Сблъсъци в Солун, след като полицията простреля момче

Младежът напуснал бензиностанция, без да плати горивото
6 дек 2022 09:00, Елка Василева
31
Сблъсъци в Солун, след като полицията простреля момче
Снимка: архив, БГНЕС

Ожесточени сблъсъци избухнаха снощи между протестиращи и полицията в Солун, предаде Франс прес. Поне 1500 души са участвали в безредиците, твърди британският вестник "Гардиън".

Протестът е избухнал, след като ромски тийнейджър е бил прострелян от полицията и се намира в болница в критично състояние.

Протестиращите са изградили улични блокади, хвърляли са коктейли Молотов и са чупили витрините на магазини в централната част на града. Полицията е отговорила със сълзотворен газ.

Според телевизия ERT младежът е пострадал тежко, след като е бил преследван от полицията, защото е напуснал бензиностанция, без да плати горивото, посочва БНР.

От полицията твърдят, че шофьорът се опитал да блъсне полицаите на мотори, за да избегне ареста. Стреляно е два пъти при опита да бъде спрян.

След изстрелите водачът е изгубил контрол, ударил се е в стена и е бил "транспортиран в болница с тежки наранявания".

Полицаят, който е стрелял, е арестуван и ще се яви пред прокурор по-късно днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Аз съм Васко Далаверата гастарбайтер тираджия Васко Далаверата е марка а за бамбурките една здрава паламарка зареждам сто октана за двеста кинта и вземам 25 ст отстъпка и си пазарувам бате Васко е патрон с ес класата върти той и видия прави за ютюп един тон яшаааа
18
0
 
0
 
! Отговори
Американец преди 1 година
До Гърция не е БГ В Америка не пуцат ако откраднеш бензин.И полицията във всеки щат по различен начин третира съответната ситуация.
17
0
 
0
 
! Отговори
Гърция не е БГ преди 1 година
Там полицията пуца на месо. И в Щатите е такава хавата, а в БГ ги черпят с кафе и ги освобождават.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да беше купил мазна баница на урко.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето защо наши полицаи *** по пътищата и на границата.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето за това ще има престъпления. И ще стават още повече, защото ако полицай предприеме ефективни действия срещу престъпник - арестуват го и го дават на прокурор. Това е демокрацията в днешно време. И ще става още по-зле. Всички реват за човешки права ако престъпник си получи заслуженото. Нищо, че този престъпник никога не е зачитал правата на останалите в обкръжаващото го общество. Заради това ще имаме полиция, която реално нищо не може да направи и процъфтяваща престъпност.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 5GBlack death terror нещо много дълбоко си дишал от кем-трейлса и не знаеш какви ги плещиш :D
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не разбирам защо гръцкият полицай ще се явява пред прокурор, защото са се опитали да го изблъскат от пътя и да го убият ли?! Абсолютно адекватни действия от страна на полицията им!
11
5
 
1
 
! Отговори
5GBlack death terror преди 1 година
Warnings about 5G black death and cancer terror anti Greece.. Видео репортажи от Гърция, Англия,Франция показват тежки биосферни увреждания от нова нагло престъпна дигитално холограмна обемно увреждаща техника инсталирана последните три години.. Следят се обемно проникващо спец служители вкл униформени,граждани,бактерии,нано и микро флора и фауна.. НА видео от Солун се засичат МУТАФИЦИРаНИ И ПАТОГЕНИЗИРАНИ ..Флора и фауна
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно простреляно ли е момчето или се е изгърмяло само в бетонната стена
9
0
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
жЪaraлотурките само така разбират от дума!!!
8
2
 
34
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Малко му е било на този гамен. Протестиращите да ги разпръскват без много да му мислят. Никой проблем не се решава от сам. Трябва да се закрият и всички паразитни НПО - та борещи се за права на престъпниците. Под престъпници далеч нямам предвид само тези хора и техните НПО - та.
7
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО НА гръцката полиция!!!!!!!
6
1
 
28
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Ясно, момчетУ е от ракетните инженери и нобеловите лауреати на Меркел. Хайде сега, всички протестиращи на фронта в Украйна, да ги правят на кървавица, че много добре си живеят от помощи и се дразня :))
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестиращите са изградили улични блокади, хвърляли са коктейли *** и са чупили витрините на магазини в централната част на града. Полицията е отговорила със сълзотворен газ." - Някой знае ли КОООЛКО ПАРИ може да коства една витрина със скъпа стока, бе!! АА! Тея трябва да бъдат ГЪРМЕНИ! А това с бомбите е тероризъм - Две причини, да се стрля!!! Е каквонпакат!!!
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краде - не спира на полиция - кара като *** - опитва се да блъсне полицаите - катастрофира и се наранява от това, не от изстрел - другите шмиги идват да палят и да бият. Айде да ги озоаптяваме вече, че става прекалено?
3
0
 
32
 
! Отговори
М преди 1 година
Ами трябвало тихо без да го стресират да му обяснят че това не е ок. И да го помолят друг път да не прави това.... Браво на гръцката полиция!!! Кафявата чума само така може да се озапти.
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърците трепят черните ***, а ние им давама помощи и ги храним. Отглеждаме ги за евтин електорат.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАВСЯКЪДЕ ЕДНИ И СЪЩИ! Ама ние сме лоши, ако го споменем!