Обсъждат възможност за самолетна линия София-Скопие

Ще сближи ли тази идея двата народа?
18 яну 2022 18:16, Петя Славова
87
Обсъждат възможност за самолетна линия София-Скопие
Снимка: БГНЕС


Откриването на нова въздушна линия София – Скопие ще допринесе за сближаването на двата народа, както и за развитието на икономическите отношения и на туризма. През следващия период до провеждането на съвместното междуправителствено заседание между България и РС Македония в края на месеца ще бъдат договорени подробностите около откриването на въздушната линия. За това се споразумяха министрите на транспорта на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски по време на днешното официално посещение на българския премиер Кирил Петков в Скопие, предава БГНЕС.

По време на разговорите министър Бочварски постави въпроса за либерализацията на превоза на стоки за и от трети държави. Двамата министри се договориха за сътрудничество на смесените комисии за транспорт, които трябва да работата върху условията за пълна либерализация на превозването на стоки.

Още по темата

Коментиран е и въпросът за модернизацията на граничните пунктове, както и отварянето на новия пункт Клепало край Берово.

Във връзка с Коридор № 8 е обсъдено изграждането на общ граничен тунел, който ще свърже двете държави като част от проекта за железопътната връзка между тях. Министър Бочварски информира, че целият проект ще струва около 600 млн. евро. Участъкът от Куманово до Крива Паланка ще започне да се строи през пролетта, а този от Крива Паланка до границата с България – следващата година.

РС Македония е инвестирала в пътна инфраструктура над 200 млн. евро за модернизацията на пътната мрежа към България. До средата на 2023 г. с изграждането на магистралата Ранковце – Крива Паланка ще има два модерни и безопасни пътни участъка от Скопие до граничния пункт Деве баир.

Двамата министри на транспорта са се договорили за интензивни срещи с цел по-бърза регионална свързаност и осъществяване на проектите от взаимен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А изпращането на 2-*** македонски космонавти, както обеща чалгаря не е ли обсъждано?
66
0
 
1
 
! Отговори
а в космоса преди 2 години
кога?
65
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте, имам по-добра идея! Кабинков лифт! За такова разстояние ще е икономически по-изгоден! И по-безопасен! Не ми се ще да роним сълзи за жертви на самолетни катастрофи - тъкмо излетял и кацане!
64
0
 
2
 
! Отговори
Йончо Попов преди 2 години
Стево приказва колкото да не заспи ... Братята македонци не искат да разберат едно основно нещо - техния проблем не е България, техния голям, ама много голям проблем са шиптърите - ако не знаете 2/3 от Скопие е шиптърски, югозападните райони като Струга и около Охрид са почти тотално завладяни от шиптъри ...след някоя и друга година ще ги превземат тотално ... Шиптъра казва така: Нема такава държава Македония - ние граничим с Бугарско на Вардара ...а вероятно знаете къде минава Вардар ...
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво и кого ще обслужва тая линия. Най-много седмица-до месец ахкания и прехлас от безделници, сеирджии и куфарни търговци и после йок пътник, йок писта, йок самолет.
62
0
 
1
 
! Отговори
Х1 преди 2 години
Като тръгне семолетната линия до Скопие ,няма да е лошо да докарат и малко китайци ,та поне да има кой да се вози.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви два народа бе ? В РСМ има само един народ и той е български...
60
0
 
4
 
! Отговори
12 преди 2 години
След линията София-Скопие, логично е Кирето да открие линия Младост- Люлин
59
1
 
0
 
! Отговори
115 преди 2 години
Виадуктите за жп линията от Крива паланка до Българската граница са направени преди 5 години, къде открих те топлата вода не знам, освен в усвояването на средства!
58
0
 
8
 
! Отговори
Сарказмус Максимус преди 2 години
То влак няма тия самолети ще пускат. Вземете прокопайте канал и за ферибот...
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ние искаме самолет от търново до софия
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. Тази линия не трябва да е по този старо моден вариянт тук трябва да се изгради един телепорт терминал връзката да става чрез телепортиране нещо така от седморката на Блейк какви са тези самолетни линии.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелеее,излагация!
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе от Берлин за София има самолет един път в седмицата! От Скопие ли са се затърчали или от София ? Точно коя авиолиния ще бъде заинтересована? Стига глупости ,бе Кире!
53
0
 
10
 
! Отговори
Харвард преди 2 години
Човека изкарал една магистратура там, а говори и го величаят все едно си е завършил цялото образование там хахаха е няма такъв цирк. В БГ на принципа - всичко от чужбина е по-хубаво.. много интересен факт- при публични изяви нещо изчезна мазната и простодушна усмивка от преди изборите. Вече говори с по-сурово изражение и тон. Демо версията май свърши рано рано.
52
0
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ако има интерес към тази дестинация,някоя авикомпания отдавна да е започнала полети.ЯВно интерес няма.Ако ще се субсидира такъв полет,съм категорично против.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега какво държавата ще субсидира празни полети до Скопие, защото кирчо реши да се подмазва на македонците. Отиде наведен още по наведен се върна. Да си оправят жп линиите към бг с влак ще е по евтино. Хората нямат какво да ядат и как д аси платят сметките ние самолет до място , където почти никой не ходи. Уникално решение. Сега да очакваме да загърбим историята и да им дадем път за ЕС. А после те ще ни го набият много яко, бъдете сигурно.
50
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква линия бе за тия македонски маймуни...трябва газова камера....и за ***...
49
1
 
16
 
! Отговори
цървула кире тъпото преди 2 години
го чакат много неприятни времена
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това ли е най-належащото в този момент-момент на мизерия,студ,глад....Защо отиде там? Тази среща ли е най-важното,което да направи в такъв момент!?Ние чакаме да направи нещо добро,да ни облекчи като намали цени,разходи на домакинствата,да помисли за нас!!! Хич,ама хич не ни интересува самолетната линия до Скопие !!!! Това ли е най-важното г-н премиер?????