Македонски журналист: Случаят на "Струма" се политизира у нас

Местните медии получават повече информация от българските власти
29 ное 2021 12:38,
14
Македонски журналист: Случаят на "Струма" се политизира у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаят с катастрофиралия автобус на магистрала "Струма" вече се политизира в Северна Македония, заяви в ефира на БНР журналистът от югозападната ни съседка Йовица Пауновски.

"Търси се отговорност от институциите, дали е имало контрол, който да предотврати тази трагедия. Засега няма поемане на отговорност от страна на властта. Има трима отстранени от работа гранични служители", поясни той

"Като пътници не е наша работа да проверяваме дали туристическата агенция работи надлежно", коментира една от дискусионните в Скопие теми Йовица Пауновски.

Още по темата
"Има много отворени въпроси. Например къде са били останалите три автобуса. Според една от версиите само катастрофиралият автобус е минал по магистрала „Струма“, а останалите са избрали друг маршрут. Втората версия е, че останалите три автобуса са минали преди него и практически той е бил последен. Остава и въпросът какво е причинило самата експлозия – ключов момент, за да имаме толкова голям брой жертви", посочи журналистът в предаването "Преди всички".

Йовица Пауновски подчерта, че в момента представителите на медиите в РСМ получават много повече отговори от българските институции, отколкото от техните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11. Четене с разбиране му е майката. Политизират въпроса в РС Македония, защото сега опозицията както и у нас ще скочи да пита неудобни въпроси, които иначе не би задала. Иска се поемане на политическа отговорност оставки съд и т. н. Същото кото гледаме и при нас. И после когато новите вземат властта, изведнъж забравят какво са питали и го подкарват както предишните до следващата трагедия.
10
0
 
0
 
! Отговори
Ssss преди 2 години
Как така 4тия е отпрашил???
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те си го казаха хората - обърсал е едната мантинела, после е завил към другата. И триенето е било достатъчно да даде температура на нафтата да се запали. Имал е и туби с гориво отделно. Каква политика тука има? Все едно аз да си политизирам асансьора баси! Тия макетата са супер злобни, гадни, *** ***. Това са ваши сънарадници, бе безбожници!
8
0
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Защо само дребни млади *** се изказват. Без капка морал и много ***.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза,че само тоз автобус си е купил винетки за да мине по магистралата,а другите три са минали по второстепенните селски пътища да не плащат за винетки,а защо се е запалил тоз автобус с такава сила на пожара възникнал за толкоз кратко време от дим забелязан и за изминато малко разстояние около 100 м. колкото цялата мантинела по дължината на отбивката,като възможно от нафтовата печка за отопление на салона от някоя искра от електрокабел прехвърлил се на някоя туба като разлята от удара усетен.
6
0
 
6
 
! Отговори
4epa преди 2 години
КАТАСТРОФИЛИЯ Е БИЛ ТРЕТИ - 4ТВАРТИЯ Е МИНАЛ И СПРЯЛ ЗА МАЛКО И Е ОТПРШИЛ С 200 - ЗАЩО ЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
2
 
7
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Ръководещата ръка е Москва! В мътна вода се вади риба!
4
0
 
14
 
! Отговори
L. преди 2 години
Тези не разбраха ли, че живеят в про-фашистки режим и в един огромен концлагер?!! Много ясно, че от България ще получават повече информация, защото тук вече някаква демокрация поне има.
3
7
 
11
 
! Отговори
К.АУНЬЯ ОТ СЕЛО преди 2 години
НОСИ НА БЪЛГАРИЯ САМО - МРАК, ГЛАД, СМЪРТ....... ОТ ПЪРВИЯ МУ РАБОТЕН ДЕН...
2
11
 
6
 
! Отговори
Тиква генерал преди 2 години
Където има гробари и тиквен бостан - всичко се обръща на политика!
1
9
 
9
 
! Отговори
загрижЕна преди 2 години
ГлаДният здравен инспектор, дали вече е на работа, нищо не пишете?!