Престъпният бос Веля Неволя имал връзки с президента Вучич

Лидерът на ултрасите на "Партизан" се разприказва след ареста му
Обновена: 23 юли 2021 11:11 | 23 юли 2021 10:50, Александър Попов
23
Престъпният бос Веля Неволя имал връзки с президента Вучич
Вучич искал услуги от престъпния бос. Снимка: БГНЕС

Велко Беливук, ръководител на престъпна група, заподозряна в няколко брутални убийства, изнудване, отвличане и трафик на наркотици, разказа на изслушване в прокуратурата за предполагаемата си връзка със сръбския президент Александър Вучич и други хора от върха на Сръбската прогресивна партия.

По думите му Вучич и неговите сътрудници са го молили за редица услуги - да контролират трибуните на Партизан да не скандират срещу президента, да сплашват организаторите на протести срещу правителството, да осигурят мир на Парада на гордостта и др.", пише в протокола от разпита на Беливук, получен от KRIK.

В началото на август се очаква прокуратурата да внесе обвинителен акт срещу Велко Беливук, известен още като Веля Неволя, лидерът на престъпната група "Принципи", работила в рамките на черногорския Кавачки клан.

Кланът Беливук се смята за един от най-бруталните в региона.

Освен, че е заподозрян в жестоки убийства, изтезания и търговия с наркотици, смята се, че той има връзки с полицията и политиците.

"Реших да разкажа всичко за връзките си с президента на Сърбия Александър Вучич, министъра на полицията Александър Вулин, братът на Вучич, приятели, кумове и всички други политици, които са ни молили за услуги, а сега се преструват, че не се познаваме и си мият ръцете с нас", каза Беливук на прокурора.

По думите му той се е виждал с Вучич лично няколко пъти.

Беливук заплаши също да разкаже още подробности в бъдеще, "ако определени хора не се опомнят".

Съветникът на президента по медиите Сузана Василевич отказа коментар по изявленията на Беливук. Коментар е отказан и от останалите споменати от него политически лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Таки и боко тиквата
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що триете българите, а не изтриете тея дето плюят и осмиват българите. Странни приоритети
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"По думите му той се е виждал с Вучич лично няколко пъти." А тъй като всички прекрасно знаем от телевизията, че нашия бивш премиер Бойко Борисов се е виждал с президента Вучич много пъти, няма да се учудя ако и неговото име изплува отнякъде във връзка със сръбския мафиотски бос...
7
20
 
5
 
! Отговори
Сърбоман преди 2 години
Не можете да стигнете Сърбия. Освен че имаме по-силна армия затова не смеете да нападнете Ниш. През ПСВ нападнахте заедно с Германия и Австро-Унгария от три страни в гръб. Белград>София Три поредни войни победители, а вие губещи.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7, аз ти казвам как беше по време на комунизма. Сега е друго. Сърбия е извън ЕС и се разпадна на няколко държави. Американците ги разбомбиха. Косово се отдели.
5
5
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Не знам какви ги плещиш, но имаме едно Junior-че на 22 от Сърбия. Даваме му колкото на всички Junior-и- около 3000лв. месечно. Изхранва цялото си семейство с тях. Майка му е учителка с има-няма 500лв. нашенски пари заплата, а баща му- преподавател в университета с около 1000лв. наши пари заплата. Не се залъгвай за Сърбия. Пълна мизерия е там. Хората са много по-бедни от нас. Покупателната им способност е наполовина.
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По време на комунизма българите бягаха в Сърбия да си купуват обувки и дрехи. Сърбия след война и извън ЕС има по-хубави магистрали.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Вучич е брутален крадец. По-зле е от нашия Бойко. Става дума за брутални кражби на милиарди. И в Сърбия, и в България мафията управлява всичко.
2
9
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Не всички. Естония, Полша, Чехия например не се управляват по путинов модел. Гениален модел е това. Гарантира несметно богатство за бившите комунисти и хронична бедност за народа.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя озъбляк е същият като Тиквата. Престъпник и мафиот.