Отново взрив във фабрика "Слобода" в сръбския град Чачак

Трима работници са били откарани в болница
Обновена: 20 юни 2021 14:28 | 20 юни 2021 07:29, Ния Христова
9
Отново взрив във фабрика "Слобода" в сръбския град Чачак
Снимка: Pixabay
Един силен и няколко по-слаби взрива са се чули снощи във фабрика "Слобода" в Чачак, Сърбия, съобщава РТС, предаде БГНЕС.
 
Взривът е станал в района на фабрика "Слобода". По неофициална информация са се взривили останалите взривни устройства. След силната детонация, която се е усетила в центъра на Чачак, облак дим във формата на гъба се образувал над фабриката.
 
Трима работници са с леки наранявания и са били транспортирани до Общинската болница в Чачак. Говорителят на болницата Биляна Кочович потвърди, че трима души са били приети.
 
Всички те са без опасност за живота. Един човек е в реанимация, а двама са в отделението по хирургия. Въпреки че това са леки телесни наранявания, всички ще бъдат оставени за лечение, "независимо от вида на нараняването", каза Кочович. Става въпрос за двама мъже и една жена. Раните им са от счупване на стъкла.
 
Екипите на полицията и линейката са пристигнали на място. Пожарникарите нямат право да влизат в зоната на завода. Работниците във фабриката са евакуирани. След полунощ министърът на отбраната Небойша Стефанович също е пристигнал на мястото на инцидента.
 
Кметът на Чачак Милун Тодорович е наредил евакуация на гражданите от околностите на фабриката, а сборния пункт е градският стадион.
 
"Необходимо е всички граждани, които живеят в близост до фабриката, да бъдат спешно евакуирани от домовете си. Мястото за евакуация е градският футболен стадион", подчерта Тодорович в извънредно съобщение.
 
Заместник-кметът на Чачак Мирослав Петрович казва, че градът е организирал контролно-пропускателен пункт за жители, които са изразили необходимост от евакуация, но нямат къде другаде да се настанят при роднини или приятели. Той посочва, че всички хотелски капацитети са запазени, така че, ако е необходимо, всички нуждаещи се ще бъдат настанени на безопасно място.
 
"Засега две семейства са настанени в хотели. Хората са притеснени. Разбираме страха", казва Петрович.
 
Той посочва, че пожарът във фабриката е потушен и няма индикации, че ще се случи нещо лошо като подчертава, че няма място за паника, защото решението за евакуация на населението е превантивно.
 
Братислав Зечевич, ръководител на гражданска защита, казва, че все още има хора, които не са напуснали домовете си и призовава всички да се евакуират.
 
Това е втори взрив във фабриката след 4 юни, когато нямаше пострадали. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На видеоклипа коментаторката произнася доста дразнещо буквата-Р
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидетели са видели другаря Путин, в сив КГБ шушлек, да се отдалечава от мястото с червен ГКГБ велосипед.
4
0
 
0
 
! Отговори
Шесто управление преди 2 години
Вие нашите.Ние вашите.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков ще ви каже но като се върне от женския пазар с доказателства.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОДОЗИРАМ, ЧЕ РУСНАЦИТЕ СА ГО ВЗРИВИЛИ. ДАНС ВЕДНАГА ДА РАЗСЛЕДВАТ.
1
4
 
5
 
! Отговори
Сланина и Зурла преди 2 години
Путин и руските хакери без съмнение