В Черна гора доволни: Чуждите туристи скочили със 150%

Над 71% от туристите в Черна гора са пристигнали от съседна Сърбия
13
В Черна гора доволни: Чуждите туристи скочили със 150%
Снимка: БГНЕС

С над 148%  са се увеличили чуждестранните туристи в Черна гора през първата половина на 2022 г. в сравнение със същия период на миналата година, отчете черногорската статистическа служба, цитирана от БТА.

Общият брой на туристите в места за колективно настаняване е 350,9 хиляди през първите шест месеца на тази година, а през миналата те са били 141,2 хиляди.

Над 71 процента от туристите в Черна гора са пристигнали от съседна Сърбия, а след тях се нареждат тези от Германия, Албания, Франция, Обединеното Кралство, Босна и Херцеговина, Косово и Израел.

Туристите са регистрирали средно по 3 нощувки в адриатическата държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Монтенегро.
9
0
 
5
 
! Отговори
Magister dixit преди 1 година
Това, журналистите, наистина не знаят какво говорят...Или пък им се струва,че не е важно какво казват, щом е ,,ефектно".Ту ,,спрягат" имена, ту пък измислят някой псевдонаучен абсурд. Имената се скланят, глаголите се спрягат! И няма повече от 100%.Никой никого не ,,страхува", глаголът е възвратен; няма ,,прав" и ,,крив" текст; НС заседава в пленарнаТА зала -- и мн. други лингвистични ,,новости", изникнали като грозни езикови плевели върху добре наторената с простащина дипломирана неграмотност.
8
1
 
5
 
! Отговори
Някой 21 преди 1 година
Разбрахте вече и къде другаде да одите гандуровците. Само че като тръгнете от София няма да ви позволят да ***, опикаете и да си оставяте *** навсякъде до морето им, както в Бг.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо не споменавате българите там. Не са малко. И за за повече от три нощувки. Явно и цените са важни.
6
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарим на нашия източен партньор Украйна, че минира Черно Море. Наистина един мъдър народ с един мъдър лидер. Слава Украине.
5
6
 
3
 
! Отговори
албанци преди 1 година
в албания също е мн добре. Слънце, море. Само трябва да внимавате да не се държите дивашки.
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички туристически държави са добре след спада заради пандемията, освен България.
3
13
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Напред към Адриатика/ БЛЯ БЛЯ БЛЯ! СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е МЕГАПОЛИС СРАВНЕНИЕ СЪС КУРОРТИТЕ НА ЧЕРНА ГОРА И ЩЕ ГО ПРЕДПОЧЕТА ВИНАГИ ПРЕД ЧЕРНА ГОРА!
2
2
 
21
 
! Отговори
Напред към Адриатика преди 1 година
Черна Гора е една изключително привлекателна дестинация за българинът.По-евтинко е от Хърватия,и е по-близичко до България.Морето там е различно.По-соленко е,а и небето заради морските соли стои синьо и лазурно.Сякаш си на Ревиерата.Нищо общо със Слънчака и несебър.Най-малкото заради тежката и по-сладка вода на нашето море.Шансът да се удавиш на средиземноморието в сравнение със речните води на черноморието е в пъти по-малък.Обслужването е като в Гърция,с разликата че говориш на български там.
1
1
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ПРЕДПОЧИТАТ ГЪРЦИЯ И ЧЕРНА ГОРА ЗАРАДИ ПРОБЛЕМА С ВОДНИТЕ МИНИ И ТО НЕ ЩОТО ЩЕ ГРЪМНАТ , А ЗАЩОТО ТИ ЗАТВОРЯТ ПЛАЖА ЗАРАДИ ТЯХ ЗА 1 ДО 7 ДНИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ И ПОЧИВКАТА СЕ СКАПВА!