Гърците и на Великден с вечерен час, литургията до 21 ч.

Остава забраната за пътуване извън района на местоживеене
20 апр 2021 11:48, Елка Василева
13
Гърците и на Великден с вечерен час, литургията до 21 ч.
Снимка: архив, БГНЕС

В Гърция бяха обявени промени в организацията на църковните служби по време на Великденските празници заради спазването на вечерния час.

Много от ограничителните мерки в страната продължават да са в сила. Заведенията остават затворени. Магазините работят с ограничен брой клиенти.

Още по темата

Вечерната литургия по време на Страстната седмица и на Великден ще приключи до 21.00 часа, за да се спази вечерният час. Позволиха до 50 души присъстващи на литургия в катедралните храмове, като задължително тестват за коронавирус всички духовници, предаде БНР.

Част от литургията ще се извършва в преддверието на църквите, за да могат вярващите да останат навън и да се спазва необходимата дистанция. Маските са задължителни навсякъде.

Категорично няма да отпадне забраната за напускане на района по местоживеене, съобщиха от съвета за контрол на коронавируса в южната ни съседка. Така гърците няма да пътуват за празниците в провинцията.

Ресторанти, таверни и кафенета остават затворени поне до 5 май.

От вчера отпадна задължителната карантина за влизащите в Гърция, но все още няма засилен трафик от туристи през граничните пунктове с България -"Кулата - Промахон" и "Маказа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сат НСъс сигурност ще се движим със страните с евро. Имаме валутен борд. Но и да нямахме 90% от производството и услугите се изнасят. За това и икономиката ни страда от Ковид, нищо че имаме леки мерки - като страда икономиката на САЩ и ЕС, страдаме и ние, защото търгуваме много. За да оцелеем, трябва останалият свят да спре с Ковид истерията. Иначе няма много значение какво правим ние.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да ходи в Гърция на почивка със сертификат или с ПСР. Няма да лежи една седмица под карантина, но вечер ще си ляга с кокошките.
2
5
 
10
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
В никакъв случай не трябва да се приема еврото. Сега като пуснат печатницата, ще трябва да рухнем заедно с тех. Затваряй шлюзовете и им глей сеира!
1
4
 
4
 
! Отговори
Макяката преди 3 години
За няколкостотин милиарда шъ прайм цирк, струва си