Пътен експерт: В този участък на "Струма" няма сериозни опасности

Човешка грешка е причина за катастрофата, смята Ясен Ишев
23 ное 2021 11:55, Анисия Иванова
24
Пътен експерт: В този участък на "Струма" няма сериозни опасности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Този участък беше известно време в ремонт във връзка с падащи камъни. За съжаление, започваме да говорим за пътна безопасност, когато се случат такива трагедии.

Този участък няма много сериозни опасности, те са маркирани. Според мен човешка грешка е причината за тази катастрофа. Има наклон, но той е в рамките на допустимото. На ден там минават по 10-15 хил. автомобила", заяви пътният експерт Ясен Ишев в ефира на "България сутрин".

Още по темата

С тези думи той коментира ужасната катастрофа, в която загинаха 45 души - туристи от Северна Македония, които се връщали с автобус от Истанбул.

Ишев подчерта пред Bulgaria ON AIR, че пътната безопасност е национален проблем на България, но ние рядко ѝ обръщаме внимание.

"Всички институции, които са ангажирани с пътната безопасност, трябва да се включат в тази война. Къде е и какво прави Държавната агенция по пътна безопасност? Надяваме се всички институции да вземат мерки нещата да се подобрят. Може драстично да се намалят катастрофите", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Клоунски СвятТази Диана Русинова дали има образование в областта на пътната безопасност или е фалшив експерт?Ако знаеш,напиши.
14
1
 
3
 
! Отговори
До vlady преди 2 години
В по-затънтените части на БГ-то, открай време има едни определено маловажни пътища между малките села, които не стават за придвижване освен пеша, но са обезопасени по Соломоновски със знаци: "Път в ремонт" / "30/40 км ограничение". Ремонтът така и не се случва, но последните най-безхаберно си ръждясват от години. В крайна сметка, по-важното е, пътят макар и за нищо да не става, да не е затворен, та и вълкът да е сит, а и агнетата цели. По възможност и ако много спазват, но не чак задължително.
13
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно спряха парите за магистрали и ремонт на пътища. В България ако нямаше пътища макетата щяха да минават през Гърция. Да си правят там катастрофи. Ния с пътища - дупка до дупка ще си караме с 20-30км. в час. БЕЗАВАРИЙНО!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...Този участък няма много сериозни опасности, те са маркирани..."---Не знаех, че манталитета и логиката на шофьорлъка можело да се маркират. Колкото до участъка, има някои особености, които при определена комбинация могат да стъжнят живота всекиму. Това са: Излизащите камиони от кариера Студена през деня малко преди разклона за Боснек; С изкачването на баира внезапно ширналият се нашенски енергиен източник - нанадолнището; включващите се в трафика коли от паркинга с чешмата; усойното място...
11
0
 
5
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До АлексЕксперта е прав, но НПО кита по Фекал 1 се изказа че те били подали 15 сигнала за този участък (Диана Русинова, шорошко НПО)....Скроили са ни шапката по много точки.
10
1
 
5
 
! Отговори
До Влади преди 2 години
Значи казваш да правим пътища с "недостатъци", пък ще ги компенсираме с ограничения и глоби? Умно!
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Животът в България е, и винаги е бил много опасен! Тук е възможно са загинеш всеки миг от всякакво безумие. Особено опасна дейност е шофирането в България, най-вече нощно време. Нужни са много адекватност и много късмет, за да оцелее човек повечко години.
8
9
 
8
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Просто трябва да се внимава и да се спазват строго ограниченията на скоростта. Дори пътят да има недостатъци те могат да се компенсират с по-строги ограничения на скоростта и контрол за спазването им.
7
4
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До българин Мантинелата в дясно разделя платното за движение от паркинга за почивка и си е точно на място.
6
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Пътният експерт е прав.Пътят е в добро състояние,с небходимата маркировка и мантинели.Многократно съм преминавал там и ако спазваш скоростта,няма никакъв проблем.
5
9
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Наблюдавайки снимките и кадрите,си мисля,че тази мантинела в дясно,няма никаква работа там!
4
0
 
7
 
! Отговори
Фактите преди 2 години
Факт е, че ремонтите за падащи камъни още продължават - минах в неделя от там и работеха още, а почнаха през пролетта. Факт е, че всяка година чистеха падащи камъни и насипи в този участък (пътувам редовно). Факт е, че още когато го строяха участъка в периода 2001-2006 година можеха да го изправят още, а не да копират почти напълно стария път, който беше супер зле...Много жалко за загубените животи, но нека първо изчакаме експертите да си свършат работата. Смирение.
3
4
 
12
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
На завой да сложиш отбивка за чешма . И от три ленти за движение , изведнъж едната става паркинг . Проектанта е за затвора .
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо другите 3 автобуса не са спрели на момента? Дали и те не са летели със 100+км/ч ? Какво щеше да стане ако и 4те автобуса се бяха запалили ? Пълен разпит на шофьорите на другите 3 автобуса ! Със сигурност знаят за натоварения им график и натиска да се прибират по-бързо,понеже сутринта ще пътуват пак!Детектор на лъжата,следователи ... !!!
1
4
 
10
 
! Отговори
Vs преди 2 години
Напротив! Участъка определено е опасен! Ако не внимаваш, особено нощем, особено при дъжд (когато настилката не отразаява), ако има и магла, направо ако подцениш обстановката си пътник!