Северна Македония получи френското предложение

Започват разговори в правителството
30 юни 2022 21:12, Росен Стойчев
13
Северна Македония получи френското предложение
Снимка: БГНЕС/EPA

Предложението на френското председателство за начало на европейските преговори със Северна Македония е получено от македонското правителство, съобщи Нова Македония.

Премиерът на Северна Македония обяви, че започва широк кръг от разговори.

Още по темата
Такива ще се проведат в правителството и опозицията.

Представители на премиера благодариха за съдействието на френския държавен глава Еманюел Макрон. Решението ще бъде взето съвместно от всички в македонското управление.

Българското правителство одобри предложението за споразумение. Документът предлага гаранции за българите в страната и двустранни споразумения като условие за започването на преговорите.

Македонското правителство от седмица твърди, че не е получавало предложението. Поставени са и няколко основни македонски искания.

Предстои споразумението да бъде одобрено от македонския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Макетата май ще получат каквото искат, а ние ще си останем най-големите шарани
8
0
 
2
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Чака сега разбрах как французите са измислили да решат проблема с две различни предложения едно за нас и друго за мънкитата и готово водата е размътена кой какво подписва и гласува не ясно важното е че Ган40 голия шаран на гола кука се лови за това е гол ...
7
1
 
7
 
! Отговори
Валери преди 1 година
Май е време Новото предложение да бъде гласувано пак в Парламента.Със сигурност в този вариант няма да мине
6
0
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Предложението,което днес е получила РСМ не е същото за което гласуваха в Българския парламент.А този факт нашите новинари кой знае защо не го казват.Например историческите спорове вече ги няма в преговарящата рамка.Протоколът също.Това е опит България да бъде прецакана и никой не говори за това.
5
0
 
10
 
! Отговори
Историята се повтаря преди 1 година
Франция с други държави през 1878, пак по-това време юни-юли разкъсаха България на берлинският договор. Сега решиха, че ще ни окрадат/разкъсат и историята ни. Дъно след дъно. Греда след греда.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе колкото Макрон съдейства за разрешаване на конфликта между Русия и Украйна, така и ще съдейства за нас и макетата, нищо чудно утре да разпалят война и тука.
3
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Македонците да не бързат...нищо да подписват. След последните...дандании на Киро с Русия,не е изключени,те да ни,,,анексират и тогава отпадат всички...пречки,защото всички български царе,веднага стават...македонски.
2
1
 
15
 
! Отговори
Предател преди 1 година
РСМ получи ново френско предложение от което е извадена историята. След като извадихме езика, сега новото френско предложение премахва и езика. В тази статия дори не се говори за това. Медиите и политиците ще заметат промените, без дори да кажат на обществото и накрая ще пуснем РСМ, както Кирил Петков искаше, без нищо. Предатели!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Част от исканията на Скопие -1----Ясна формулировка за македонския език и защита на македонската идентичност (в преговорната рамка македонският език не е тема, има само уточнение как ще се превеждат документите на него) 2. -- историческите въпроси не могат да бъдат критерии в рамката на преговорите (не са, въпреки че текстът се позовава на Споразумението за съседство)Пита се - какво ще отговори националният предател Петков . Ще подписва ли споразумение , или там каквото трябва да се направи