледали преди много години...вървиш след събитията беден духом,албанският Народ скоро ще те обеси за престъпленията ти!!!България е лоялен съюзник,Народа ни не подкрепя лицемерието и фалша...не искаме нищо от никого...не ни ограбвайте,България посочи Западните балкани..и май,ще съжаляваме..не са дорасли..зависими са от русия
65
2
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
до кога ЕС политиците и г-н Президент Байдън,ще позволявате подобни провокации организирани от русия,до кога ще позволявате добре обмислената и подкрепяна от русия провокация...те ни крещят...вие сте безпомощни...ето нагло ви крадем Историята...ценностите...къде ще се оплачете...троянският руски кон ни унижава и обижда...и това е подкрепяно от Световната Политическа Класа?...мафиоти и крадци ни винят,че да пазиш честта си е ..лошо!!Коминтерна създаде македония...русия я насърчава...и албания
64
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименбедни духом...тоя мафиот...и на него ли обещахте албанска македония...нали беше сръбска...руска...да си не е ценност...нямаме нищо към ...евтина...просто няма да позволим да ни ограбвате Историята...кой съд викаш...Народа ни е убивал империи... евтини политически...мафиоти ли...ще вземем тоягите и ще ви избием бре...това ще е съд0...за вас проституция...за нас Чест!!!играете опасни игри...политик продал Историята ни ще го убием с камъни!!!Бог да пази България!!!
63
0
 
6
 
! Отговори
Айдее.. преди 3 години
Провиснаха му амбициите под чалмата на тоя !
62
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно, че заради свои интереси, заради интересите на Албания ли да я блокира?
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65 .Много си силен в интернет.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и моя дядо е трепел такива като теб бе ур.
59
5
 
14
 
! Отговори
Srbe na Vrbe преди 3 години
Северо Мъдеконците брецат на некакав хибриден език , говежди ли е , *** или свински .... ама за това най-много имат заслуги нашите ,, приятеле ,, -сръбите дето го сърбизираха и изчанчиха така че колкото се може повече да го отдалечат от българския и това го направиха като ги приеха за една от 6-те републики на Титовата СФРЮ , днешният град Велес се казваше Титов Велес ....
58
3
 
5
 
! Отговори
македонски българин преди 3 години
Ей уурод 61 защо не си ***.Едно време дядо ми такива като теб ги е трепал като кучета, какви са!
57
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от къде сте сигурни ,че тяхната история е измислена и крадена?Кой И какво Ви кара да смятате,че у нас всичко е истинско?Защо нашите историци не искат неутрални международни историци в българо-македноската историческа комисия?Проблема е че нашите не искат Македония да влезне в ЕС ,а не в комисията.Опитват се да с Македония да си изкупят греховете и да извиват ръце на ЕС и САЩ.Но ще се убедите че скоро всичко ще свърши.
56
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонския език е международно признат и има код за език.Македонците като народ също така. Нашите политици само ще се излагат ако я блокират от ново и само неприятности от ЕС може да си предизвикат.Като например не -приемане на плана ни за спасение(възстановяване) и пълен фалит на България.Като имате предвид ,че в момента сме на червено.Говори се че ГЕРБ и ВМРО са източили всичко и сме на минус 5 милярда евро.Много бързо ще поискаме да започне преговори.