В РСМ готвят блокади на пътя за Скопие срещу "българските неонацисти"

Протестът ще започне на 4 февруари в 8:00 часа
27 яну 2023 11:00, Елка Василева
376
 В РСМ готвят блокади на пътя за Скопие срещу "българските неонацисти"
Снимка: БНТ

Блокади на пътя за Скопие против "българските неонацисти" се организират в социалните мрежи в Република Северна Македония, цитирани от “Инфомакс”.

Още по темата
Според публикациите се готвят блокади на пътищата към Скопие след граничните пунктове при Деве баир и Делчево.

Призовават се "всички родолюбиви хора да дойдат с камиони, трактори, автомобили и друга техника за участие в протеста". Протестът ще започне на 4 февруари в 8:00 часа местно време. Призовават се хората от Куманово да блокират пътя до столицата, предаде БНТ.

Премиерът на съседната ни държава Димитър Ковачевски заяви в Събранието, че ще бъдат взети мерки за осигуряване на реда и обществения ред на 4 февруари, когато се отбелязва рождението на българския революционер Гоце Делчев, чиито тленни останки се намират в църквата “Свети Спас” в Скопие, пренесени там от българския комунистически режим приз 1947 г.

Външното министерство на страната призова службите за сигурност да забранят достъпа на евродепутата Ангел Джамбазки до територията на РСМ, а преди това президентът Стево Пендаровски заяви, че един български евродепутат и други български граждани трябва да попаднат в забранителен списък. Фондации от България организират автобуси с желаещи да отидат до Скопие, за да почетат паметта на Гоце Делчев.

Развитията са на фона на жестокия побой над секретаря на българския културен клуб “Цар Борис Трети” в Охрид Християн Пендиков. Този инцидент Република Северна Македония смята за затворен пред ЕС с посещението на Буяр Османи в София, обясни самият той вчера пред депутатите в Събранието.

Българската страна далеч не смята така, като спря международните проекти със Скопие, извика посланика ни за консултации и информира европейските партньори. Президентът Румен Радев настоя пред комисаря по разширяването Оливер Вархеи ЕС да прояви инициатива за защита на правата на македонските българи в същата степен, в каквато настояваше за бързата интеграция на РСМ в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камиони трактори автомобили. Няма да се очудя ако има и родолюбиви граждани със собствени танкове .
313
2
 
16
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 година
Евроатлантическите ни съюзници видяхме колко им пука за нас, щом накараха безгръбначното канадче да пусне скопие за преговори с ЕС ;) !!!
312
15
 
2
 
! Отговори
предложение преди 1 година
да вкараме в затвора всички нагли български връзкари лаяна миризливи българи всички български бизнесмени защото няма нито един българин който да не е даваол рушвети и да се гордее че е велик миризлив връзкар да затворим всички граници на българите да се самоизядат там наглите *** връзкари и да не се бъркат в европейския живот наглеците връзкарски рушветчийски! единствената държава в която няма да тре леркуват ако не си рушветчия!!!лаянарски български некадърници връзкари велики бизнесмени
311
3
 
24
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 1 година
Да затворим границите си с Македония и да не могат нищо да прекарват през наша територия. Никой да не влиза в Македония и нищо от тях да не се купува. В Сърбия е даже по-евтино, а в Турция да не говорим. За една година ще клекнат ако сме задружни.
310
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нормално е щом хората живеят в македония и имат македонски паспорт да се наричат македонци, който живее в българия и има български паспорт да си е българин, който не му харесва да отива да плаща заплатата на лаянарските български велики бизнесмени политически връузкари миризливата българска *** в парламента на връзкарите и мутрите
309
0
 
23
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Веднага ама веднага,,анулиране на издадените паспорти на тея макета.
308
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ни мразят,те ни бият, от наша страна такова отношение няма,а викат на нас нацисти, всичко им е на обратно в тая страна,чудя се да не би и хората да са станали об ратни
307
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските неонацисти са факт. Умело прикриване 30 години под сянката на нпо тата и либерализма. Чак се наложи да им закриват луковия марш. И после един с портрет на Хитлер в шкафчето се гръмна като го привикаха.
306
1
 
35
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Абе факт е че България направи много много грешки по отношение на Македония. Кой караше селянчето от Веселиново да призная първо Македония, кой караше оня със сините венци ще им подаряват танкове, обувки и какво ли още не. Много още може да се напише, но не виждам смисъл. И сега берем плодовете.
305
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в България всеки ден убиват поне по един Българин. Някой нещо да е направил? Та даже убийците си имат полицейски чадър и прокурор бухалка. Вие тотално се загубихте . Убийците са на свобода. В коя държава живеете. Деца прегазват на тротоари и в паркове и убийците са на свобода . Защо не сте активни за тези проблеми. Пребили един наркопласьор в Македония и голяма драма направихте.
304
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протестирали в ада всички срещу Българите пред Бог ,защото само за Българите нямало ограда и охрана и се притиснявали ,че някой може да избяга в рая. Бог ги успокоил и им е казал, че за Българите не се налага охрана или ограда, понеже ако един търгне да бяга другите веднага го спират. Това е било така ,понеже не искали да бъдат прецакани някой съгражданин да е по- добре от тях.
303
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един Българин= чета. Двама Българи = чета + един предател.
302
0
 
10
 
! Отговори
NNnnn преди 1 година
Ако пратим армията,всички които се чувстват българи ще бъдат на наша страна.С този побой те няма да се спрат.Ако убият българин,нашите политици какво ще направят освен разни декларации в парламента?
301
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите зад опашката на германските нацисти, защото по друг начин не могат разбира се, опитали да излезнат на егейското .С ритници са заминали заедно с немците .Сега хляб нямат и се бъркат и уж ще се воюват с монките.Хала си е хал вечен
300
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз моля Пендиков да си покаже БГ личната карта. Да видим ако има кога е издадена.
299
1
 
13
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Това си е успех на :гРаб , депесе, дебе, но най - вече на ппппп. Аплодисменти и поздрави за тях. Които допуснаха съществата в ЕС . Време е за връщане на ветото, след като Австрия и Холандия могат да имат особено мнение и Бг също има правото на такова за убийци като мациго....ните
298
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчоо таапото ходеше до там да им обещава кво ли не. Накрая оня ковачевски му сочеше пръст в лицето в Брюксел и му викаше в лицето :) (има го видеото в ютуб). Нашия му харесааа и пак му се радваше и пак ходи на крака. Няма да се учудя ако тока дето изнасяме е по-евтин от тоя дето ние плащаме. ОСЪЗНАЙТЕ СЕ. Не ни трябват такива, не ги искаме. Точка
297
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички суверени държави, управлявани от САЩ, включително и нашата и македонската са в състояние на конфликти и бойни действия. Случващото се в украина ще се пренесе тук. Тогава няма кой да ни погледне, най- малко САЩ. Защо никой не натиска ФИРОМ да спре с езика на омразата, а всички удари са насочени срещу БГ? Нашите наведени сребролюбци и народни предатели вкл. Джамбазки и Копейкин уверено ни водят към унищожение.
296
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече бг народа и т.пите му президенти и премиери осъзнаят,че с тия не се проговаря, не им се пуска никаква аванта и не се коментира каквото и да е за развитието им, толкова по-добре. Нискочелия дето на крака им ходеше, ток им давахме, паспорти. Мазнаехме им се за да ни харесали и да станем по-близки. Видя се, те го приеха грешно, качиха самочувствието до небесата и си повярваха. Псуваха ни, освиркваха ни. Никакъв компромис на такива. НЕ СА НИ ВАЖНИ. НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ НАКРАЯ
295
1
 
22
 
! Отговори
сртй преди 1 година
Аз предлагам пък в отговор-ние БЪЛГАРИТЕ да прекратим всякакви връзки с тези СЪРБОМАНИ безмозъчни!!! Ама наистина всякакви-политически, икономически, търговски, и туристически!!! Нито един БЪЛГАРИН да не стъпва повече в Сърбомания, дордето не прекратят тази подла и отвратителна кампания срещу БЪЛГАРИТЕ и България!!! Осъзнайте се българи, скоро ще почнат да бият и гонят туристите!!!!