Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия

Премиерът на РС Македония пристига утре в София
Обновена: 16 юни 2021 15:18 | 16 юни 2021 15:03, Петя Славова
415
Заев към България: Братски народи сме, да се покаже с действия
Снимка: БГНЕС

Ние наистина сме приятели и братски народи и това трябва да се покаже с действия. Разбирам, че и братята понякога може да се скарат. Но определено България е длъжна и трябва да даде подкрепата си за РС Македония, защото само по този начин ще се развива нашето приятелство, нашето сътрудничество, Западна и Северна Европа ще ни уважава още повече, ако бъдем по-кооперативни и намираме повече начини да увеличим сътрудничеството, както между нашите народи, така и между нашите компании, така че това да бъде от полза и за българския, и за македонския народ.

Още по темата

Това заяви премиерът на РС Македония Зоран Заев в навечерието на посещението си в София, като подчерта своята увереност, че политиците от двете страни ще бъдат достатъчно умни да намерят такова решение.

Той поздрави българския народ и неговите сегашни и бъдещи лидери, които винаги в първите изречения винаги в първите изречения на всички свои изявления казват, че България остава ангажирана с европейската интеграция на Република Северна Македония.

Македонският премиер припомни, че според София, Скопие не е работи достатъчно ефективно за прилагането на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и настоява за конкретни гаранции.

Голяма част от записаното в него е осъществено в много по-голяма степен, отколкото където и да било по света след подписването на подобни договори. "Тяхно право е да кажат, че искат още по-динамична реализация на този договор. И ние искаме. Ние искаме, ако може, още утре да пуснем железопътната линия, която свързва Куманово - българската граница със София, а оттам към Истанбул. И ние искаме още утре, както пуснахме част от Коридор №8 Скопие – Миладиновци – Свети Николе – Щип, а оттам до Кочани, от Кочани - Делчево - Берово - Клепало, която е построена изцяло, да имаме същото и през към Крива Паланка. Работим върху това и вярвам, че в бъдеще ще бъде още по-динамично", каза Заев.

Македонският премиер Зоран Заев ще пристигне утре на посещение в София. Той ще бъде придружаван от вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров и от министъра на външните работи Буяр Османи. Предвидени са срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя Стефан Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
1
 
! Отговори
Као гюптин преди 2 години
Заю Баю,немой да лажеш као гюптин. Патот и жепето от към нашта страна са направени,даже и половината тунел со все релсите. Доскоро с Скопие никъде нямаше табели как да се излиази от градот и да се фане патот за София.
322
0
 
7
 
! Отговори
Не братски, преди 2 години
А един и същи народ, но Вие си измисляте нова, история, присвоявте героите ни, измисляте си нов език, който е един български диалект и искате ДА СЕ СЪГЛАСИМ с Вашите измишльотини!!!
321
0
 
1
 
! Отговори
Заевич преди 2 години
Гроозде не набрах, гроозде не набрах, маамо маа... !
320
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме братски.Кой те излъга бе Заев.И какво ще прави македонеца в София.
319
0
 
6
 
! Отговори
rm преди 2 години
България е "длъжна"? "трябва"?В момента в който го е казал това, е трябвало да натирят към терминала и да си лети обратно.
318
0
 
7
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 2 години
Ами хайде де, покажете го. Историята е една, само Вие друга знаете.
317
0
 
11
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Братски народи сме когато македонците искат нещо от нас.Но когато македонците трябва да се покажат като братски народ, ставаме изведнъж гадни изверги и окупатори!Ние се показахме вече достатъчно за 30 години, сега чакаме и от Скопие да покаже че сме братски народи!
316
0
 
15
 
! Отговори
wgwgg преди 2 години
Така е Заев! Братски народ сме! Чакаме действия от вас!!!!
315
0
 
16
 
! Отговори
AZP преди 2 години
Историческата истина е,че Северна Македония е област от България по време на най-великите ни царе и че с македонците сме в братски връзки,тъй както сме с мизийците,тракийците,добруджанците,шопите и други,но защо в днешна РСМ се отрича всичко това,защо тя най-нагло краде от историята ни,защо ние сме татари,защо Гоце Делчев и цар СамУил не са българи,защо се крадат наши поети и писатели,защо се рушат войнишките паметници на убитите българи за нейната свобода и се насажда омраза към България?Защо?
314
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕЙСТВИЯТА ТРЯБВА ДА НАПРАВИ СЕГА ЗАЙКО БАЙКО И ДА ГИ ПОДДЪРЖАТ 50 ГОДИНИ И ТОГАВА МОЖЕ ДА ПОЛУЧАТ ОДОБРЕНИЕ, АКО СА ГИ ПОДДЪРЖАЛИ СТРИКТНО.
313
0
 
18
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Братски народ са ти албанците. Ходи при тях да ти теглат един братски... поздрав!
312
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не сме братски народи. Ние сме татари, а вие сте най-великите!
311
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев,публикувай списъците с имената на хората убити,пратени в концлагер и затвор заради твърденията им че са българи в Югославска Македония.Също имената на тези срещу които са образувани преписки и са заплашвани,че ако не се откажат от българското,ще бъдат пратени в затвор, концлагер или няма да има работа за тях.Дай пенсии на ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА за вреди от държавата.Да разбере Европа какво е ставало.Тогава ще имаш нашето съгласие.Действай!
310
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заев да си боядиса яйцата светло сини, да постне в Туитър и ще седнем да преговаряме.
309
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайо, марш в банкянския зайчарник! Там ще си пушиш пури със сикаджийската мутра, националният предател на България!
308
0
 
17
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
Лицемер и наглец ... ами хайде покажете с вашите действия ...
307
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 320 Не сме братски!А научи какво е"фашизъм"преди да го ползваш. България е била парламентарна монархия. БЗНС на Стамболийски са превели трудовете на Дучето в България. Прилагали са неговите идеи за реформи и са искали да унищожат парламентаризма. Създали са"оранжевата гвардия", като"черни ризи"в Италия.Как да не трепеш комунисти, дето с оръжие са тръгнали да обсебват властта и собствеността на хората? Турция също е била на страната на Германия!И там ли са били фашисти или националсоциализъм
306
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези и подписан договор с Гърция нарушиха. На екипите им за европейското по футбол пише"македония", вместо "северна маедония". На протеста на гърците отвърнали: "футболната федерация е независима, не можем да й въздействаме"!!!!!!
305
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахахаха//футболът..украйна срещу северна македония..тоест резервните отбори на русия срешу българия..така да се каже :()
304
0
 
19
 
! Отговори
Ебассси преди 2 години
Зайо май нещо се заплесна...Какви братски народи ? Аз дори върли врагове не съм виждал да горят на противника си националния флаг .... освен ония арабопитеци дето още живеят в първобитния строй.