Порои причиниха тежки наводнения в Турция

Сред пострадалите градове е и Истанбул
16 авг 2022 00:25, Красимир Ангелов
10
Порои причиниха тежки наводнения в Турция
Снимка: БГНЕС

Големи наводнения в резултат на проливни дъждове в Северозападна Турция причиниха щети и доведоха до затруднения по пътищата и в ежедневния живот на гражданите, съобщават турските медии.

Пороят наводни и историческите пазари в Истанбул Капалъ чаршъ и Египетския пазар, а търговците се опитваха да се справят с положението сами. Автомобили закъсаха на различни места в мегаполиса. Наводнени бяха търговски обекти, съобщава БТА.

В квартал Бейкоз рухна стената на изграждан строителен обект. На мястото бяха изпратени екипи на бърза помощ, пожарната и Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), които се опитват да измъкнат затрупан човек, посочва ТРТ Хабер.

Прелели реки и задръстени отводнителни шахти усложниха ситуацията по пътищата на мегаполиса.

Наводнени са също подлези и станции на метрото.

Наводнения имаше и в редица други окръзи от областта Мармара (окръзите около Мраморно море). Сходни бедствени картини се наблюдаваха в Бурса, Ялова, Ескишехир, Текирдаг и Болу.

Залети от вода бяха много къщи, магазини и офиси. Улици и булеварди се превърнаха в езера. Автомобили закъсаха на пътя, като на някои места водата ги покриваше напълно.

На места пороят бе придружен от силен вятър, който прекатури дървета.

260 жилища са наводнени само в района на община Муданя, окръг Бурса, но няма данни за загинали хора, информира АФАД.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време беше след "напукването" на Европа, на острова очакват също проливни валежи и наводнения. В Шотландия е валяло нощес на много места и има наводнени градчета. Надявам се да им запуши устите на всички пра3ноглафци, преди 2 дена една комшийка ми направи забележка за басейна на двора, че водата трябвало да се пести и т.н.
4
4
 
5
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Дааа, "сушата" която днес.бг "рекламира" от 1 седмица явно се разпространява и към Анадола. А пък тази нощ се случи природна аномалия - имаше гръмотевична буря със силен дъжд заради "сушата" и се появиха останки от пиратски кораб в пресъхналия яз. Искър. Нали така бе Днес.бг ахахахахаха, преди 2 дена размятахте поредната си простотия с "останки от кораби" заради някаква "велика суша", която явно само вие, Copoc и Козяк сте я виждали.
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се опрявят турците...............няма да мисля и за тях!!Да не би да трябва да им съчувствам сега???
2
5
 
6
 
! Отговори
Ганчо Гришев преди 1 година
До 1 И сега глобално наводняване.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ся, ко?