Мъж наръга петима в джамия в Тирана

Нападателят е арестуван
19 апр 2021 20:05, Красимир Ангелов
27
Мъж наръга петима в джамия в Тирана
Снимка: БГНЕС

Полицията в Тирана арестува мъж, наръгал петима души с нож в джамия в града.

Нападателят е 34-годишен мъж, който е влязъл следобед в молитвения храм и е нападнал намиращи се в него хора. С бърза намеса полицията е успяла да го надвие, съобщава БГНЕС.

Според информациите нападателят е Рудолф Николи от град Бурел.

Инцидентът се е случил в 14:30, когато в джамията арестуваният сега Николи, който според очевидци е бил много агресивен, е започнал да атакува, без да погледне кого удря с ножа, което е създало хаотична ситуация в религиозната сграда.

Ранените незабавно са транспортирани до най-близкото здравно заведение, където им е оказана медицинска помощ. Животът им е вън от опасност.

"Няколко наши вярващи братя бяха ранени, както и няколко души от екипа на джамията. Освен в сградата, той започна да атакува хора на улицата, които за щастие успяха да избягат. Надяваме се, че това не е терористичен акт, а че нападателят е човек с психически проблеми", каза имамът на джамията Ахмет Каладжа, видимо разстроен от случилото се.

На място са съдебен екип и прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Нищо против Исляма и Мохамед (мир нему)! В наши дни ние, християните има много да учим от мохамеданите, които имат по-християнско поведение от мнозинството християни. Достатъчно е да споменем, че един мюсюлманин/мюсюлманка няма да си убият бебето чрез аборт, нито да хвърли възрастните си родители да умрат в старчески дом. Казвайки това, не искам да кажа, че Запада трябва да се исламизира. Исляма няма място в християнските земи и трябва да си стои в земите на Мохамед - Арабия, Магреба и Анадола!
8
2
 
15
 
! Отговори
Един който е чел преди 2 години
Господине, исляма е по зло от самия дявол. Кой ще следва религия която изповядва 50 годишни мъже да лягат с 9 годишни момичета както вашия миризлив пророк? Някой извратеняк ето кой. Има една много хубава книга Сатанински строфи на Салман Рушди, прочетете я, там лъсва цялата задница на смирения ислям.
7
10
 
15
 
! Отговори
Един мюсюлманин преди 2 години
До братята ХристияниИсляма сам по себе си не е лоша религия. Лоши са ония, които го използват за лоши цели.Иисус и Мохамед са от една кръвна линия. Проверетв го !Аз не съдя по ултрасите, които се дрогират и смъркат, че Християнството е лоша религия.Хора, кое е като хората. Света се материализира и капитализира с малки изключение.
6
1
 
5
 
! Отговори
Меди догановски преди 2 години
Абе този еди рамо - рамо, няма ли да спре да рекламира своя тиин а.. с.!.
5
6
 
15
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Слабоумни мюмюни, трепят се и се плющят където се набарат добитъците, опс ще обидя животните.!.
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До KorkmazНямаше да е фашист, ако беше ръгал в църква нейде из Европа... Фанатик отвр.@тителен...
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с една "дума" ислям!!!
2
38
 
6
 
! Отговори
Korkmaz преди 2 години
Фашист мръсен. Защо е посегнал в Тирана? Да отиде до Турция да се пробва. Никой няма да го арестува, защото ще бъде линчуват още в джамията и убит от бой. Дано се оправят братята. Рахмата на Аллах в свещеният месец е голяма към тях, иншаллах.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, вместо да го изтърват да коли из Европа, той почнал малко по-рано. Хахах.