Джокович: Аполитичен съм, но ще се боря за истината

Тенисистът се "разграничи от управляващи и опозиция" в Сърбия
Обновена: 6 дек 2021 10:01 | 6 дек 2021 09:25, Ния Христова
18
Джокович: Аполитичен съм, но ще се боря за истината
Снимка: БГНЕС
Само ден след като подкрепи протестите за по-чиста природа и по-чист въздух в родината си, сръбският тенисист Новак Джокович публично се разграничи от "управляващите и опозицията", съобщи БГНЕС.
 
В събота в десетки градове се проведоха масови протести. Тогава Джокович публикува в Instagram снимка от блокадата на моста "Газела" в Белград и написа под нея: 
"Чистият въздух, вода и храна са ключът към здравето. Без това всяка дума за „здраве“ е излишна. Природата е нашата майка. Да бъдем повече сред природата".
 
Новак Джокович обясни, че е "аполитичен, но няма да спре да се бори за истината и справедливостта".
 
"Напълно съм наясно, че по време на протестите имаше и политически искания. Искам да се разгранича от "управляващите и опозицията", както и от всякакъв вид политическите движения. Винаги съм се стремял да бъда аполитичен. Много ми пречи факта, че човек не може да каже какво мисли за основните житейски въпроси - за водата, въздуха, храната и в същото време да не бъде етикетиран като ляв, десен, опозиционер, демократ, социалист", каза още Джокович и уточни, че сам ще реши кога публично ще каже какво мисли по определени въпроси. 
 
"Няма да спря да се боря за истината и справедливостта. Радвам се, че осъзнавам тези неща и се опитвам да се придържам към истинските житейски ценности, които са основата на всеки един човек в едно здраво общество. Чета коментари като - защо един спортист се меси там където не му е работа, но аз съм човек преди да съм спортист. Както впрочем всеки един друг в тази страна", каза още Новак Джокович.
 
Тенесистът отбеляза още, че за да има дълга кариера е трябвало да се грижи за здравето, храната, почивката, тренировките, въздуха, водата, лечението, начинът на мислене, както и за емоционалното си състояние. 
 
"Качеството на въздуха в Белград, а и в цяла Сърбия, от десетилетия е обезпокоително лошо. Качеството на водата и храната също са под въпрос. А, това са основните елементи за здравето на човека и екосистемата. Ако работим оптимално върху здравето и околната среда тогава ще се промени към по-добро и нашето лично здраве. Ако използвахме енергията, която изразходваме за спорт, политика, музика, здравеопазването, само си представете къде щяхме да сме днес ", каза още Новак Джокович. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джокович, ако се оплакваш от качеството на храната в Сърбия, ела в България да видиш какво ядем.
12
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 2 години
До бактускул --- Аве пуйката си е пуйка. Вари го, печи го, то си Е пуйка... ъъъ мисирка. Ъъъъ, това се нарича паткореч.
11
1
 
2
 
! Отговори
поправка преди 2 години
До ТенЕсистТенис Сандгрън е тенисист от Тенеси, но дори и той не е тенесист. :-)
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой сака чист въздух да дойде на село.
9
3
 
2
 
! Отговори
Купа Дейвис преди 2 години
Руснаците бяха сюр призирани с 2.4 млн долара, а федерацията им получи още почти милион от руското правителство. Такива награди купа Дейвис не помни.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или казано с други думи нищо не казва, не взима ничия страна, не му пука като цяло, обаче казва няколко думи в защита на природата, ей, така, от кумува срама. А и нали ако каже нещо, може да му спрат бизнес за милиони...
7
1
 
7
 
! Отговори
бактускул преди 2 години
Ния, повтаряй след мен: "те-нИ-сист". Така, както си го написала все едно е някой от щата Тенеси.
6
0
 
3
 
! Отговори
лепа брена преди 2 години
ами като строй комплекс и зависи от управляващите ниама да каже нищо че ще му спрат стоежите веднага ......ей големи подки има, за първи път чувам аполитичен веган
5
0
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Нито Джоко живее у Белград, нито Гришу живее у Хаскьой .... двамата милионери живеят у Монако да не плащат данъци на бирника :)))
4
1
 
9
 
! Отговори
ТенЕсист преди 2 години
Сигурно защото е бил в Тенеси, затова е тенесист. Който е писал статията е удивително компетентен.
3
2
 
3
 
! Отговори
Млад и женствен преди 2 години
След хормоналната терапия ще си сложа силикон.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще им вземат лития колкото и да се напъват, но там ще има също конфликт който ще стигне на ниво САЩ срещу Русия.
1
3
 
2
 
! Отговори
Читател преди 2 години
И ти ли, Бруте?!