Снежен хаос в Гърция и Турция

Температурите паднаха до -17 градуса, Босфора затвори
23 яну 2022 22:35, Нели Христова
18
Снежен хаос в Гърция и Турция
Снимка: БГНЕС

Силният снеговалеж предизвика хаос по пътищата в Турция. Близо 30 автомобила са се сблъскали във верижна катастрофа днес по Анадолската автомагистрала в участък в окръг Дюздже, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Заради произшествието е затворено движението в посока към Истанбул, а на пътя се е образувала дълга опашка, в която чакат също автобуси и тирове.

Валията на окръг Дюздже Джевдет Атай пристигна на място, за да се запознае със ситуацията.

При друга катастрофа днес с пътнически автобус загинаха трима души на магистралата Кузей Мармара в Истанбул, предаде турската частна телевизия НТВ.

Автобусът е излязъл от пътя и се е преобърнал, като се е спускал в пропаст цели 30 метра. В инцидента са загинали шофьорът и двама пътници, а 19 души са ранени.

Туристически автобус се обърна и в окръг Аксарай, 4 души са ранени.

Заради намалена видимост е временно затворено движението през Босфора в двете посоки.

Лошото време засегна и ежедневния живот на гражданите. В Югоизточна Турция, в окръзите Бингьол, Шърнак и Елязъг, много села са откъснати от света заради снега, посочва ДПА.

Главната метеорологична служба прогнозира, че снеговалежът ще продължи през целия ден днес в Истанбул и части на Черноморието, а в някои части на Анадола и Югоизточна Турция и утре.

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

Ниски температури и силни снеговалежи заледиха пътищата в Гърция. На много места полицията проверява за спазването на изискването автомобилите да се движат с вериги. Регистрирани са рекордно ниски температури, като във Флорина термометърът удари минус 17 градуса.

Студеният циклон достигна тази нощ до островите в Егейско море. Крит е покрит със сняг. Синоптиците прогнозират снеговалеж днес и в Атина. Затварят училища в понеделник и вторник.

Вятърът в морето все още позволява движение на фериботи по график, но прогнозите са за силни морски бури в рамките на деня.

Пътниците да се свържат с пристанищните власти за конкретна информация, съобщават от транспортните компании.

Министърът на развитието на Гърция заяви, че правителството ще изплаща помощите за високите цени на тока, "докато е необходимо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Атсингани и сняг - "дяволски" добра комбинация.!.
12
7
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Когато Ердоган дойде 2002 г. - Турция имаше - 265 язовира, Ердоган построи още 500 станаха над 770 - Водно Електрически Централи , Които Осигуряват над 34% от електроенергията на 100 милионна Турция , Ердоган още строи - има планове за още 700 язовира - източна Турция са планини. Те Се Радват Като Вали Много Сняг - Язовирите се пълнят . Имат над 400 хеликоптера, така че ако има спешни случаи за тях не е проблем , ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
11
4
 
5
 
! Отговори
натовски популист преди 2 години
как ще затворят босфора как ще мине испанската фрегата на НАТО ,сега уплашените руснаци ще си отдъхнат и атомните им подводници могат да излязат на въздух и си отдъхнат
10
1
 
4
 
! Отговори
МЕЧО преди 2 години
Е КАК СЕГА ИСПАНСКИЯ БОЕН КОРАБ ША СТИГНЕ ЧЕРНО МОРЕ
9
4
 
7
 
! Отговори
oz преди 2 години
Турция и Гърция...............вечните врагове на България!!!!
8
1
 
7
 
! Отговори
никиии преди 2 години
Глобално се затопли
7
1
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Министърът на развитието на Гърция заяви, че правителството ще изплаща помощите за високите цени на тока, "докато е необходимо".
6
4
 
5
 
! Отговори
Дар от вселената преди 2 години
Човек, за когото се говорят и пишат лоши неща, това означава че НЯКОИ ХОРА искат той да не е добре, ДРУГИ ХОРА да не го искат, той да не постигни нищо в живота си, да е все зле и така ! Става въпрос за хора, кооито всъщност са лоши хора от дъното на душите си !
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това чака всички врагове на България!
4
12
 
8
 
! Отговори
Нормален психопат преди 2 години
А междудругото Турция от кога и защо се подмазва на Русия ?За какво й е на Турция руска военна техника ?Ако Турция е РУСОФИЛ, защо тогава не иска да е в ЕВРАЗИЙСКИЯТ СЪЮЗ ?!Аз пазарувам от руски магазин БЕРЬОЗКА , защото наистина харесвам Руски неща и съм истински русофил, въпреки че съм аут сайдер !
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобално"затопляне"какво да правиш!
2
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доволно не ги понасям и двете страни
1
3
 
16
 
! Отговори
Хладно си е ! преди 2 години
Ама оттам минава газопровод! Ще се стоплят по-евтино! Не като тука!