Вучич отсече: Сърбия няма да се откаже от въглищата, за да угоди на ЕС

Виждам как се унищожават страните наоколо, посочи той
10 авг 2021 22:45, Красимир Ангелов
39
Вучич отсече: Сърбия няма да се откаже от въглищата, за да угоди на ЕС
Снимка: БГНЕС

Сърбия няма намерение да изостави електроцентралите, работещи с въглища, в името на европейската "зелена" програма, отсече президентът на Сърбия Александър Вучич в интервю пред ТВ Пинк.

"Виждам как се унищожават страните наоколо, щом някой чуе нещо от Европейския съюз, те бягат да изпълняват. Ние казваме: "Да-да, но нека първо да видим как вие го правите. Нека първо поляците закрият ТЕЦ в Туров, тогава ще затворим нашите ТЕЦ", каза Вучич.

Сръбският лидер припомни, че страната произвежда 34 TW електроенергия и консумира 32 TW. Републиката продава останалите 2 TW на своите съседи.

"Имаме достатъчно количество електроенергия, печелим от това и не зависим от никого", подчерта президентът.

"Изградихме газопровод, решихме проблемите в тази област на енергетиката. Няма да се откажа от ТЕЦ, няма да сме най-големите износители на електроенергия. Искате да станем тези, които се хвалят, че имат чист въздух, но са без електричество? Искате електричеството ни, което сега е най-евтиното в Европа, да стане три до пет пъти по-скъпо? Трябва да сме наясно с бъдещето на страната в стратегическа перспектива", каза Вучич, цитиран от БГНЕС.

"Ние имаме въглища, нямаме газ или нефт, трябва ли да се откажем от въглищата? Може би трябва да се откажем и от строителството на нови къщи и апартаменти?" попита той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледат си държавата. Не са като останалите роби, измъчвани с измилени науки от либерастията
30
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някъде е прав, до някъде Не. Просто е изостанал спрямо колегите. Света е на всички и всипки се тровим и всеки носи отговорност. Децата се тровоят, възрастните умират рано рано , а той говори за пари. Неизглежда убедително! Аз също съм против тези отрови ,какво и горивата. Трябва да наорасим вчера по чист интов зависи от всеки един гражданин.
29
7
 
12
 
! Отговори
Паисий преди 2 години
Ако се чудиш кое е по-важно - околната среда или икономиката, опитай да не дишаш, докато си преброиш парите.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ЕС трябва ЙЕС.....................
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
NATO им бомбардира инфраструктурата преди 20 години, какво значение има дали имаш ТЕЦ или ВЕЦ, като те бомбардират нямаш нищо. Иначе , сърбите се държат много повече един за друг от нас българите, затова може да им завидим, не заради ТЕЦ овете. Нашите са безгръбначни, но не се знае дали не е по-добре така за момента.
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще мръзнем като кучета с великата "зелена сделка"! Скоро!
25
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо се чудя защо харесвате безумията на Веселинь? Не виждате ли, че е за психиатрично лечение?
24
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е почти толкова г.лупав, колкото и началника на РСМ. Лъскайте б.астуна на съветските ви "братя". Късмет че има и по-прости народи и от нас на Балканите. След 5-10 год ще има кой да вземаме да сменя памперсите на нашите пенсионери.
23
11
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До ГРОБ за ГЕРБто така...гоУемият го отнесоха те,...в юго...скоро беше...дано не са забравили,предшествениците му са в затвора...едни се самаубиха въпреки ,че живееха в 6 звездни хотели...продължавай да угаждаш на путин...и обричаш децата си на бедност...срам...и презрение!!!...на смърт...отнемаш им въздуха и водата беден...природни катаклизми...и се заблуждаваш,че ще ти го позволим???
22
14
 
13
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 2 години
Голем, църен, жилест и спинозен за еврогеювите!!!
21
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво пич, точно така е, тази измишльотина със "зелени сделки" , да си ги заврат отзад, едни държави си ги отложиха чак до 2050 година , други изцяло се отказаха от тях , само в България нищо не направиха и над 100 000 човека ще останат без работа , ако спрат работещите мини и ново изселване на хора в чужбина ще има и загуба на население.
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управниците не са съсипали климата, а ти, тьпако, който си пържиш яйца на електрически котлон. Трябва да забранят на "зелените" да ползват ток от мрежата, ами ще си готвите само "оф грид".
19
11
 
23
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Който квот ще да каже за сърбите ама не са фурнаджийски лопати като нас!Евала за суверената позиция!
18
11
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОПУЛИСТКО И ПРОСТАШКО КОМУНИСТИЧЕСКО ИЗКАЗВАНЕ! КОГА ТОЧНО БЪЛГАРИЯ Е ИЗКЛЮЧИЛА ТЕЦОВЕТЕ СИ НА ВЪГЛИЩА ЩОТО КАТО ГЛЕДАМ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ!
17
8
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Какви са тия ТЕРАВАТИ бе, вие превъртехте ли?Знаете ли какво е терават?Иначе Вучич е прав, само у нас тьпигьозите си взривяват комините на тецовете. Надявам се някой ден да има обесени за това предателство.
16
15
 
17
 
! Отговори
абе преди 2 години
абе какъв Китай стои зад Сърбия бе *** глуповат!? зад Сърбия седи здравият акъл на Вучич и подобни на него сърби. не като наще скудоумни политици потънали в зависимости и тичащи при американски посланник на отчет. човека ви казва имаме въглища ползваме ги да си добием ток а наш Боче мрънка за гьол за още квл ли не реза е ленти на по 20км магистрали отсечки дето вече са за ремонт
15
14
 
7
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До Тинк глобал - само че китайската ком. партия може да си позволи да умират хиляди от замърсяването, защото населението им е..ехеее, а сърбите ще вземат да си ускорят още повече отрицателния прираст както я карат. Ама нали Прасчо трябва да е на въпреки, че има фенове, които му се кефят на такива изказвания.
14
10
 
9
 
! Отговори
sas преди 2 години
няма страшно, ние на балканите сме последни по всичко. Ще се тровим до последно
13
5
 
22
 
! Отговори
Тинк глобал преди 2 години
Китай стои зад Сърбия. А китайците произвеждат 80% от тока си с въглища.
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции за сърбетата, как така ще съботират зелената сделка!