РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?

На това мнение е председателят на МАНИ
27 сеп 2021 15:15, Нели Христова
295
РС Македония била под българско робство в продължение на един век!?
Снимка: БГНЕС

РС Македония в продължение на над един век е била под българско робство. Това заяви Люпчо Коцарев, председател на Македонската академия на науките и изкуствата /МАНИ/.

По повод на 30 години от обявяването на независимостта на РСМ и 80 години от македонската антифашистка борба Коцарев заявява, че в продължение на 1000 години македонците са била подчинени на „четирима господари“, но се е съхранили като народност е език.

„В своята история македонският народ е бил основно под властта на четирима господари: над четири и половина века под властта на Византия, близо един век под България, близо един век под Сърбия и пет и половина века под Османската империя. Днес всички тези империи, царства и кралства са се разпаднали и изчезнали, а това, което е останало във времето и пространството са македонското духовно и материално наследство“, заявява председателят на Македонската академия.

Коцарев разкритикува днешните политици, които не се интересуват от националните интереси в перспектива.

„Днешните политици са слуги на моментни политически и геостратегически интереси, а не на държавните интереси, които днес празнуваме заедно“, подчертава той и добавя, че е изпълнен с гордост и увереност, че „македонската държава, идентичност, език, наука и изкуство ще оцелеят по тези земи во веки веков“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
120 000 души в Северна Македония са се декларирали като българи, само питам техните роднини, които все още нямат български документи какви са - египтяни?
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евреите в Царство България са спасени от българския народ, който се е възпротивил на депортацията и царят е нямал избор как да постъпи.Макетата ни обвиняват нас, че сме фашисти и сме изпратили в лагери техните евреи, а те възпротивиха ли се!?! Измежду жителите в РСМ има свестни, но притиснати от властите хора, но разбира се има и продажници, които знаят родовата си история, но за постове и заплати продават майчиното си мляко!
261
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно... Пък ние не знаехме за това!
260
2
 
11
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Такива отвратителни сърбофили са тия от Долната Българска земя , които се наричат макета!Българите имаха партизанско движение срещу фашизма , имаха световен лидер който разобличи фашизма в Лайпцигския процес , биха се срещу Хитлер !Единствения чужденстранен генерал участвувал на ПЪРВИЯ парад на победата беше българския генерал Стойчев!Къде бяхте Вие бре макета продажни?
259
0
 
4
 
! Отговори
Бани преди 2 години
МАНИ скоро ще се мани!
258
0
 
9
 
! Отговори
Талибанска държава преди 2 години
До Анонимен 252До Анонимен 252Точният цитат е, че "македонският народ" е бил под чужда власт... Как се определя народ и изобщо, кога възниква това понятие народност?Тогава трябва да кажем, че Мизийският и Тракийският народ все още са под румънска, българска и гръцка власт... Наистина ли не схващате безумието на подобни твърдения?
257
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предстои 5. Албания!
256
0
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
1Византия 2България 3 Турция 4Сърбия Едно дупе македоско по което са играли черити чифта *** не ми го хвали
255
0
 
8
 
! Отговори
бай Лазо преди 2 години
Македонска Академия на Науките и Изкуствата! МАНИ, мАни...
254
2
 
10
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Хахахах, ох ще ме уморят от смях. Милите, че си и вярват
253
0
 
8
 
! Отговори
Nikola преди 2 години
Дано да бъдеш пребит до кръв, дано гръб да те удари за мръсните и нагли лъжи! Преля чашата и никаква прошка за тея *** сръбски и подсръбски! БОЙ И СМЪРТ!
252
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония се ваксинираха над 47% от населението над 18години.Там започнаха с ваксинация 3 месеца по-късно от нас.Учителите са им ваксинирани на 97% ,а у нас 35 %Лекарите са ваксинирани на 100% в Македония.До края на годината ще се ваксинират над 85%.
251
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Професора.... Спорил съм, все едно с радиото да спориш.
250
1
 
14
 
! Отговори
Професора преди 2 години
Имах навремето съученик с македонска жилка.Глупав и упорит .За всичките години не можа да научи азбуката .Обаче с голямо самочувствие .Та мисълта ми е ....с македонец спорили ли сте?
249
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
божке, божкеее тия са съвсем смахнати
248
0
 
25
 
! Отговори
Еми преди 2 години
Щом са били 100 години под българско робство ,значи могат и да почакат 100 години докато вляза в Европа...
247
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България през цялата си история от 1400 години е била независима само 700 (200 години под византийско и 500 под турско робство) Ако македония е била под българско робство 1000 години това е обхащал и период през който самата България е била под нечие робство, което значи че сме били един вид прекупвачи на роби - взимаме от Македония и даваме на там, който ни е държал под робство. Един вид робовладелска държава сме били, според думите на ония ми3ерници естествено.
246
0
 
18
 
! Отговори
Верно ли ве ? преди 2 години
Тази статия е знак ... намек ... и задължение към македонските воеводи да грабват орУжие и да се притекат на помощ на все още поробените си бракя от Гръцкаи Бугарска Македония . Близо 2 мил. Макета все още живеят под гръцко и бугарско иго . Нека Встанията започнат . Нека освободим бракята си македонци ... нека ЗАЕДНО с нас да чакат приемането на Велика Македония в Европейския съюз ..... като междувременно се редим на опашка за бъгарски пашпорти че да одим да берем зеле у Френско и у Италия ....
245
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престоят избори у нас,очаквайте подобни статии.Темата Македония се ползва активно от политиците.
244
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да коментираш македонци е като да правиш анализ на покемон или телетъбис. Малумно, безмислено, инфантилно и загуба на време.