Ячев: Посещението на Петков в Скопие е безпредметно и без резултат

Тежките противоречия между двете страни остават
18 яну 2022 22:37, Петя Славова
81

Българският премиер Кирил Петков осъществи първото си официално посещение в Скопие. Двамата с премиера на РСМ Ковачевски са постигнали и конкретни договорки: България ще нарича съседката си с по-краткото име Северна Македония, а до два месеца двете страни ще бъдат свързани по въздух чрез линията София - Скопие.

"Абсолютно безпредметно беше посещението в Северна Македония и без никакъв резултат. Новият премиер просто е искал да направи първата си международна визита в знакова съседна държава. Тежките противоречия, които съществуват в преговорите между двете държави, остават настрани. Това са проблемите с езика, историята, езикът на омразата. Голямата новина за откриването евентуално на нова самолетна линия не е новина. Всички помним, че 2007 такава въздушна линия имаше", коментира лидерът на "Силна България" Борис Ячев в "Денят ON AIR".

Той изтъкна, че не би нарекъл реформата в съдебната система реформа, а борба между няколко страни - изпълнителната власт, съдебната власт, от трета страна - МВР и интересът на българското общество.

"И четирите страни в тази битка са губещи. МВР и прокуратурата, защото взаимното саботиране на съвместната работа, води до ниска разкриваемост. Дори главният прокурор в момента е в една кръгова отбрана. Печеливш е, може би, само криминалният контингент, който в момента от това взаимно вторачване и тази борба между тези три институции, никой не го закача", заяви Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Според него, когато говорим за съдебната реформа, говорим за "нероден Петко", защото ние нямаме някаква правна рамка или законодателна инициатива, която да се коментира.

"По отношение на закриването на специализираните съдилища и прокуратура, има едно законодателно предложение, което обаче не дава отговор на въпроса какво ще стане с тези дела, които в момента са на някакви инстанции. Какво ще се случи с тези прокурори и съдии? Бърза се, защото не се знае какъв ще бъде политическият живот на тази коалиция", подчерта Ячев.

Той поясни, че е абсурдно да бъде извадена Дирекция "Конфликт на интереси" от КПКОНПИ, защото в 99% от случаите, когато става дума за корупция на високите етажи на властта, винаги в основата е конфликтът на интереси. Лидерът на "Силна България" обърна внимание, че трябва внимателно да се следи кой ще оглави Комисията.

"Подадената оставка от Сотир Цацаров е достойна постъпка. Аз бих го поздравил за това нещо. Вижда се, че е много трудно да се работи с изпълнителната власт, която решително не желае не само да работи с този състав на Комисията, но и не желае да оцени това, което Комисията е постигнала", смята Ячев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Grom преди 2 години
Вместо да се разсъждава адекватно и нормално, народът бива изтикван зорлем към конспирациите и мангъровщината.И когато давате трибуна само на едностранни мнения, имайте предвид, че българинът е свикнал да ползва алтернативни канали на информация и има вековна традиция в това отношение.Защото и на Чорбанов - имунолог - мнението му е различно от общоналаганото и рекламираното. Числата другите "ваксинирани" страни показват кой е прав и кой крив.
58
0
 
2
 
! Отговори
Grom преди 2 години
И всичко това - без грам доказателства, че антителата от преболедуване са по-лоши или по-нетрайни от антителата на ваксината.Но когато има да се пробутват "условно"-разрешени ваксини, явно всичко е позволено.Вместо да ползвате тези сертификати за антитела и преболедуване, за да направите честна статистика за преболедувалото население, вие хейтите, че те възпрепятствали пласмента на ваксини. Браво. Никакъв доктор не сте. Поредният цоцаджия на здравни осигуровки.
57
0
 
2
 
! Отговори
Grom преди 2 години
нирани.И колегата (Мангъров) - главатарят на лошите.Евалата. *** не си познал. С такава риторика, няма да убедиш никого.При положение, че вече се вижда как ваксинираните си боледуват като останалите, защото имунитетът им няколко месеца по-късно го няма.А не говориш, че по болниците не ги лекувате, както трябва, че докторите масово изписват антибиотик още от първия ден, въпреки че е доказано вредно. Джипитата пък въобще не лекуват.Да сме живи - някой ден ще има осъдени за тази пропаганда.
56
0
 
2
 
! Отговори
Grom преди 2 години
Половин предаване, посветено на облъчване от пулмолога Васил Михайлов от Александровска болница: Преболедувалите с антитела са прости и следва да бъдат санкционирани и преследвани, защото не искат да се ваксинират. И чак - хвърляне на обвинения срещу "колегите", които твърдяли обратното. Добрите, разбирай "ваксинираните", трябвало да бъдат поощрявани, а лошите - "неваксинираните" - трябва да бъдат санкционирани, да им се вземат сертификатите за антитела и за преболедуване и да бъдат насила вакси
55
0
 
4
 
! Отговори
това момченце Кирчо преди 2 години
ще се окаже най-голямото недоразумение в новата политическа бг история
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази статия ще виси още един месец тук, защото е "полезна".
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само че визитата на премиера беше безпредметна и безрезултатна, но беше безполезна и дори вредна за нашата държава. Но бледоликият Господар зад океана нареди и Кир.Петков хукна да изпълнява заповедта. А армейски части цели 6 месеци ще провеждат учения с американски войници. ЕС вдигна ръце от нас, фрау фон дер Лайен пък ни защури и ще ни опропасти икономиката с налудничавите немски мерки за зелени източници на ток и цената на газа, сега пък Бидона ни забърка с Украйна!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По скоро този Янев е без резултатен ама седнал да се прави на нещо си.
51
5
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
<html><body><!--StartFragment-->Кирето тотално се провали на първота си политическа изява , демонстрира незнание на историята и целите на България. Тоя е изклчително некомпететен незнам какво ги учат в Харвард ама по защита интеесите на България е пълна нула изказването му че, "не бива да се говори за българи фашисти, а за фашистки режим" говори за или антибългарска политика или незнание на елементарни понятия .<!--EndFragment--></body></html>
50
4
 
8
 
! Отговори
Вторият мост преди 2 години
Айде айде, в Европа го видяха колко му е акъла и повече не искат да му видят ухилените гримаси.
49
1
 
13
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Първото посещение на токущо встъпил в длъжност премиер трябваше да бъде във важна и просперираща в Европа държава - Германия. Това посещение не само с нищо не допринася за по-добрите взаимни отношения между съседи, но и рязко понижава имиджа и авторитета на България в Европа.
48
9
 
2
 
! Отговори
сукалче преди 2 години
то на руската агентура се обади пак.
47
7
 
9
 
! Отговори
Коко преди 2 години
Кирчо и Кокорчо добре нали са новото Лошо ама ЗАЩО четем нещо казано от този мазен алкохолизиран селски нерез??? М?
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пък кой е? Търсач на световна известност?!
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа, резултат има. Кирчо опозори България.
44
4
 
14
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
И кой,ще шофира самолеДа:)
43
5
 
13
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
Ячев, какво точно е постигнала КПКОНПИ, че нещо не ми се губи?Наясно ли си, че разходната част на бюджета и превишава многократно конфискуваните в резултат на осъдителни дела активи?Едно е да се хвалиш колко милиарда активи си запорирал, друго е да го докажеш в съда и да се конфискуват.Демек плюскат тлъсти заплати е резултатът от работата нулев.
42
15
 
9
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
1Смешниците1 на зеления чорап-всичко е наред в държавата ви, цени, здравеопазване, горива, храни и образование и вече тръгнахме да "оправяме" македонците, които ни ненавиждат и ни наричат "фашисти, татари и безверници" . Ами като се замисля, те май са прави.
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше тоя? Пашапортената мафия? За 500 лева бройката?
40
4
 
16
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Жена ми беше в командировка в Македония от някакви американци, и единственият транспорт, който й предлагаха, беше самолет. Та летя 6 часа през Виена. На моето предложение да запалим колата и сами да си платим пътя, отговорът от организацията беше - "не става, или със самолет, или никак".