Вучич: Лидери сме по чуждестранните инвестиции на Западните Балкани

Груевски ме мъчеше, сега им взехме всички инвеститори
25 юли 2021 14:37, Ния Христова
28
Вучич:  Лидери сме по чуждестранните инвестиции на Западните Балкани
Снимка: БГНЕС
"Груевски ме мъчеше, нямах стратегия за него". Това каза сръбският президент Александър Вучич по време на интервю, говорейки за инвестиционния бум в Сърбия през последните години, предаде БГНЕС.
 
Президентът каза още, че Сърбия е израснала до балкански лидер в чуждестранните инвестиции и добави, че 62% от общите инвестиции в Западните Балкани идват в Сърбия.
Още по темата
 
В момента Сърбия се чувства превъзхождаща, или, както каза Вучич, "няма кой да ни вземе инвестициите", цитира "Плусинфо".
 
"Докарахме всички фабрики. Доведохме инвеститори, направихме най-добрата политика. Груевски ни мъчеше. Търсех тактика за него година и половина. Това ни притесняваше, защото имаше добра политика за привличане на чуждестранни инвестиции. И цяла година се лутахме как да направим по-добра програма. Накрая намерихме и им взехме всичките инвеститори. Сега никой нищо не ни взема. Всичко сега достига до Сърбия, 62% от общите инвестиции в Западните Балкани," допълни Вучич. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
На българите все още не им ли е ясно,че Словения,Хърватска и Сърбия имат по висок стандарт на живот от България и по високи доходи и пенсии.Много непросветен и заблуден народ в тази България.Много обичаме да лъжем себе си,както в исторически,така и съвременен план.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко речи друже ? И сега остава да потичате доста да стигнете БГ по доходи .
18
4
 
12
 
! Отговори
Ко, ко каза? преди 2 години
Вучич, Хървати и словенци срещу вас да почнат да тичат, не можете да ги стигнете по заплати, пенсии, стандарт на живот.Съдбата на всяка шовинистична ko4ина, като вашата е псевдодемокрация, духовна и материална мизерия!
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вучич...последния след нашата мутра...фен на Путин.И на сърбите ще им оврат главите..но много късно ще е.
16
4
 
14
 
! Отговори
Досущ преди 2 години
Вучиче сръбският Барба Ганьос,досущ като нашия.
15
8
 
18
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
Сърбия е 10 години зад нас във всичко, пък Вучич нека фантазира хахахахахахаха
14
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 8"... бълващ замърсявания недопустими за ЕС" - дай 2 показателя, да проверим твърдението и сравним с фирми в ес.Защото се сещам за едни тец-ове дет държавата ни им плаща емисиите, а и много други.
13
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 8"По брутен вътрешен продукт много трудно може да се сравнява с България" - другарю, какво мерите с бвп? Това е толкоз демоде!Ползвайте новите критерии за благоденствие измислени в брюкселския ес, трети в света след Бутан и Северна Корея, изобретил свой такъв.
12
2
 
9
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Май си се минал ти байнольо! Влез в Уикипедия и виж таблицата на МВФ за БВП по държави за 2021 г. България 77 милиарда долара, Сърбия 60 милиарда долара. Населението е абсолютно еднакво, даже без Косово (както трябва да се смята) са с по-малко население от нас.
11
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вучич обича да се хвали и преувеличава, когато става дума за напредъка на Сърбия. Средната заплата и БВП на Сърбия, са по-малки от тези на най-бедната в ЕС- България.
10
1
 
15
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Инвеститорите са бошлаф работа. В зората на демокрацията тази дума се повтаряше като мантра. Ще дойдат инвеститорите и ще ни оправят. Какво стана на практика обаче? БАТ изнесе машините на Булгартабак в Румъния заедно с лиценза върху марките и закри цеховете. Олиото Калиакра също замина от Добрич в Румъния. Хиляди хора останаха без работа, защото чужденците се интересуват единствено от бърза печалба. На нас ни трябват родни предприемачи и те трябва да са с приоритет пред всеки един инвеститор
9
0
 
10
 
! Отговори
Ако инвестициите им преди 2 години
са такива,като тази на Цветан Василев,фалирал стъкларски завод,не разбирам с какво се хвалят.А мустакатия,въпреки унищожаването на завода,е все още гост на хотел в Белград,вместо да е предаден на прокуратурата в БГ.Вероятно причината е,че значителна част от завлечените от Василев в Сърбия няколко десетки милиона ?са отишли в касите на управляващата партия.А престоят му в лукс хотела се плаща от негови авери от БГ с пари,които би трябвало да са отнети като компенсация за КТБ.Нищо ново.
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умря ромката която го хвалеше. Лидер в западния Балкан демек в бивша Югославия ( без Словения и Хърватия плюс Албания). По брутен вътрешен продукт много трудно може да се сравнява с България (има почти два пъти по-малко), а за сравнение с Румъния и дума не може да става. Какви инвестиции са привлекли? Имат една "Застава" в Крагуевац от времената на Югославия, която прави един модел Фиат и завода за гуми на Мишлен -"Тигър" в Пирот, бълващ замърсявания недопустими за ЕС.
7
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десет години ГЕРБ са по-голяма щета от десет години войни.
6
6
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
България не е в Западните Балкани. Затова тоя се хвали толкова. Мери се с Македония, Албания, Черна гора и Босна. С останалите не може.
5
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите по времето на Йосип Броз Тито бяха свободни. Ходеха и работеха в западна европа и докарваха валута на државата. Тито беше казал. Дека и да одите да радите дома че додета да арчите валутата. А нашия сеяндур от правец ни беше заключил като мамуни у клетка. Югославия по Титово време беше като западна държава. Тито го уважаваха всички западняци затова и сега инвестициите са големи в Сърбия. Много е важно за една къща да има здрави основи. Тито ги изгради тези основи и сега са добре.
4
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви инвеститори тука. Като видят тъповата муцуна на нашия Баш *** и министъра му на икономиката Емил "Фурмата" Караниколов с купена диплома от УНСС...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просот Индия се оскъпи.
2
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбия винаги е била пред България. Който е ходил в двете държави е видял разликата въпреки войните. Сърбия винаги е била с Англия, Франция и Русия, докато немците, заради които България изгуби толкова много по време и след войнитe, един завод не искат да построят в БГ.
1
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разбира се никой не иска да работи с *** партийни връзкари българи