Румъния вади стоки от резерва за бежанци от Украйна

Изпраща медицинска помощ за Киев
32
Румъния вади стоки от резерва за бежанци от Украйна
Снимка: БГНЕС

Националният комитет за извънредни ситуации на Румъния реши да изпрати медицинска помощ на Украйна и да изтегли от държавния резерв някои хранителни продукти, предназначени за подпомагане на хората, които са намерили убежище в Румъния заради конфликта в Украйна, предаде агенция Аджерпрес.

Румъния ще изпрати на Украйна 385 000 хирургически маски, 9936 медицински визьора и 8150 гащеризона. Влошаването на ситуацията със сигурността в Украйна доведе до разрушаване на значителен брой здравни заведения и загубата на лекарства и медицинско оборудване, което доведе до препълването на много болници с ранени, отбелязва румънското правителство по повод решението за изпращане на медицинска помощ. Румънското правителство посочва още, че украинските власти са отправили искания за подкрепа чрез Евроатлантическия център за реакция и координация при бедствия, който се занимаваше с осигуряване на стоки за справяне с пандемията от КОВИД-19.

Същевременно, за да се осигурят необходимите условия за украинските бежанци в Румъния, от държавния резерв ще бъдат изтеглени и разпределени между административно-териториалните единици 900 кг царевично брашно, 1000 кг пшеничено брашно, 980 кг ориз, 960 кг захар, 750 литра рафинирано слънчогледово олио, 2592 консерви месо, 2880 консерви пастет и 2100 консерви зеленчукова яхния. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Duna или там квот си,дори и войната да свърши,укрите ще останат в България,ще се пишат за малцинство,ще си направят партия и ще искат да си направят и укро телевизия,кви европейци,кви пет лева?
18
1
 
4
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Като гледам коментарите стигам до извода че традиционните бългаски ценностти са безвъзвратно загубени. Иначе всички се правим на православни християни, а всъщност сме се превърнали в бездушни хейтъри.
17
9
 
4
 
! Отговори
Dunavec преди 1 година
До 11 - Вярно е, че средната работна заплата е по-ниска от България. Ама евала на украинците - имат минимум по три деца - бели, руси, европейчета. А тук в България - повече от 2 деца /в най-добрия случай/ има само един етнос, който скоро ще ни завземе. И естествено ако Украйна загуби войната украинските бежанци ще останат трайно в Европа, вкл. и в България. Нека си спомним бежанските вълни, които България вече е приемала от Тракия и Добруджа. Така че успех за Украйна в борбата с агресора.
16
2
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Понеже няма тема по въпроса , директора на румънската телевизия TVR Дан Туртурике предложил Румъния да не участва повече в Евровизия . Причината е скандала , който по разбираеми причини украинскоугодните наши медии не отразиха. При гласуването по време на Евровизия , Румъния е дала своя вот на Молдова , но необяснимо (по-скоро обяснимо ) по какви причини,точките са били присъдени на Украйна ,за да може тя да стане победител. TVR е подала и жалба в EBU .
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А га некой си нема резерв, що че вади? Питам за един приятел...
14
0
 
19
 
! Отговори
Ебльо преди 1 година
И ние даваме от резерва...ама нафта. Вечерно време в Русе преди Дунав мост стоят украйнските цистерни току що напълнили и на паркинга преди шоурума на мерцедес и шофьорите продават на българите по 1 евро на литър
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали не е време да си се връщат и Зеленяшка да си ги гледа? Все пак нали ежедневно пишете че укритата печелят войанта? Така че - какво излиза сега, няма проблеми в Укрия, а укритата не искат да си ходят?!? Или нещо някой послъгва някъде?
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелето защо не си ги прибира. Десет милиона да се изселят от четиридесет, това не го ли притеснява
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 000 бежанци, които, ако не се изгонят, ще си направят партия и закрито общество, като се адаптират. Ще разнасят кока, оръжие и корвети. Ще развалят семейства на дъщерите ни, ще заразяват синовете ни. Марш обратно, да се изметат
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука се разпространяват някакви неща че в Украйна било много хубаво и живеели добре.Няма такова нещо там е страшна беднотия.Шепа богаташи живеят добре а народа мизерства.Затова бежанците искат на Запад даже и България им се струва рай в сравнение с Украйна и искат да останат.Не се чудете че идват хора от райони където няма военни действия просто искат да се махнат.
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При условие че много части на Украйна не са под обстрел,те защо бягат извън държавата. Палаткови лагери покрай Киев и там да им дават по 10 евро на ден.
8
2
 
26
 
! Отговори
защо преди 1 година
"украинските власти са отправили искания" !!! И да не съм чул някой да мрънка!
7
4
 
40
 
! Отговори
До тракиец преди 1 година
Отношението ми е хуманно към хора и животни. Към фашисти- НЕ. Имам принципи.
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А преди месец мъжете бягаха в паника от Румъния щот се пуснало слух че Русия ке ги нападне и тях..
5
44
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 1 година
Вие българите сте далеч от демокрацията. От коментиралите статията се лъха злоба и антихуманно отношение. Жалко че такива индивиди,а не хора в добрия смисъл на думата,населяват нашата Земя.
4
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати и скръндзите....А това е направо смешно. В Румъния има много повече бежанци, отколкото тук, а те разблокирали 3000 консерви с месо и толкоз с пастет. Е, за кой ще стигнат...за никой. Количествата брашно, въобще не подлежат на коментар. Те ще стигнат едва за 1000 човека. Отделно от това, самите бежанци сигурно ще предпочетат да си купят хляб, вместо да вземат брашно.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радостно е, че Румъния реши да изпрати медицинска помощ на Украйна, но този факт не можа да повдигне настроението на Арестович. Попитан за положението на обкръжените 16 000 укро-войници в района на Лисичанск-Северодонецк и аналогичното положение край Авдеевка и Славинск, той скръбно призна, че "они всевж0пу".
2
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
С тази статия какво искате да ни кажете- Че ние правим И ДАВАМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, вместо да ги хвърлят...особено маските са много полезни.